[]

ayakkabılar çalındı

dün gece apartmanda kapı önündeki tüm ayakkabılar çalındı. araştırdığıma göre hırsızlar bunları birilerine satıp eminönünde ikinci el ayakkabı diye satıyormuş. iki tane mis gibi iyi spor ayakkabım gitti. üzüldüm tabi.. şimdi sizin deneyimlerinizi ve bu hırsız ikinci el piyasasının hikayesini öğrenmek istiyorum. zira ayakkabılarımı oralarda satış halinde bulursam ya alırım ya çalarım. :) gıcık oluyorum bu hırsızlara




 
Kapi onune ayakkabi koyarsaniz calinir tabi. Cok luzumsuz ve gorgusuz bir hareket zaten kapi onune ayakkabi koymak.

Cevap: letgo app gibi ikinci el satis yapilan uygulama ve sitelere de bakin.
  • kuehles blondes  (08.06.17 00:05:27) 
Bit pazarlarını da atlamayın derim. Geçmiş olsun.


  • l arrache coeur  (08.06.17 00:08:04) 
Abi geçmiş olsun ama kapı önüne lütfen ayakkabı koymayın. bizim karşı komşu da yapıyor ve direk hakaret olarak algılıyorum.

Sorunun cevabı, feysde ikinci el siksok ürünler satılan gruplara da bak.
  • dunyanineniyiinsani  (08.06.17 00:18:07) 
kuehlese katılıyorum, kapıya ayakkabı konmaz, çalınmasını geçtim, apartman koridorunda yürüken ayakkabıya basıp basmayacağıma mı dikkat edeceğim? bunu geçtim koskoca evde her şeye yer var ama 2 ayakkabıya yer yok mu?

illa satılmıyor olabilir buna da dikkat edin, belki bizim gibi buna gıcık olan biri gece operasyonu ile sorunu kökünden çözmüştür.
  • kurnaz  (08.06.17 00:27:49 ~ 00:28:27) 
@tolkien

biz görgüsüzlük olarak nitelendirmiyoruz aslında. bunun görgüsüzlük olduğunu söylüyoruz. nüans var.
  • kurnaz  (08.06.17 00:37:15) 
benim de gıcır gıcır yeni aldığım ayakkabıları kapının önünden alıp kendi eski ayakkabılarını bırakmıştı biri. ondan sonra kapı önünde ayakkabı bırakmamaya başladım.


  • inheritance  (08.06.17 09:36:30) 
şimdi iyi olmuş dicem ayıp olacak. kapının önüne ayakkabı bırakmak nedir Allah aşkına? benim karşı komşuda aynı şeyi yapıyordu. 3 kere rica ettim şunları koymayın diye. en son bir gece alkolünde verdiği etkiyle gittim çöpe attım ayakkabılarını, bi daha da koymadı hiç.


  • sarlatan  (08.06.17 09:41:18) 
"Hırsızın hiç mi suçu yok?" konulu bir nasreddin hoca fıkrası varya, o geldi aklıma:)

Neyse evet. Bizim ayakkabılar kapının yanında ayakkabılıkta duruyor. Pis hırsız benim de çok sevdiğim Salomon spor ayakkabılarımı çalmıştı. Kilidimizi açmaya çalışmış, bir kısmını sökmüş ama kapı açılmamış. Bunun üzerine ayakkabılarımı alıp gitmiş. Oysaki bir alt rafta north face botlar vardı, onları çamurlu diye beğenmemiş sanırım, almamış. Bu da böyle bir anımdır.

Geçmiş olsun.
  • peggy  (08.06.17 10:34:17 ~ 10:42:41) 
bence eminonu vs. enerji kaybi olur. samanlikta igne aramak gibi. hirsiz belki kendi giyiyordur. belki apartmandan daha once size bu konuda uyarmis olan biri alip cope atmistir.

insan kendi de yapinca o davranis normalmis gibi geliyor ama degil. apartman gibi toplu olarak yasanilan yerlerde kapilarin onu bos tutulmalidir. nasil cop koymuyorsak ayakkabi da koymayiz. aslinda ayakkabilik da koyulmaz. ayakkabi yatay degil dikey durunca bir sey degismiyor. o ayakkabilar oncelikle insanin ayagina takilir vs. dusmesine sebep olabilir. goruntu kirliligidir. kokar. ama biz sehir hayatina sonradan gectigimiz icin gocebe huylarimizdan uzaklasmakta zorlaniyoruz iste.
  • jimicik  (08.06.17 11:04:36) 
@jimicik, bizim apartmanda karar aldık ayakkabılık koyuyoruz. Kötü bir görüntü yok. Hatta görüntü ile uyumlu olsun diye tüm katlara özel yapıldı. Ayaklarımız da kokmuyor çok şükür. Göçebelikle ilgisini anlayamadım.


  • peggy  (08.06.17 11:10:49) 
@peggy biraz alindiniz sanirim. apartman oy birligiyle karar verdiyse hic bir sorun yok. ama bu konu oyle benimki kokmuyorla olacak sey degil. kimse de demez zaten benimki kokuyor ama umrumda degil diye.

asansorsuz 7 katli bir apartmanda yasadim. en ust katta. koridorlar zaten daracik. bir de ayakkabilik var essek kadar. yoksa da yerde ayakkabi yayintisi var. dustugum de oldu bu yuzden. otomat kapaniyor tabi 7'ye kadar.

cop koymak da yasaktir normalde. copunuzu altin varakli kovada da koyamazsiniz. cunku bu tek tek kontrol edilemez. seninki varaklidir. oburununki cop suyu akitir. o yuzden komple yasaktir.

gocebe toplumla baglantisi su; koy hayatindan sehir hayatina gectik evet ama bu gorece yeni bir gecis. dolayisiyla adaptasyonda hala sikintilar var. sehir hayatinin, birarada yasama zorunlulugunun getirdigi kurallara uymakta sikinti cekiyoruz.
  • jimicik  (08.06.17 11:27:02) 
@jimicik, sadece sizin için konuşmuyorum ama görgüsüzlük gibi ithamlarla karşılaşınca bırakın da alınayım:)

Ben dediğinizi anladım ama kapı yanında uygun ayakkabılık varsa, ben de pis ve kokan ayakkabıları içeri, yaşam alanıma sokmak istemiyorum. Bunun apartman hayatına alışmamakla ilgisi yok ki. Benim ortamım müsait ki böyle bir şey yapabiliyorum. Yapılmamalı, edilmemeli derken herkesin farklı koşullar altında yaşadığının farkında olmak gerek bence. Dışarıda duran ayakkabılar için söylediklerinize katılıyorum.
  • peggy  (08.06.17 11:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.