[]

sizce internet aranılan bilgiye ulaşmak için yeterli kaynak sunuyor mu?

her alanda,artık kitaplara bile buradan ulaşabiliyoruz ama hepsine değil tabi. bir kütüphane olamaz asla. siz daha çok nereyi kullanıyorsunuz?




 
Ingilizce kaynaklari da okuyorsam evet. Google'un cift tirnak eksi arti gibi arama ozellikleri de var. Bir de okulun internetiyle bagliysam her turlu makale de aciliyor.


  • Traveller  (08.06.17 16:37:24) 
hem yaş gereği hem de ebleh olduğum için kütüphanede araştırma yapmadım hiç ama internetten daha geniş ve süper bir bilgi kaynağı olduğunu düşünmüyorum şu zamanda. diyelim ki internette bulamayacağın bir bilgi var. X adlı kitap, bununla ilgili olsun. yalnız bu kitabı da bulamıyorsun. internet sayesinde o kitaba erişimin önemli ölçüde kolaylaşabilir. hangi kütüphanelerde bulabileceğini falan öğrenebilirsin mesela, neblim. interneti bilgiyi veren değil de bilginin yolunu açan bir şey olarak görüyorum şahsen, biraz arayan mevlasını da bulur belasını da durumu ehehe. arama ve öğrenme işini internetle kısıtlamamak lazım tabii ama ben yine de internette bulunamayan bir şeyin dışarda da bulunamayacağını düşünüyorum büyük ölçüde.


  • der meister  (08.06.17 16:39:29) 
kütüphanede hangi kitabın olduğuna internetten bakabiliyorum. konu kilit.


  • zgrydn  (08.06.17 16:45:19) 
meraklı olduğunuz konularla ilgili internet dışında da dergi gibi kaynaklara abone olma imkanınız varsa daha güzel oluyor. ama rastgele bi şeyi araştırmak için sıradan bi kullanıcıya gayet iyi bilgiler veriyor internet. ama daha derine ineyim derseniz şansa kalmış bence.


  • ergenpezeveng  (08.06.17 17:00:04) 
ayrıca ilgilendiğiniz konularla ilgili kitapları da alıp okuyabilirsiniz.


  • ergenpezeveng  (08.06.17 17:00:43) 
Bir kütüphane olamaz asla kısmına katılmıyorum. Proxy ayari vs sayesinde evinden, okul internetinden bağlanıyormuş gibi her kaynaga ulaşabildiğin bi ortam. İlla bi kitap gerekirse internetten bulamadığın da internetten bulup ayırtıp gider bakarsın.


  • nundu  (08.06.17 17:01:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.