[]

Spor öncesi beslenmece

selamlar,

iş çıkışı spora gittiğim için yaklaşık 2 saat öncesinden etli bir şeyler yemem gerekiyor ama mümkün olmuyor her zaman, hatta çoğu zaman. muz ya da fındık vs atıştırıyorum ama doğru mu bilemiyorum.

biraz önce aklıma protein barlar geldi, acaba spor öncesi yenmesi uygun olur mu? spor öncesi ofis ortamında da rahatsızlık vermeyecek neler yenebilir?

edit: eklemeyi unuttum, kilo almaya da çalışıyorum aynı zamanda, onun için önermişti et vs yemeyi spor öncesi.

 
2 saat öncesinden etli bir şeyler yemek zorunda değilsin özel bir durumun yoksa, spor sonrası yersin onu, protein barlar da bildiğin çöp. İlla bi şeyler yiyeyim dersen biraz kuruyemiş ye yeter.


  • angelus  (07.06.17 16:38:17) 
Bir şey yemene gerek yok. Spor öncesi kahveni iç, yeter.


  • arnold schwarzeneger  (07.06.17 16:42:06) 
edit yaptım, kilo almaya çalıştığım için bunu önermişti. spor öncesi aç karna da olmaz ama, illa bir şey atıştırmak gerekir, yani en azından benim yemem lazım, yoksa bayılabilirim :)


  • notinhere  (07.06.17 16:46:58) 
@arnold schwarzeneger

neden kahve?
  • notinhere  (07.06.17 16:47:49) 
Ben spor öncesi smoothie'lere sardım bu ara. İmkan varsa öneririm, çok pratik oluyor.
Sabah çıkmadan hazırlıyorum yanıma alıyorum. Özellikle kardiyo yapacağım günler böyle bir şeye ihtiyacım oluyor. Muz, elma, yulaf, yoğurt, chia tohumu, lor, badem, süt vs, yapacağım spora göre kombinasyonlar hazırlıyorum. Nette de bir sürü tarif mavcut.

  • peggy  (07.06.17 17:04:45) 
2 saat once et yemek zorunda degilsin. sadece spor yaptigin gun alman gereken protein miktarini al gun icinde yeter. spordan once yedigin seyi de 2 saat oncesinde tuketirsen rahatsizlik vermez, o arada sindirmis olacagin icin.


  • jimicik  (07.06.17 17:25:25) 
Bir avuçtan biraz daha fazla fındık yiyebilirsin. spora başlamadan önce de bcaa yada creatin aldın mı yeter.

yada filtre kahve içebilirsin.

süt+yulaf kemirebilirsin.
  • plastic_angel  (07.06.17 17:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.