[]

Yurtdışından telefon getirmek / Yeni kurallar

Arkadaslar malum yurtdışından yolcu beraberinde getirilebilecek telefonlarla ilgili bazı yeni kısıtlamalar getirilmiş. Merak ettiğim şey şu; demişler ki artık yolcu beraberinde sadece 1 cihaz getirilebilir. Fazla cihaz olursa duble gümrük vergisi ödemek gerekeceği gibi cihazın IMEI numarası da bloklanir. Peki benim yanımda kendime ait ve kayıtlı, legal bir cihazım var diyelim. İlave olarak sıfır, kutulu bir başka cihaz getiremeyecek miyim şimdi? Ya da kayitli 3 tane telefonum var diyelim. Yurda girerken bunlara bir şey olmayacak herhalde değil mi? Yeni cihazı sokarken benim pasaport kayıt hakkım olup olmadığına da bakacaklar mı acaba?




 
o senaryoda pasaport kayıt hakkına bakılır çünkü o cihazın senin olacağını varsayıyorlar ve pasaport kayıt hakkın yoksa cihazı üzerine alamayacağın için istenmeyen, satıcı durumuna düşüyorsun. ama mesela üzerine kayıtlı 3 cihaz 2 sene öncesindendir, getirdiğin cihazı kaydetme hakkın vardır; o zaman sıkıntı çıkmaz. ama üzerinde olmasın o 3 cihaz, ne zaman kayıt ettirdiğini anlatmak zor olabilir.

elinde imei kayıtlı bir telefon varken kutulu 1 tane getirebilirsin. elinde 1 tane olması göze batmayacağı için kayıt hakkını kontrol etmezler diye düşünüyorum. genelde bu tarz uygulamalar kişiye ve duruma göre değişiklik gösterebiliyor, o an memurun keyfi yerindedir takmaz ya da tam tersi, inadına kurcalamak isteyebilir; risk hep var.
  • baba jo  (08.06.17 23:27:27) 
Yani en fazla 2 telefon mu getirebiliriz aslinda. Biri benim kullandigim digeri de birine hediye desek olmuyor mu? Ya da bakiyolar mi ki hep?


  • baldur2  (08.06.17 23:43:18) 
Hediye demek riskli olabilir zira tüm haberlerde "yurtdışından eşe dosta telefon getirme dönemi bitti" diyor.

Benim kayıt hakkım tekrar açıldığı için sorun olmayacak muhtemelen ama "o halde yeni telefonu da senin üstüne kayıt edelim" derler mi diye endişe ediyorum açıkçası.
  • orient blue  (09.06.17 09:12:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.