[]

1925'te kürt isyanı başarılı olsa ve kürdistan kurulsaydı

türkiye şu an olduğu pozisyondan gerek demokrasi gerek ekonomik anlamda kafadan 50 sene ilerde olmaz mıydı? bölgenin parlayan yıldızı? adeta bir singapur. olmaz mıydı?

not: "o kürt isyanı değildi dinci isyanıydı" diyenler de kabulüm. what if kafa patlatması yapıyoruz sonuçta burda.


 
ne alakası var anlamadım? demokraside/ekonomide geriye gitmemizin sebebi kürtler mi? bir şeyler değişecek demek için yeterli fark göremiyorum kürt-türk-x nüfus arasında.


  • doxanikee  (08.06.17 22:21:56) 
bunun gerçekten kürtle türkle alakası yok ama senin en eğitimsiz kitlen seni her anlamda aşağı çekiyor istatistiklerde. bu kesin.

buradan "kürtler cahil" ya da "kürtler olmasın." anlamı çıkmasın. sonuçta eğitimsiz kaldılarsa bu da çoğunlukla devlet politikalarının sonucu. devletin istanbula yaptığı hizmeti şırnak a yapmadığı kesin. oranın halkının çocuklarını okutmak istememesi de denklemin ayrı bileşeni.
  • ya ben lan neyse  (08.06.17 22:24:11 ~ 22:24:31) 
@doxanikee, bir yerden bakınca evet geri kalmanızın sebebi kürtler. hiç istenmediğiniz ve sonsuza kadar nefret edileceğiniz topraklarda bayrak dalgalandırmak için harcanan enerji/işgücü oraya kaydırılmasa da burada harcansa sonuçlar farklı olmaz mıydı sence?


  • lucky strike  (08.06.17 22:25:20) 
@ya ben lan neyse, "oranın halkının çocuklarını okutmak istememesi" türkiye cumhuriyetinin sorunu işte. sorun buralarda bir yerde.

ayrıca evet yazdıklarından "kürtler cahil, kürtler olmasın" anlamı çok rahat çıkıyor.
  • lucky strike  (08.06.17 22:27:01) 
Osmanlı'nın son zamanlarına doğru isyan vs ile sürüyle toprak kaybı oldu. Hangisi bizi 50 sene gelişme olarak ileriye attı? Ayrışmalarla ileri giden örnek bir ülke var mı?


  • 1adam  (08.06.17 22:27:15) 
@1adam, hırvatistan var mesela. yugoslavya paramparça oldu, hırvatistan bölgede parmakla gösterilen bölge. adeta bir singapur.

türkiye ile aynı yıl ab üyelik müzakerelerine başladılar, 2015'te tam üye oldular.
  • lucky strike  (08.06.17 22:28:36) 
@lucky: neden "kürtler olmasın." anlamı çıksın yahu? benim annem ilkokul bile okumamış. ben sık sık "annem keşke okutulsaydı da biz de daha farklı yerlerde olsaydık." diyorum. ama annem için canımı veririm. ben "annem olmasın" diyor muyum?


  • ya ben lan neyse  (08.06.17 22:33:52) 
@ya ben lan neyse, ya acaba ana bacı karıştırmasak mı :(

şurda da anlaşalım isterim: "oranın halkının çocuklarını okutmak istememesi" cümlesi sakat bi cümle. ırkçılığın sözlük tanımıdır bu.
  • lucky strike  (08.06.17 22:37:15 ~ 22:37:39) 
@lucky: ben 5 yıldır erzurum kırsalında öğretmenlik yapıyorum. oranın insanı gerçekten özellikle kız çocuklarını okutmak istemiyor.


  • ya ben lan neyse  (08.06.17 22:47:01) 
tarih ceteris paribus hesabıyla işlemez.

benim kanaatim eğer fantezi işine meraklıysanız osmanlı'nın, avrupa'daki aydınlanmadan ve reformlardan doğru dersler çıkardığının, ticarette ve denizcilikte atılımlar yaptığının falan fantezilerini kursanız daha eğlenceli olur.
  • idexo  (08.06.17 23:45:56) 
geri kalmamızın sebebinin kürt sorunu değil, kürt sorununun sebebinin geri kalmış olmamız olduğunu düşünüyorum.


  • pilavmaker  (08.06.17 23:50:08) 
Gerileme yavuz sultan selim zamaninda basliyo haci. Ataturk biraz kokten degistirdi ama adnan menderes sikip atti tekrar.


  • baldur2  (08.06.17 23:51:36) 
"oranın halkının çocuklarını okutmak istememesi" durumu o kadar yoğun yaşanmış ki aziz sancar falan filan


  • alp9900  (09.06.17 00:16:28) 
@idexo, osmanlinin varolusu bile fantezidir zaten. irdelemeye gerek yok. en son bu konuyu ata demirer o salak filmiyle irdeledi. ben gunceli etkileyene bakarim. cezayir sahillerinde olanlar/olabilecekler umrum disi.


  • lucky strike  (09.06.17 00:55:02) 
Sİngapur olmasa bile mevcut durumdan çok daha ileride olacağımız kesin. Askeri harcamalar küçümsenecek rakamlar değil. Ayrıca sürekli gündemi işgal etmesi vs. Turizm dahi fersah fersah ileride olurdu.

Bugün çok başarılı sanayicilerimiz var. Aynı işi gören ve daha ucuz makineler örneğin Gaziantep' te üretiliyor diye siparişler iptal edilebiliyor. Ucuz şeyler değil bunlar. Milyon euroluk makineler. Kısacası terör; eğitiminden turizmine, ekonomik refahından sanayiye kadar ülkenin belindeki bir kambur adeta.
  • hayde bre  (09.06.17 01:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.