[]

Viyana'da günlük ne kadar harcarım?

Toplamda 4 gün için kaç euro alayım? bir de önerilerinizi de alırım hazır yazmışken. :)




 
gereksiz pahalı bi şehir, tramvaya vs para ödememen tavsiye


  • euteamo  (07.06.17 16:49:22) 
Konaklama + uçak bileti hariç Günlük 60-70 Euro'dan hesapla. Müzeler özellikle çok pahalı, ama sanat tarihi müzesi ve doğa tarihi müzesi kesinlikle gezmeye değer, 1 günü sadece bunlara ayır. Figlmüller'de Schnitzel ye. Yürümeye çok müsait dümdüz bir şehir. Yorulmam dersen her yeri yürüyerek gezmen daha iyi olur. İlk aklıma gelenler bunlar


  • razvan rat  (07.06.17 16:53:10) 
nasıl gezmek istediğinize bağlı. otel motel haricinde günlük orta hesap şekilde gezecekseniz 70-80 alırsanız hiç bir şeyden kaçınmadan (her türlü özel yeme içme) gezebilirsiniz.

günlük 10€ harcayarakta gezebilirsiniz-1000€ da.

80 alsanız mesela merak ettiğiniz öğle yemeğini, örneğin figlmüllerde 25€ yiyebilirsiniz. 15 ile müze gezersiniz. 5€ ulaşım bileti.kalan ile de bir birahane ziyareti yaparsınız. he bence 200€ ayırırsanız hesapsız kitapsız yeme içme gezme yapabilirsiniz.

ucu yok sonuçta bu işin.

hesap kitap yapacaksanız mesela 4 günde sadece figlmüller + sachertorte + iyi bir kafe ziyareti + apfelstrudel + gulasch gibi şeyler için totalde 70-80 ayırabilirsiniz kalanlarıda atıştırma yaparsanız daha ucuza gelebilir.

çok öneri var ama ilgi alanları ve bütçe önemli.

bu arada tramvaya para ödeme diyen arkadaşlar sayesinde artık wienerlinien kaçak binişlerde pasaporttaki tc kimlik noya kesiyor cezayı. bir sonraki vize başvurunuza güle güle diyebilirsiniz.
  • kurnaz  (07.06.17 16:54:10 ~ 16:56:10) 
yürürüm, bisiklet de sürerim denk gelirse.

uçak-konaklama falan hariç soruyorum. sadece yemelik içmelik gezmelik harcama
  • nıç  (07.06.17 17:07:45) 
telefon hatlarının fiyatları ne civarlarda? vodafone yurtdışı tarifesini de kullanabilirim 4 gün için ama daha önce geçirmişliği var fena ondan tereddüt ediyorum.


  • nıç  (07.06.17 17:14:02) 
Ne yemek istoyorsun? Nasil yerlerde takilirsin?

Luks yerlerde takilan biriysen ana yemek + bir kadeh sarap 30€yu gozden cikarmalisin mesela.
Ama oglen yemegini sokaktan sosis/pizza yerim dersen 3-4€ arasi.

Nereyi gezmek istiyorsun? Kac muze? Muzeler 9-12€ arasi. Belvedere cok pahali ama. Gezmek istedigin muzenin internet sitesinde fiyatlar yaziyor. Hatta gitmeyi dusundugun kafenin bile
Fiyatlarini bulursun. Avusturyada menuleri internet sitelerine koymak cok yaygin.

Kahvalti icin markette peynirli salamli sandvic yaptirabilirsn, 2-3 € tutar. Disarida kahvalti 7-10€ arasi. Aksam yemegi 15-20€ arasi. Oglen yemegi icinse gneelde 11-14.30 arasi menuler oluyor. Corba + ana yemek + tatli seklinde 6-12€ arasi.

Hesap edin artik. Metro icinse kesinlikle bilet alin. Aldiginiz hizmetin karsiligini odememek hirsizliktir. Ayrica kurnaz +1 diyorum.

Otelinizin konumuna bagli olarak 3 gunluk ya da tek binislik ya da tek gunluk alabilirsiniz. (Merkezdeyse schönbrunna gidip gelmelik kullanirsiniz mesela falan filan.
  • kuehles blondes  (07.06.17 17:19:40) 
Kahvaltiyi marketten sandevicle falan gecistirirseniz ortalama gunde bir muze, orta kalite yeme icme, ulasim kisi basi 60-70 arasi gider. Konaklama haric.

