[]

Trafik kazası, pert kararı ve sonrası?

Geçenlerde kırmızı ışığın anlamından bihaber dallamanın biri yüzünden çok kötü görünmeyen ama hava yastıklarının açıldığı bir kaza yaptım. Tutanak tutuldu edildi falan bir kaç gün önce %100 diğer aracın kusurlu olduğuna dair bir karar verilmiş. Bugün de sigortadan arayıp masraf çok olduğu için pert kararı çıktığını söylediler. 30bin lira vereceklermiş aracı satarlarsa. Sahibinden'de biraz baktım 28-34 arası değişiyor muadil araçlar. Bu aşamada bilmemiz gereken yapılabilecek veya dikkat edilecek bir şeyler var mıdır?




 
al gitsin parayı kabul et iyi vermişler.


  • jamswety  (08.06.17 16:01:40) 
Pert araç ödemelerinde pazarlık edilir sigorta firmasıyla. Sen de pazarlık et, 33 isterim, muadiller o fiyatta de. Ne kadar yüksek rakama anlaşsan o kadar iyidir.


  • battal gemalmaz  (08.06.17 16:07:52) 
Genelde ortalama fiyat veriyorlar, kendinize güveniyorsanız pazarlık yapabilirsiniz. Benim aracım pert oldugunda %70 ini sigorta kalan parayı da araç satıldıktan sonra vereceklerini söylediler. Aceleniz yoksa bekleyebilirsiniz sıkıştırmama ragmen tüm parayı almam 3-4 ayı bulmuştu benim


  • mirty  (08.06.17 16:08:15) 
Bizim de aracımız pert oldu. Pert yapmazlar inşallah demiştik ama işlerine öyle geldi. Şimdi yeni araç alınmıyor tabii o parayla.

Biz pazarlık etmedik çünkü hem pazarlığa açık değillerdi hem de 2. el değerini verdiler ne eksik ne fazla, ödemeyi hemen yaptılar.

Size de uygun fiyat vermişler. En iyisi alıp kurtulmak sanırım. Geçmiş olsun.
  • peggy  (08.06.17 16:25:11) 
Verilen fiyata 2 defa itiraz hakkınız var. 3 itiraz tahkime gidiyor, tahkim mevcut piyasadaki ortalamasını alıp belirler sigortaciya çok düşük teklif verilirse tahkime gidicegini belirtiniz. Uyanık sigortacılar düşük teklif ediyorlar.


  • Fritz-X  (08.06.17 16:25:40) 
Araç satılırsa ne demek, satamazlarsa vermeyecekler mi? Yasal 45 gün yanlış hatırlamıyorsam hesabınıza geçme süresi. Pazarlık edin, satar mısınız, besler misiniz karışmam deyin.


  • insomnia  (08.06.17 23:38:36) 
10bini direk vereceklermiş, 20bin araç satıldıktan sonra ödenir diyor gönderdikleri evrakta. bizi arayan sigortacı elemana sorduk ne kadar sürede satılır, satılmama ihtimali var mı, satılmazsa ne olacak gibi detayları ama dünyadan haberi yoktu kendisinin. yarın daha bilgili birileriyle görüşmeye çalışacağız..


  • nrmnm  (09.06.17 00:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.