[]

öykü

öykülerle aranız nasıl? okuyor musunuz? en sevdiğiniz öykü yazarı/kitabı kim/ne?

benim aram çok yoktur öyküyle. dizi yerine nasıl filmi tercih ediyorsam öykü yerine de roman tercih ediyorum.
ama stefan zweig'ın amok, satranç, olağanüstü bir gece (bu yeni çıkmış ben eski sanıyordum) gibi öyküleri favorilerimdendir. giovanni papini, tabii olmazsa olmaz.
edgar keret birkaç kitabıyla bestseller oldu ama bence tırt bi yazar, hiç ama hiç sevemedim. borges, keza. masal okuyomuş gibi hissediyorum borges okurken. boş. iğrençççç.

 
jose saramago'nun ve sait faik'in tüm öykülerini severim.

ayrica nazim hikmet'in yasamak güzel sey be kardesim'i basucu kitabimdir.
  • ingenieur und musiker  (07.06.17 01:15:40) 
Sait faik
Refik halid
Çehov severim.

Eğer böyle çerezlik kafa dağıtmalık seyler istersem bukowski de hoş oluyor arada.

Öykü iyi yazıldığı takdirde muhteşem ve özel bir alan. Genelde romana hazırlık, romanın küçük kardeşi gibi düşünülüyor ama bence bambaşka özel bir şey.
  • fyodor fyodorovic  (07.06.17 01:16:33) 
Roman daha çok seviyorum, öykü okursam genellikle derleme okuyorum. Fakat Bradbury'nin Mars Yıllıkları ya da Sonbahar Ülkesi, Asimov'un robot öyküleri, Ballard'ın öyküleri sevdiklerim arasında. Bir de E.A.Poe <3


  • kobuzchu kiz  (07.06.17 01:25:33) 
Son zamanlarda öykü tercih etmeye başladım. Bana öyküyü sevdiren insan sabahattin ali oldu. 10-15 sayfada insana nasıl bu kadar yoğun duygular yaşayabiliyor bu adam anlamıyorum. Haldun taner'in öykülerini de okudum. Onlar da çok hoşuma gitti. Yky'nin bir çok yazar için derlediği "seçme öyküler"i var. Son zamanlarda onları alıyorum.


  • manuelka  (07.06.17 03:59:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.