[]

Erkek Arkadaşımın Oğlu ve Benle Aramızdaki Problemler

Merhaba;

Önce kendimi bir ilişki terapistine görünsek mi acaba diye bulduktan sonra şimdi de size yazmaya karar verdim. Ben bir eşcinselim, (30 yaşında), şimdiye kadar uzun / kısa süreli ilişkilerim olmuştu. Ancak yaklaşık 5 aydır ilk defa bu kadar ciddi bir ilişkim oldu. Sevdiğim adam 44 yaşında ve daha önce ailesinin zoruyla evlenmiş, bu evlilikten bir çocuğu olmuş, evliliklerinin ikinci senesinde de karısı bu işte bir terslik olduğunu farketmiş, araştırmalarının sonucunda eşinin eşcinsel olduğunu farketmiş ve boşanmışlar.

Boşanma sırasında normalde mahkeme çocuğu anneye verecekken mahkemede de tüm konuları açık edip, babası eşcinsel olduğundan ve eşcinselliğin de bulaşıcı olduğunu düşündüğünden oğlunun da eşcinsel olacağını düşündüğünden çocuğu istemediğini söylemiş ve sonraki süreçte hiç görüşmemişler tabi bu boşanma sürecine gelene kadar sevgilimin o zamanlar gizli olan cinsel yönelimini tüm akrabalarına açık etmiş falan filan.

Eşinden boşandığında oğlu henüz 2 yaşında olan sevgilim 11 sene boyunca hiç ciddi ilişki yaşamamış, oğlu bu konulardan etkilenmesin vs. diye genelde.

Sonrasında ise 5 ay önce ortak bir arkadaşımızın aracılığıyla biz tanıştık, o uzun süreli bir ilişki aramadığını söylemişti ama bir şekilde birbirimize aşık olduk ve bir haftanın sonunda bana daha önce evlenip boşandığını, bir oğlu olduğunu anlattı. Sonrasında oğluyla tanıştık falan. İlk zamanlar oldukça hoş karşılıyordu beni... Sonuçta babasının çok fazla arkadaşı yok ve ben de daha yaşına yakın olduğumdan onu lunaparka götüren, hediyeler alan falan biriydim onun için.

Sonrasında sevgilimin bana gidip gelmesi, bende kalması sorun olmaya başlayınca (çünkü oğluna bakacak başka kimse yoktu.) ben onların bir apartman yanına taşındım. Bu sayede daha rahat görüşebilecektik, örneğin oğlu uyuduktan sonra uyumak için bana gelebilecekti vs. Çünkü ben sürekli onlarda kaldığımda oğlu bir süre sonra rahatsız olabilirdi. Buraya kadar her şey normal görünüyordu.

Ben taşındım, taşınma sürecinde elektrik/suyumun bağlanmadığı bir süreç oldu, 2-3 günlük bu sürede yine onlarda kaldım, bu arada oğlunun ayrı, babasının ayrı bir odası var. Ben de başka bir yer olmadığından babasıyla aynı odada kalıyormuşum gibi bir durum oluşturmuştuk. Benim ilk kaldığım gece babasıyla yatmak için oldukça ısrarcı bir tavır içine girdi ve biz üçümüz aynı yatakta uyuduk.

Sonrasında olaylar tırmanmaya başladı, Murat bana geldiği zamanlarda 5 dakika geçmeden telefon edip arayarak çağırmaya çalışmalar, her şey çok güzel giderken, örneğin birlikte bisiklete bindiğimiz ve çok eğlendiğimiz bir akşamın ardından bizim sinemaya gidecek olmamız sorun olmaya başladı çocuğun gözünde. Ve erkek arkadaşımla geçireceğimiz her başbaşa anı sabote etmeye yönelik bir davranış şeklinde şu anda.

Ne ben ne de erkek arkadaşım nasıl davranacağımızı bilemiyoruz, ben bir süre kendimi unutturmaya çalıştım, sevgilim de başka bir yere gittiğini söyledi ama ona da inanmıyor. Çünkü sevgilim öyle çok sosyal çevresi olan biri değil ve benden başka bir arkadaşı yok.

Sanırım bir profesyonel desteğe ihtiyacımız olduğu kesin, bunlar aşılamayacak şeyler değil ama 12 yaşındaki bir çocuğa bunlar nasıl anlatılır, anlatılmalı mı, anlatılması mı daha iyi anlatılmaması mı gibi bir sürü soru var aklımızda.

