[]

portatif klimadan anlayan

ev kira ve geçici olduğu için portatif klima aldım, resimdeki gibi bir sistem yaptım. üniteyi komple dışarı alarak sesten ve çıkardığı ısıdan kurtuldum. sadece soğuğu içeri veriyorum, dün kullandım verim aldım gibi, uzun vadede bir zararı olur mu anlayan varsa*




 
şöyle zararı olur, içerinin değil dışarının sıcaklığına göre kendini çalıştıracak ve sizin istediğiniz dereceye getirmeye çalışacak.

misal dışarı 25 derece ve siz klimayı 18'e ayarladınız, ama oda sıcaklığınız da 22 derece diyelim.
klima 25ten 18e inmeye çalışacak, hiç inemeyecek, sürekli çalışacak, sürekli elektrik harcayacak, bir süre sonra bozulacaktır.
  • artci sarsinti  (07.06.17 14:26:00) 
peki her klimada odanın ısısını ölçen bir sistem var mıdır? varsa eğer ben bunu mesela oda soğudukça 21 derece 23 dereceye falan getiriyorum bunun bir faydası olmaz mı peki?


  • sipsiyah  (07.06.17 14:55:51) 
görselde bir terslik var gibi geldi bana. içerde kalan boru(hortum) sıcak hava borusu değil mi? yani bu ne biçim bir dizayndır verim alınacak hava böyle bir borudan geliyorsa eğer. tam tersi olması gerekiyor bence..

hadi gerçekten hortumu dayamışlar ve verim alıncak hava oradan geliyor diyelim, o sürgülü kapı arasından hortumu vermek olmamış, çünkü dışarıyla temas tam kesilmemiş. madem borudan alacaksın verimi o camı borunun (hortumun) geçebileceği şekilde kesmeni ya da kestirmeni öneririm.
  • Improbable  (07.06.17 15:20:34) 
Improbable, boru sıcak hava borusu ama ben soğuk hava çıkan yere monte ettim, ve fotoğrafta çıkmamış, tam dediğin gibi sürgü kapının arasında karton var boydan boya ve ortasında bir delik yani dışarıyla hava teması yok.


  • sipsiyah  (07.06.17 15:43:48) 
ben de diyorum bu ne biçim iştir, bantları görmemişim. ama illa ki sağından solunda fire veriyordur. çok ses yapmıyorsa normal haline çevir ve en düşük ayarda kullan derim. böyle derme çatma olmuş gibi sanki, ağzı g.tüne gelmiş afedersin. bu şartlar altında bozulma olasılığı da çok çok yüksek.. akıntısı olabilir ve en kötüsü bantlar yüzünden bunu farketmeyebilirsin bile. ayrıca gider borusu da boşta kaldığına göre dışarının atmosferi direk aletin içinde, @artci'nin da dediği gibi sarfiyat artar.

aradaki kartonun tam bir yalıtım sağlayacağını da düşünmüyorum. bence eski haline getir camı da kes ver boruyu dışarı, stabil çalışsın cihaz. kapı sürgüsünden fedakarlık yapacaksın belki ama o da ayarlanabilir, açacağın zaman hortumu çıkarıverirsin.
hem cihazın sağlığı hem senin sağlığın yani, akıntı vs. olsa bakteri-mikrop da yapar. yine de sen bilirsin tabi.
  • Improbable  (07.06.17 16:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.