[]

Selefililik Ne Demek?

Merhaba

Selefilik ne demek acaba?

İşid selefidir deniyor ama ekşide cemaleddin efgani bir selefidir diyor. Efgani bildiğim kadarıyla modernist.
eksisozluk.com

Bu iksisi nasıl bir araya geliyor?

Saygılar

 
afganilerin dönemindeki modernlik ile 2017 ile kullandığımız modernlik birbirinden alakasız kavramlar. esas itibariyle napoleon'un mısır seferi ile arap coğrafyasına giren ve sonu arap milliyetçiliğine dönüşen, "madem avrupayı hiçbir anlamda yakalayamadık, e bari özümüze dönelim" anlayışı celaleddinlerin zamanında (bizde abdulhamid dönemine tekabül ediyor) selefiliğin tanımıydı mesela.


  • lucky strike  (08.06.17 22:22:48 ~ 22:23:34) 
Isid de modernisttir. Geleneksel islam anlayisinin disindaki akimlara modernist akimlar denir. Cemaleddin efgani yüzyıllarca yasanan islam anlayisi disinda bir sey ortaya koydugu icin modernist olarak bilinir isid ve ideolojisi de aynidir. Bizim turkiyede islamcilar da oyledir. Islamciligin ortaya cikisina baktigimizda da zaten bu afganiden etkilenen mevdudi seyyid kutub gibi isimlerin cevirilerinin etkisini gorursunuz. Olay temelde sudur muslumanlar/turkler yenilmeye baslayinca bir soru sordular sorun nerede biz niye yeniliyoruz diye? Baticilar sorunun islamda oldugunu savundu diger taraftan afgani ve devamindaki islamcilar sunu savundular halk islami dogru duzgun yasamiyor sorun islamda degil muslumanlardadir.
Hasılı ışid ideolojik olarak selefidir 1400 yillik birikimi cöpe atıp muslumanlarin buyuk yanlislar icerisinde oldugunu hatta cok buyuk bir cogunlugunun musluman dahi olmadigini savunur onlara gore tek islam vardir tek yorum vardir. Diger taraftan boyle sapkin bir ideoloji ki iside radikal selefilik desek normal selefilik de gelenek disidir islamin hicbir doneminde tek tuk ornekler disinda boyle bir anlayis yoktur dolayisiyla modernistdir. Zaten bu selefilerle biraz konussan afganiye kadar 3 5 adam sayarlar onlar da mevdudi seyyid kutub falan isid onlari da saymaz tabii tekfir ettigi icin. Sonra dogru ibni teymiyye 1400 yillik gelenekte tek adam vardir onlar icin ibni teymiyye. Boyle bir sey yani

  • but that was just a dream  (09.06.17 10:24:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.