[]

Gündelik Yaşamda Küfür

beyler bayanlar, konu konuyu açıyor, ama bir yandan diğer tartışmalara iştirak ederken, bir yandan da aklıma takılan soruları sormak isterim.

Sorum sadece küfre karşı olan ERKEKLERE, lütfen mümkünse madde madde cevap verin:

1. en yakın arkadaşlarınızın yanında bile küfür etmiyor musunuz, mesela aşağıdaki kalıpları filan da mı kullanmıyorsunuz?
örnek: "ya ne saçmalıyosun ..mına ..yayım?"
örnek: "ya olm bi sik..r git, böyle iş mi olur?"
örnek: "yuh be birader, ..ktin attın arabayı!"
2. sizin için gündelik yaşamda yakın arkadaşlarıyla birebir diyalogda küfreden insan ayıplanacak bir insan mıdır?
3. temelde küfre neden karşısınız?

teşekkür ederim cevaplar için.

 
1. asla küfür kullanmam. maksimum mal, salak falan derim takılırken.
2. ayıplarım. daha doğrusu çok yakınsa öyle kabul ederim de pek hoşuma gitmez.
3. küfürlerin seksist falan olmasını geçiyorum, bence barzoluk. neden öyle geliyor bilmiyorum.

küfürü sadece trafikte kendi kendime ediyorum, ama tutacağım kendimi kararlıyım :)
  • passion rules the game  (08.06.17 13:17:55) 
1-küfür ediyorum(nadiren) ama şahsa değil
2-2 lafından biri küfür olanları yadırgarım ama nadiren küfür edenler normal gelir.
3-insana küfüre karşıyım tamamen ama insan bir olaya bir işe sinirlenince gerginliğini atmak için küfürlü konuşabiliyor. örneğin yazılım kodluyorsun tüm gece çalıştın herşey tamam gibi çalıştır diyorsun, bir uyarı hata!! insan gene ne oldu amk? diye sinirlenip küfür edebilir.
ama yoldan arkadaşın geldiğini görüp naber la amk bebesi falan gibi küfürlere kesinlikle karşıyım.
  • basond  (08.06.17 13:24:54) 
1. en yakın arkadaşlarınızın yanında bile küfür etmiyor musunuz, mesela aşağıdaki kalıpları filan da mı kullanmıyorsunuz? > Asla
örnek: "ya ne saçmalıyosun ..mına ..yayım?"
örnek: "ya olm bi sik..r git, böyle iş mi olur?"
örnek: "yuh be birader, ..ktin attın arabayı!"
2. sizin için gündelik yaşamda yakın arkadaşlarıyla birebir diyalogda küfreden insan ayıplanacak bir insan mıdır? > Evet
3. temelde küfre neden karşısınız > anlatmak istediğimi doğru duzgun bir sekilde anlatmayi severim. baskalarinin da bana bu sekilde davranmasini talep ederim.
  • for the record  (08.06.17 13:27:55) 
1- şahsa da etsem rencide edecek küfür değil yapacağın işe z*kayım, tarzında.
2- hayır ama yaşça büyük insanlar yakıştıramıyorum küfrü.
3- hoş bir şey değil.
  • blue eyes white dragon  (08.06.17 13:44:23) 
1. yakin arkadaslarim yaninda sahsa olmadan ederim. Bazen normal kelimeler kifayetsiz kaliyor ve kufur de hakaret olarak degil soylenmek isteneni pekistirmek icin kullandigim bir sey oluyor.
2. normalde ayiplamam ama bazi tipler baya dumduz gidiyor karsisindaki arkadasina bunu ayiplarim sahsen.
3. herseyin fazlasi ve abartilmisi zarar.
  • fin  (08.06.17 13:50:27) 
1- en yakın arkadaşlarımın yanında bile küfür etmiyorum. küfür hayatımın hiçbir yerinde yok. benim küfrüm "at ağızlıdır". tek. sinirlendiğimde at ağızlı derim.
2- ayıplamak yetersiz. küfür eden insan en azından cinsiyetçi davrandığının farkında değildir. düşünmeden konuşuyordur, kelimenin anlamını bilmiyordur. en alt noktası yani bu. iyimser yaklaştığım hal.
3- temelde küfre cinsiyetçi olduğu için karşıyım. fakat bu çeşitlendirilebilir. ifade sıkıntısı çekmek biraz küfür etmek. kendini aktaramamak. kadına yapılan aşağılayıcı bir tanımlamadır. argo böyle değildir ama. argo ile küfür iki ayrı şeydir. argo bir dilin zenginliğidir.

ayrıca argo bence gerçekten ince bir espri anlayışı gerektirir. mesela leyla ile mecnun dizisinde, hiç küfür yoktur. ama küfür yerine kullanılan bidon, tuvalet terliği gibi şeyler ve peşlerinde gelen açıklamaları, ciddi zeka ürünüdür. benim için öyle yani en azından.
  • windowsguvenlikduvari  (08.06.17 14:27:21) 
şahsen küfür etmemeye çalışıyorum. dile yapışınca her ortamda ağızdan kaçabiliyor


  • gazozailacatmauzmani  (08.06.17 14:28:00) 
  • hacilaklak  (12.01.18 12:37:52) 
1. çok sinirlendiğimde kendi kendime küfür ediyorum. en yakın arkadaşlarımın yanında kullandığım en ağır küfür göttür herhalde. belki başka kelimeler de kullanmışımdır ama bunlar seksist, cinsellik içeren kelimeler değil.

2. ayıplamam, ama cümle içinde çok fazla küfür eden kişiden soğurum.

3. küfüre karşı değilim, göte göt denmeli bence. ama göte sırf hakaret etmek için bok denmemeli, bilmem anlatabildim mi? ha neden az küfür kullanıyorum, yetiştirilme tarzı. babam ilkokul mezunu bi işçiydi. öyle eğitimli biri değildi. kendi sosyal çevresinde küfürler gırla giderken evde tek bir ters laf söylememiştir.
  • yemrem  (12.01.18 13:18:56 ~ 13:19:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.