[]

ios developer olmak v2

daha önce (git: 1197499) duyurusunu açmıştım ve herkes swift öğren demişti. ama swift eğitimlerine bakınca bile temel c ve objective-c bilgisi isteniyor. bunları bilmeye gerek var mı? bir de merak ettiğim şey swift öğrenince sadece iphonelara mı uygulama yazabiliyoruz? tv, saat ve tabletler için de yazılabiliyor değil mi?

son olarak bu işi bilen arkadaşlar swift öğrenme süresini ne kadar söylersiniz? ne kadar sürede basit bi uygulama yapabilecek düzeye gelebiliriz?


 
amator bir uygulama gelistirici olarak bazi sorularina cevap verebilirim.

- swiftle iosun butun platformlarina uygulama yazabilirsin.
- basit bir uygulama yazmak icin illa dil bilmene gerek yok. mesela ben objective-c bilmeden isime yarayacak bir program yazabildim. nette milyonlarca kaynak var. isine yarayacak kodlari kullanabilirsin. gerektigi yerde dilin mantigi cercevesinde kendi koduna uygulayabilirsin. Ha, sen dersen ki ben yazilimci olarak calismak istiyorum. o zaman tabi ki dili ogrenmek zorundasin.
- Peki ne kadar surede ogrenirsin? biraz da sana ve zamanina bagli. kurslarda 5-6 ayda egitimi veriliyor diye biliyorum. bir kurs da 60 saat demis.

-swift icin c ve/veya objective-c bilmeli misin, acikcasi ben de bilmiyorum. bilen biri yazarsa ben de ogrenmis olurum.
  • arşivci  (09.06.17 16:19:35 ~ 16:22:52) 
direk swift öğren. swift sadece ios ta çalışıyor. ipad/iphone/ipod. apple tv içinde uygulama geliştirilebiliyor sanırım ancak genelde insanlar bu iş için tvjs ve tvml kullanıyor.

swift öğrenmek için biraz baktım ama tam işime yaramıyordu. o yüzden tadında bıraktım.
kolay bir dil. ecmascript ailesinden bir şeyler biliyorsanız daha kolay bile gelebilir.
ama ne kadar sürede öğreneceğiniz kişiden kişiye göre değişir.
  • foster  (09.06.17 16:37:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.