Ayrica yanlis hatirlamiyorsam 2Euro gibi bir fiyata sehirdeki bisiklet kiralama sistemine uye olabiliyordunuz. Bisikletler sanirim 1 saate kadar ucretsizdi. Her saat basi teslim noktasinda chek-in, check-out yaparak ucretsiz kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Merkezi noktalarda ulasim icin guzel ve ucretsiz bir alternatif.
www.wien.info

Figlmuller'de yemek yiyecekseniz rez yaptirin. Aksi halde yer bulmak zor. Ve ya iki sokak otede ikinci subeleri var. Direk gider oturursunuz.

Etik olarak karsi degilseniz Zoo gormeye deger. Hakkini vererek gezmek isterseniz yarim gunden fazla ayirin.


Opera olayinin ucu cok acik. 20 liraya da var 200 liraya da. Bi de bazi operalarda dress code olabiliyor (pahali olanlarda). Aklinizda olsun.

Cok muze gezerim derseniz Vienna Pass karti tek tek muze bileti almaktan daha ucuza geliyor. Ama tabi hangilerini gormek istediginiz onemli.

Bi de pek cok avrupa sehri gibi su pahali. Para vermeyin. Musluktan akan su Alplerden geliyor. Gayet guzel :)
  • mononoke  (07.06.17 17:58:57 ~ 17:59:33) 
Günlük 30 yeter. Gitmek istedigim tüm müzelere gidip, kahvemi tatlimi yiyip yine de maksimum 30 harcamisimdir. (Efes Müzesi ve Albertina´yi öneririm. Albertina´da yeniden Helnwein, Avusturya´nin en bilinen uluslararasi sanatcisinin sergisi var.)

Öneriler: Ögle yemegi icin, istedigin kadar ödeme yapacagin su restauranta git. Deewan. Turistik bir yer sayilmaz, Viyenali ögrencilerin gittigi bir yer. Yemekler gayet güzel. 2-3 Euro´dan da az verme yine de.

Tatli icin tabii ki git Demel´e, rhabarberstrudel ye. Bu mevsimin tatlisi, en güzel yapan yer de orasi. 4 Euro´dan cok oldugunu sanmiyorum.

Aksam müzeler bölgesindeki partilere,davetlere bak. Cogunun girisi ücretsiz.

Schönbrunn´da filarmonin yaz konserleri oluyor. Onlar da ücretsiz.

Edit; Sevgili Ludwig II´ler, 4 gün gezecek insan her gün öglen Sachertorte, aksam Schnitzel yemek zorunda degil. Turistik bir yer degil demisim zaten. Ucuz ama iyi yemek araniyorsa gidilecek bir yer demisim. Ben kendi önerimi verdim. Neye atarlandiniz ki? Berlin dese, Vietnam mutfagi önerirdim, cünkü cok iyi örnekleri var.
  • buf-e kür  (07.06.17 18:15:05 ~ 08.06.17 01:03:15) 
@nıç, izninle kaynak yapıyorum.
@mononoke, dress kodu senden duydum, ne giymeli ki?

  • manuel mandalina  (07.06.17 19:07:29) 
operada dresscode var. ama viyana bozdu, nerede eski operalar piyu.

dresscode siz bokunu çıkartmadığınız sürece zorlanmıyor, genel anlamda garip şort, basma şalvar, yırtık pırtık kot, lady gaga misali etten kıyafetle filan gelmediğiniz sürece sıkıntı yapmazlar. klasik tişört ve normal pantolonla girebilirsiniz yani.

özel gösterimler ve günlerde sabit dresscode olabiliyor opernball gibi. ama normal günlük operalarda pek sıkmazlar.

@buf
albertina sanırım orası, alberta değildir.

yemek için deewan önermek ise farklı bir kafa açıkçası.
  • kurnaz  (07.06.17 21:15:07) 
@manuel mandalina
Dress kod olayi cok abarti bir mevzu degil. @kurnaz hakli. Erkekler icin kumas pantolon veya kot ustu bi gomlek yeterli. Yani sirf kural gibi dusunmeyin de, insanlar genelde guzelce suslenip giyinip kusanip gidiyorlar. Ortamda, fuayede kendinizi garip hissetmemek icin biraz da :)

  • mononoke  (08.06.17 10:47:25) 
anladım, ikinize de teşekkür ederim :)


  • manuel mandalina  (08.06.17 11:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.