[]

big 4 da audit te başlamak iyi mi

yoksa kötü bir kariyer başlangıcı mı
prestij olarak 10 üzerinden puanlar mısınız ?



 
kötü değil. ama yorucu olacaktır. 2-3 sene çalışıp sabit bir göreve geçmeyi kovalamanı tavsiye ederim iyi bir maasla ve ünvanla.


  • twelfth  (09.06.17 15:56:24) 
twelfth +1

öyle yaptım, aklınıza takılan bir şey varsa özelden sorabilirsiniz.
  • orange coffee  (09.06.17 16:06:04) 
iyi değil bana kalırsa. ilk bir iki sene tek işin excel incelemek. gözlerine yazık. az maaş, çok çalışma. değmez. çalışan kitlesinin kalitesi de her sene düşüyor, daha kötü üniversitelerden daha vasıfsız insanlar başvuruyor.

iyi bir yerde başlayacak donanıma sahip değilsen biraz sürünüp sonrasında başka bir yere geçmek için gidebilirsin sadece.

imza: mezun olur olmaz başka iş tekliflerini reddedip big 4'a girmiş, altı ay sonra koşa koşa kaçmış birisi.
  • fakyoras  (09.06.17 16:07:11 ~ 16:08:34) 
Şimdiki aklım olsaydı yapacağım şey. Üstelik teklif de gelmişken uluslararası bir sanayi şirketinde başlamayı tercih ettim. Direktör olmam 20 senemi aldı, hem de deli çalışmayla. Big4'a geçen arkadaşlar 7-8 senede gayet iyi firmalar CFO olarak geçerlerken ben yönetici bile değildim.
İlk 2-3 sene evet köpek gibi çalışıyorsun ve eğer hassas bir insansan bunun mobbing olduğunu bile düşünebilirsin, ama değil, standart bir biçimde o pozisyondaki herkese köpek gibi davranıyorlar (sadece köpek gibi çalıştırmıyor köpek gibi de davranıyorlar). Ama sabredersen yaklaşık 3 senede yavaş yavaş ilerlersin ve dediğim gibi 5 seneden sonra kendine gelen tekliflerden teklif seçersin.

  • SiyamkedisiZorro  (09.06.17 16:08:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.