Profesyonel destek önce size sormak istedik o yüzden, bu arada profesyonel destek için de eşcinsel ilişkiler konusunda uzman birileriyle ilgili önerileriniz varsa dinlemekten mutluluk duyarız efenim.

 
tavsiye vereyim diye geldim ama elim boş dönüyorum. bunu anca çocuklara yönelik çalışan psikolojik danışman çözebilir. çocuğa hangi yöntemlerle durumun izah edileceğini o bilebilir diye düşünüyorum. belki çocuk sizi kıskanmıştır, babasını ondan çaldığınızı düşünüyordur. ben de küçükken mesela kıskanırdım babamı. bence şimdilik anlatmayın, en azından açık açık anlatmayın ama çocuğa güvende olduğunu, sizin de zararsız olduğunuzu hissettirin.


  • dedimmidemedimmi  (08.06.17 14:43:58) 
gerçekten zor bir durum. naçizane fikrim, çocuk böyle yaparak babasını eşcinsellikten uzaklaştıracağını sanıyor belli ki. o konuda bilgi vermemişsin ama çocuk babasının durumunu biliyor ya da seziyor gibi. yaşı küçük olmadığından kandırmak değil de uzlaşmanın yollarını aramak daha doğru görünüyor bana.

bir de annenin şu anda çocukla görüşüp görüşmediği ve medeni durumu önemli bilgiler olabilir. mesela ayrılmış ana babalarda taraflardan biri evlenmedikçe, çocuklarında aile tekrar biraraya gelecekmiş inancı oluyor ve buna karşı duran herşeye aşırı tepki veriyorlar. görüşüyorlarsa ve anne bekarsa böyle bir fikri de olabilir belki.
  • manuel mandalina  (08.06.17 14:52:38 ~ 14:55:12) 
13 yaşına gelmiş insana bebek muamelesi yaptığınızın farkında mısınız? gerçekleri niye gizliyorsunuz? bi birey olarak karşınıza alıp konuşacaksınız. babası yapacak tabiki bunu sizden önce. çok ağır karşılarsa destek almasını sağlamanız gerekiyor elbette.


  • hasmetizm 2046  (08.06.17 15:04:07) 
Cocuk 12 yasina kadar babasini hic kimseyle paylasmak zorunda kalmamis, ortada ucgeni saglayan anne de yok. Yani babanin sevgisinin tek sahibi olmus, haliyle escinsel degil hetero da olsaydi yeni gelen kadin arkadas benzer tepkilere maruz kalacakti. Ama sizinki tabii daha zorlu bir durum. Bence cocukla bu durum artik konusulmali, ama bu hic kolay degil. Ornegin sevgiliniz bu gune kadar cocuguna farkliliklardan bahsetmis mi, farkli olani kabul etmekten ya da, escinsellik, duzcinsellik konularina dair ev ici konusmalar olmus mu konusu da ayri bir faktor. Bunun disinda cocuk bunu ilk duydugunda buyuk ihtimal bir aldatilmislik hissi yasayacak, bir yas donemine girecek ancak bu yasanmazsa ergenlik sonrasi buyuk ihtimal kendi anlayacak ve bu babayla arasina ciddi bir engel getirecek. Ya buyuk kavgalar ya da tamamen kopma, duygularini bastirma ice cekilme gibi. Haliyle bunlar b8r noktada konusulmali. Ama bence siz bu konunun disindasiniz. Bu babayla o ogulun arasinda olmali. Sonuc olarak Cetad bunyesinde (homofobik olmayan kisiler) bir psikiyatrist ya da psikolog secebeilirsiniz bu konuyu gorusmek icin. Istanbuldaysiniz sahika yukselle gorusun, o sizi cocuk icin birilerine yonlendirebilir diye dusunuyorum.


  • red g  (08.06.17 15:07:34) 
@manuel mandalina annesiyle hiçbir şekilde görüşmüyorlar, olaylar sonrası annesi Amerika'ya yerleşmiş başka bir adamla evlenerek ve çocukla hiçbir şekilde bağlantı kurmuyor. Annesi evli ve Amerika'da yaşıyor yani. Ve çocukların psikolojileri biraz tersine işliyor sanırım, çünkü sevgilimin oğlu kendisinin kötü bir çocuk olduğunu bu yüzden annesinin onları terk ettiğini düşünüyor her ne kadar bunun böyle olmadığını herkes anlatıyor olsa da.

Bu sebepten ötürü oğlunun en büyük korkusu babasının da onu bir gün terkedecek olması. Bu düşünceyle yaşıyor gibi sürekli.

