[]

geceleri elde ortaya çıkan uyuşma

Yattıktan sonra özellikle uyku arasında bazen öyle bir şekilde uyanıyorumki sağ ve sol tarafımda olması değişmekle beraber bilek, kol ve parmaklarımda ortaya çıkan uyuşmadan uzuvlavımı kımıldatamıyorum.. takriben 30-45 saniye sonra kendimi toparlıyorum ama o ana kadar acaip derecede korku verici şeyler yaşıyorum.. Hani kaç defa o uyku sersemliği ile kafayı toparlayamadan "felç mi oluyorum !" diyerek uykumdan sonra kabuslar yaşıyorum.. Nedir bu el, kol, bilek ve parmaklarda bilhassa gece uykudan uyanınca ortaya çıkan uyuşmanın sebebi acaba ?




 
uyanmadan önceki uyuma pozisyonunda kolunun üzerine yatma, kolunu yastık altına koyma var mı?

o zaman bazen yapar. uyanma tam vuku bulmadan hemen önce, bilinçten önce bu uyuşma farkedildiğinden ve vücut pozisyonunu refleks gibi değiştirdiğinden, uyanınca kendini normal bir pozisyonda buluyor olabilirsin. halbuki ondan 5-10 saniye öncesinden 2 saat öncesine kadar kolun gövdenin veya başının altında kalmış olabilir. uygun açı ile kapanan kol arteri uyuşma yapar. bende bu şekliyle olur bazen.
  • delikan76  (14.01.10 17:06:40 ~ 17:07:22) 
carpal tunnel sendromu olmasın sakın. normalde elde ağrı falan da oluyorsa bir doktora görünün derim.


  • alouqua  (14.01.10 17:56:32) 
neredeyse her gece başıma geliyor. el, kol vs. üzerine yatıyorsundur. eğer uyuşmadan bir an evvel kurtulmak istersen diğer elinle, parmaklarını aç kapa yap kan gitsin (vay be!) mikrobunu kırar.


  • hizli sperm  (14.01.10 18:02:21) 
benimde oluyordu. ilk olduğunda bi kalktım kolun birisi yok. yanımda bir başkasının kolu..meğer benim kol uyuşmuş. kolumu yastığın üzerinden atacak şekilde uyuyordum.haliyle kan gitmiyor ve kol uyuşuyor. yatış şeklinizi değiştiriniz.


  • maresal jedi  (14.01.10 20:25:34) 
kübital tunnel sendromu

karpal t.s'un ön kol hizasında olan versiyonu olarak bilinir.
eşlik eden ağrı, güçsüzlük gibi şikayetlerin yoksa panik olmana hiç gerek yok
evet, gece uyuduğun pozisyona bağlı olma olasılığı yüksek.
ve dediğin gibi, bazen sadece uyuşma, bazen hareket edemeyecek kadar "yabancı bir kol/el" hissi uyanabilir sende.
öncelikle uyku pozisyonuna dikkat edersen azalacaktır.

emin olmak için ise; bir nöroloğa görünmen
gerekirse emg çektirmen daha uygun
geçmiş olsun
  • scrubz  (14.01.10 22:06:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.