[]

Almanya'dan telefon almak

merhaba galyalılar! erasmus için almanya'dayım. telefon alacağım buradan (git: www.amazon.de daha önceden tecrübe edenler için telefon alırken nelere dikkat etmeliyim? türkiye'ye geldiğimde kullanabilmem için dikkat etmem gereken neler var? bunu alıp, türkiye'de pasaportumla kayıt yaptırdıktan sonra öylece kullanabilir miyim? garanti olayı çok mühim değil.




 
öğrenci numaran varsa amazon student membership yap prime olup belki shippingten kurtulursun. gerçi hepsine olmuyor da. genel olarak söyledim. ben amazondan telefon almadım. yorumlara bak uygun aradığını al işte.

diğer hususta türkiyeye geri döndüğünde evet belli bir süre içinde pasaporta kayıt ettirdiğinde türkiyede de kullanmaya devam edebilirsin sorunsuz.
  • qazaqwsx  (09.06.17 12:47:16) 
amazondan alışveriş yapanlar için tax free olayını bilenleri de yorumlara bekliyorum...


  • fuckirama  (09.06.17 12:49:34) 
@fuc

almanyada erasmus yapıyorsan oturumun orada olduğu için tax free alamazsın, türkiyede alışveriş yaparsan alabilirsin.
  • kurnaz  (09.06.17 12:58:48) 
@kurnaz oturumum burada değil. erasmus staj programındayım. 90 günü geçirmediğim için yeşil pasaportumla oturum almadan kalıyorum.


  • fuckirama  (09.06.17 13:07:20) 
@fuc

oy oy oy, hayatının yanlışında olabilirsin, çok dikkat et, bu yaptığın normalde yasadışı.

oturumunu oraya alman, sigortanın olması ve resmi olarak orada çalışan görünüyor olman gerek.
  • kurnaz  (09.06.17 13:10:08) 
okulun resmi kayıtlarla gönderdiği öğrenciyim. yasadışı hiçbir girişimde değilim:)


  • fuckirama  (09.06.17 13:36:07) 
@fuc

okul size hibe veriyor ve bu eleman bizim öğrencimiz diyor sadece.

çalıştığınız yerin size sigorta yapması ve sizin oraya orada bulunduğunuz süre için ikametgahınızı taşımanız gerek. erasmus stajı sizi sadece çalışma izni külfetinden kurtarır, vize başvurusu yapmanız gerekirdi. yeşil pasaport sadece turistik gezileri kapsayan bir giriş imkanı sağlıyor. çalışma durumunda iseniz kaçak bulunuyorsunuz demek bu.
  • kurnaz  (09.06.17 13:42:41 ~ 13:43:39) 
@kurnaz dogru söylüyorsunuz.

almanya'da hukukun nasil isledigini tatmak istemezsiz. :) bir daha girmeniz de mümkün olmayabilir eger bir sekilde ortaya cikarsa. hele üstüne tax free'ye girisip devleti bir de öyle dolandirmaya kalkmak demek olur.
  • ingenieur und musiker  (09.06.17 14:00:11) 
  • fuckirama  (12.06.17 14:17:04) 
kurnaz'ın söylediği şeyler doğru da o eskiden öyleydi -bizim staj zamanlarımızdaydı !
bu erasmus olayı değişti, bilgilerinizi güncelleyin.
telefon için ABDden alacak olsanız bazı uyum sorunları oluyormuş ama almanya için olmaması lazım yine de telefon modelini türkiye sitelerinden kontrol edin yine tercihen fazla arıza yapmayan model tercih ederdim ben olsam.
ayrıca normalde de 3 aya kadar sürede oturum alınmıyor, oturum 90 günü geçince alınıyor adam 15 gün staj yapacak olsa oturum mu alacak??? yani tax free olması lazım diye biliyorum -tabi bu da değişmediyse. bir süre kısıtı geldi mi yakınlarda tax free uygulamasına?
  • niye ama  (12.06.17 14:27:03) 
@fuckirama vize alip almama meselesi degil, staj yapiyorum diyorsun, akla direkt para kazanip kazanmadigin geliyor. erasmus ögrencilerinin staj yapma imkanlari nedir ne degildir, gidip ögrenmen gerekiyor. bir kere sunu anlamadim almanyada sömestir zaten 4 ay sürüyor. staj desen en kisa staj 4 ay sürüyor. 3 aylik staj programi nasil oluyor anlamadim.

erasmus staj bambaska bir olaydir, onu bilemem. sana tavsiyemiz göte gelmeden önce, git adam gibi arastir, sorustur. trafikte orta parmak gösterdin diye 4000 euro ceza kesilen yer almanya.
  • ingenieur und musiker  (12.06.17 17:25:28 ~ 17:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.