Aslında bir şekilde anlatılabilir ama doğal olarak babasının da bazı korkuları var, örneğin bu sene TEOG sınavı var(mış) ve bu sınav onun hayatında çok önemli bir yer tutuyor ve bu sınav öncesinde böyle bir konuyla oğlunun beynini çok meşgul etmek istemiyor sınav sonucunu vs. etkiler diye.
  • soufigay  (08.06.17 15:08:43) 
13 yaşındaki dana gibi çocuğa bu şekilde yaklaşılmaz abi şimdi aslında biraz babasının dert etmesi ya da uğraşması gereken bi şey var. Yavaş yavaş çocukla arasına özel hayat duvarını örmesi gerekiyor. Zaten yakında o çocuğun da özel hayatı gereği dışarda işleri olmaya başlayacak ama "baba budur, işleri ve özel hayatı gereği şunu şunu yapar" algısının oturması gerekiyor çocukta. Afedersin sıçmaya bile birlikte götürülmüşse çocuk bu güne kadar, tabi ki şimdi de "biz ayrı takılıcaz" denmiyor
AMA
artık denmesi lazım. Gerekirse şamarı koymanız lazım ağzına ya da kedi alın. Aynen bak kedi falan alın, gözü döner unutur sizi. Oyalanır evde.
  • norek  (08.06.17 15:11:23) 
@soufigay, anladım. verdiğin ek bilgiler de çok önemli mesela. hepsinin bu tavırlara çeşitli derecelerde katkısı vardır muhakkak.

yalnız babasının düşüncesine katılmıyorum, zira her sene bi şekilde önemli bi olay olacak. teog'dan sonra yeni okula başlama stresi gelecek, çocuk zaten ergenlikte, ardından lisesiydi, üniversite hazırlıktı, kısacası ertelemenin sonu yok. yine de çocuğun yaşı ve hayat düzenine göre söylenmesi gereken en uygun zamanı ve biçimi terapist bilecektir.
  • manuel mandalina  (08.06.17 15:34:06 ~ 15:34:50) 
Çok hassas bir konu gerçekten kesinlikle profesyonel bir yardım alınması gerek bence ama nacizane fikrim çocuğa olduğundan çok küçük yaşta gibi muamele yapılıyor. Sizin sabrınızı tebrik ediyorum bu süreçte.


  • gozu acik sevisen yahudi  (08.06.17 16:12:31) 
gerçekten durum çok fena.bence de aile terapisine filan gitmeli babası ona cinsel kimliğini vs açıklmalı.benim aklıma gelen diğer arkadaşın da dediği gibi araya duvar örülmesi.tahminim oğlan heteroseksüel.bence liseyi başka ilde okumalı üniyi de böylece kendi hayatını kurmuş olur


  • birdposing  (08.06.17 16:37:03) 
Sevgi arti profesyonel destek.


  • runagain  (08.06.17 16:53:24) 
Çocuk olayı sezmiş, kendince babasını eşcinsellikten uzak tutmaya çalışıyor bence de.

Homofobik olmayan bir psikologla sanki çocuğun (olası) sınav stresinden korunması gibi bir niyetle gidilip 3-5 seans sonra bu durumun açıklanmasına yönelik bir hamle yapılabilir. Profesyonel destek şart.
  • chitosan  (08.06.17 16:53:41) 
bence de çocuk olayı sezmiş (hatta szmekten öte biliyor) ve babasını uzak tutmaya çalışıyor. evinde kalmanıza bir gerek olduğunu düşünmüyorum. aynı yatakta falan yatarak fazla zorlamışsınız durumu. kocaman çocuk iki erkeğin neden birlikte yattığını anlayacak yaşta. babasıyla yatmak istemesi falan da çocukta da problemler olduğunu gösteriyor.


  • kenarortay  (08.06.17 17:14:02) 
Yazık o çocuğa. Siz ne yapıyorsanız yapın ama mümkünse çocuğu yatılı okula falan verin. Aklıma bir tek bu geliyor. Çok üzücü. Hiç akrabası falan yok mu? Anneanne dede falan da olur.


  • EXXE01  (09.06.17 04:08:15) 
Profesyonel destek kesinlikle şart ve seçeceğiniz kişiye çok dikkat edin.

Ek olarak; ben de şartları biraz zorladığınızı düşünüyorum o evdeyken bu konuya bir çözüm bulana kadar birlikte uyumayın şart mı? Üç kişi birlikte uyumanız iyice saçma olmuş. Bu durumu sonsuza kadar ondan saklayamayacaksınız ama doğru zamanı ve doğru açıklama şeklini mutlaka bir uzmanla konuşun.

İmza: bir eşcinsel.
  • alaimisema  (09.06.17 10:18:27) 
annesi terk etmiş bir çocuk babası da eşcinsel kusura bakmayın ama çok şanssız, üzüldüm kendisi için.

siz de kendi açınızdan bakarsanız haklısınız ama çocuğun açısından bakarsanız da annesiz bir çocuğun babasını elinden alıyorsunuz.

bence baba çocuğa her şekilde kendisini asla terk etmeyeceğini anlatmalı, hissettirmeli o zaman bu kadar saldırgan olmaz.

eşcinsellik konusunu da anlatmayın bence kesinlikle, o sırrı saklamak bir yük, çocuga dayanamaz, anlatırsa da baş edemez çevresindekilerin tepkileriyle.
  • hopp  (30.08.17 02:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.