[]

Çamaşırlara sinen kötü koku

Merhaba,

Çamaşırları makineden çıkarırken gayet güzel kokuyorlar. Fakat evim kot denen nanede konumlanmış. O yüzden balkonum yok ve çamaşırları içeride kurutuyorum. oda bahçeye bakıyor ve sabah güneş alıyor. ancak camları açmama rağmen özellikle pantolonların kuruması uzun sürüyor ve kötü bir koku oluşuyor. rutubetten kaynaklandığını düşünüyorum.

yeni yıkadığım kıyafeti kokudan dolayı giyememek çok canımı sıkıyor. tişörtler yine kısa sürede koruduğu için iyi durumda da pantolonları giyme gibi bir şansım yok. makineyi temizleme, nem alıcı tabletler, kurutma makinesi gibi çözümler okudum internette. bir de size danışayım dedim.

yardımcı olursanız çok makbule geçer gerçekten zira kafayı yemek üzereyim.

 
uzun süreli kurumada her türlü kokar, yapacak pek bişey yok.
köklü çare: kurutma makinesi. idarelik çare: kotları fazladan bi kez daha sıktır.

  • manuel mandalina  (08.06.17 11:38:27) 
Uzun süre ıslak kalınca oluşan kokuyu diyorsunuz sanırım. Kurutma makinesi en iyi çözüm+1

Aslında eviniz genel olarak rutubetli ise ve uzun seneler orada yaşayacaksanız, rutubet alıcı cihazlar var, onlardan kullanabilirsiniz, biraz pahalı ama rutubetli ortam sağlığa da zararlı olduğu için değer diye düşünüyorum.
  • peggy  (08.06.17 11:42:54) 
ayni dert bende de var. kotlari ve zor kuruyan bir iki parcayi bahceye asiyorum. bahce senin kullaniminda degilse pencereden disariya monte edilen bir kurutmalik isini gorur. camasirlari 1000devir altinda dondururse makine gene cok nemli ciktiklari icin kuruma zor oluyor. biraz yipratiyor ama en az 1000devirde donsun. bir de nem alici tabletler var. kurutmaligin altina onlardan koyarsan camasirlar kokmadan kuruyor.


www.sabanshop.com
  • jimicik  (08.06.17 11:47:27) 
güzel kokulu yumuşatıcı kullanıyor musun ?


  • devilone  (08.06.17 11:52:10) 
deterjan ya da yumuşatıcı az kullanıyorsanız olabilir. biraz arttırıp deneyin.


  • teknikekip  (08.06.17 11:53:57) 
@devilone

yumoş'un mavi olanını kullanıyorum.

@teknipekip

onu da düşünüp son birkaç seferde bastım ikisini de.
  • kislar gecmez beresiz  (08.06.17 12:07:04) 
@jimick'in dediği nem alıcı tabletler çok yardımcı olur. ben de 2 yıl kadar bahsettiğin gibi bir evde yaşadım, bulabildiğim tek çözüm o tabletlerdi.


  • captainobvious  (08.06.17 12:10:40) 
yumoş mavi güzel kokar
evde hava dolaşımı pek yoksa vantilatör klima gibi bir çözüm bulabilirsin camı açıp çamaşır asacağın zaman vantilatör aspratör evde hava döndürecek birşey çalıştırabilirsin

deterjan rinso güzel kokar tavsiye ederim
  • devilone  (08.06.17 12:16:14) 
evin genel nem durumunu düzeltmek için nem alma cihazları var. bazılarının çamaşır kurutma özelliği de varmış.

urun.gittigidiyor.com
  • kaichi  (08.06.17 12:16:46) 
renkliler ile sıvı deterjan kullanıyorsanız ondan da olabilir.


  • mattiadestro  (08.06.17 12:17:26) 
Bu arada ben yumuşatıcı olarak sirke kullanıyorum, sirkenin kötü kokuları elimine etme gibi bir özelliği de var. Yumuşatıcılar işe yaramazsa deneyebilirsiniz.


  • peggy  (08.06.17 12:18:16) 
cevaplar için herkese çok teşekkür ederim. burada uzun yıllar kalmayı planlamıyorum. haliyle kurutma makinesini şimdilik düşünmüyorum. ki ev pek büyük değil. sığdırması da sorun olur.

bahçeyi kullanabilirim ama sinek, böcek, pire yüzünden pek sıcak bakmadım bu zamana kadar. bir de kediler var. bayağı da oynaklar. rahat durmazlar muhtemelen.

tableti deneyeceğim ilk olarak. umarım çözülür yoksa pantolon giymeyi bırakacağım. :(
  • kislar gecmez beresiz  (08.06.17 12:19:09) 
bu durumlar için biz kurutma makinesi aldık çok memnunuz keşke daha önce alsaydık dedik.
Benimde çözümüm kurutma makinesinden yana.

  • basond  (08.06.17 12:24:54) 
pire kiyafette durmaz. kedilerden ben de endiseliydim ama kiyafetten cok cezbedici sekilde bir ip falan sarkmiyorsa sorun olmuyor. en kotu aksam asip sabaha kadar disarida tutar sonra eve asarsin. ilk islaklik gittikten sonra kokmaz evde.


  • jimicik  (08.06.17 12:50:22) 
@devilone

çamaşırların karşısına elektrikli ısıtıcı koyacaktım ama bu daha mantıklıymış. önümüz de yaz olunca.

@mattiadestro

sıvı deterjan kullanıyorum. gerçekten etkisi var bunu da uygulayabilirim.

@peggy

sirkeyi çamaşır makinesi boş çalıştırırken önermişler. onu da yapacağım. kıyafetlerle kullanırsam onun kokusu sinmesin bu sefer?
  • kislar gecmez beresiz  (08.06.17 12:52:17) 
@jimicik

tablet işi bayağı yattı kafama. çamaşırlığın altına koyup deneyeyim diyorum önce onu. sonrasında olmazsa kedilerle medeni bir şekilde iletişime geçerim.
  • kislar gecmez beresiz  (08.06.17 13:05:32) 
Büyük parçaları kapılara falan asarak kurutun. Çamaşırlar kururken zaten nem veriyor hepsi bir arada durunca nemli havada kurumuş oluyor. Evin tüm kapıları koltuk üstlerini falan da kullanabilirsiniz kurutmak için.


  • curukturpkokusu  (08.06.17 14:39:19) 
@kıslar gecmez beresiz, çamaşırlar ilk çıktığında hafif bir sirke kokusu geliyor ancak hemen buharlışıp gidiyor o koku. 3 senedir bu şekilde kullanıyorum, sirke kokan çamaşırım olmadı şimdiye kadar.


  • peggy  (08.06.17 15:20:14) 
ne kadar sirke koyuyorsunuz? bir çay bardağı?


  • kislar gecmez beresiz  (08.06.17 17:13:30) 
Artık göz kararı koyuyorum ama çamaşırın miktarına bağlı olmakla birlikte çay bardağının yarısı oluyordur. Elma sirkesi.


  • peggy  (08.06.17 17:16:21) 
@kislar gecmez beresiz bir de normal deterjanla deneyin derim. bizde sıvı deterjan kullanıyorduk renklilerde, düşük sıcaklıklarda (30-40) tam çözünmüyor sanırım, koku yapıyordu.


  • mattiadestro  (08.06.17 17:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.