[]

Motivasyonsuzluk

Hiç bir şey için motivasyon sağlayamıyorum. Mesela işteyken çıkınca sağlıklı bir yemek hazırlayayım yiyip deniz kenarına ya da parka yürüyüşe çıkayım diye plan yapıyorum, eve gidince yemek hazırlamak bile istemiyorum bütün akşamımı boş geçiriyorum. Eskiden hiç bir şey yapmasam dizi film izlerdim şimdi onu bile yapmak gelmiyor içimden telefonla oyalanıp çürüyorum. Depresif mutsuz bir ruh halinde değilim mutlu da sayılmam. Böyle daha çok hissiz gibiyim.
1 aydır tenis kursuna yazılıcam hocayı arayıp konuşmak bile gelmiyor içimden gerçek anlamda hiç bir şeyle uğraşmak istemiyorum herhangi bir şeye karar vermek istemiyorum.
Sağlık sorunu nedeniyle 5 6 kilo aldım onu vermek istiyorum ama eskiye göre daha fazla çaba harcamam lazım bunu verebilmek için aylardır kilomdan şikayetçiyim ama değiştirmek için hiç bi şey yapmıyorum.
Halimden memnun değilim eskiye dönmek istiyorum bu güzel zamanlarımı böyle çar çur etmek istemiyorum. Böyle bir dönemden geçen varsa önerilerini duymak isterim.

 
topyekün bir üşengeçlik var.

bunun sebebi kabul etmesen de depresifl bir mutsuzluk olabilir.

içinden bir şey yapmak gelmiyor ve seni yapmaya tetikleyen bir şey yok.

aslında yapman gerekeni yazmışsın.

tenise başlayıp hem spor yapacaksın hem de kilo vereceksin. kendini daha sağlıklı ve fit hissetmek için de sağlıklı yiyecekler hazırlamak gelecek içinden.

spordan sonra belki yine telefona gömüleceksin ama uzanıp bir dizi izlemek daha da hoşuna gidecek.

zorla da olsa başlayacaksın ve devamı gelecek.

not: böyle bir dönemden geçmedim.
  • eeb  (07.06.17 16:33:38) 
böyle bir dönemden geçiyorum, yaklaşık beş yıldır filan. ekseriyetle duyduğum öneriler spor yap idi, yalnız motivasyonsuzluğun temel ilkesini anlamadığını düşünüyorum bunu önerenlerin. alternatif önerileriniz varsa ben de duymak isterim.


  • evde liyakat kalmamis  (07.06.17 16:35:23) 
@eeb aslında sadece kilo mevzusu değil sorun yani çok da taktığım bir şey değil. Bunları örnek olarak verdim yani aslında yapmak istediğim şeyler var ama yapmak istemiyorum garip bir ruh hali. Sanki hayatımın kontrolü bende değilmiş de savrulup gidiyormuşum gibi hissediyorum. Böyle uyuşuk gibiyim sadece bedenen değil zihnen de.


  • pastörizesüt  (07.06.17 16:39:21) 
Ben de boyle bir dönemden geciyorum birkac aydir. Bi sure sonra yeter dedigin bir nokta gelecek nasilsa onu beklemeyi oneriyorum.


  • instant crush  (07.06.17 16:40:57) 
@pastörizesüt

boş muhalefet olmak için yazmıyorum ama kilomdan şikayetçiyim yazdığın için onu da argümanlar arasında ekledim.

bahsettiğim ve senin de bahsettiğin gibi yapmak istediğin şeyleri yapmıyorsun ve hayatının her alanında birbirini takip eden bir üşengeçlik hali oluşuyor.

dinamiklerini bilip kendini onlara vererek biraz kıpırdanmaya çalışmak bir başlangıç olabilir. bir tetikleyici lazım. bir yerden başlayacaksın ve tenisi örnek verebildim.

ya da kendini zorlamalı ve istemiyorsan da ben bunu yapacağım diyerek yapmaya başlamalısın. örneğin evde yemek hazırlayacaksın ya da akşam bir diziyi 2-3 bölüm peş peşe izleyeceksin. seni tutup çeken bir şey çıkacak ve bu alışkanlık haline gelecek. yaparak uyuşukluğun ve boşvermişliğin azalacak. kontrolü ele aldığını farkedeceksin ve bu da sana diğer şeyler için cesaret ve güç verecek.

yazması kolay gel de uygula diyebilirsin ancak hiçbir uygulama yapmadan da bu durumdan çıkamayacağını bil.
  • eeb  (07.06.17 16:50:38 ~ 16:55:17) 
Her şeyi bir anda yapmaya çalışma. Bu akşam iş çıkışı sadece süre ve mesafe hedefi koymaksızın çık ve yürü mesela. Sağlıklı yemek işini yapmasan da olur ilk günden.


  • arnold schwarzeneger  (07.06.17 16:57:06) 
Arnold +1
bir de badi lazim. atiyorum liyakat, instant, limon cello da benzer bir duyuru acmisti Sabah, birlesin. yani depresyonlarinizi birlestirin. birinin bezginlik ettigi yerde digeri toparlasin. birbirinizi gaza getirin.

  • jimicik  (07.06.17 17:31:16) 
ara ara boyle donemlerden geciyorum. şöyle bir kitap var. okudum, faydasini gordum. insanin zaman zaman inis ve cikislari oluyor. cok normal boyle bir sey yasiyor olmaniz, kendinize yuklenmeyin.

b,d vitamini veya demir eksikligi yasiyor olabilirsiniz. supheleniyorsaniz test yaptirin.

kendinize 'su anda depresyonda olsam, en cok neye uzulurdum ?' sorusunu sorun. eger akliniza gelen sorunlar varsa bunlari cozmek icin ugrasin, cozemiyorsaniz psikolojik destek alabilirsiniz.

genelde duygularimizin hareketlerimizi etkiledigini dusunmeye meyilliyiz ancak aslinda hareketlerimiz duygularimizi etkiler. ufak ufak kendinizi planladiginiz seyleri yapmak icin baslamaya zorlamanizda fayda var yaptikca yapmaya devam edeceksiniz.

“Yaşamak için bir nedeni olan herkes, her sıkıntının üstesinden gelebilir.” der Nietzsche. yasaminiza anlam katan seyler ustune dusunun.

hayatiniza ucuncu bir kisi gozuyle bakin ve uzun vadede hic bir sorunun, stres kaynaginin ayni yogunlukta sonsuza kadar devam etmeyecegini animsayin.bir arkadasiniz bu durumu yasasa nasil destek vereceginizi, neler onereceginizi dusunun.

korkmayin! korkmazsaniz eskisinden daha enerjik, saglikli ve iyi olacaksiniz.

(git: kitapmetre.com)
  • elvan abeyiylegezse  (07.06.17 17:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.