[]

Masaustu bilgisayardan internete baglanamiyorum (acil)

İsletim sistemi: windows 10, 64 bit
Modem: ttnet, tp-link

Yaklasik 1 saat once windows defender'i acip tam taramayi calistirdim. İnternette gezinirken yaklasik yarim saatin ardindan bildirim geldi "tarama tamamlandi, bir sey bulunmadi" diye, ben de "nasil olur ya, niye bu kadar kisa surdu? virus girdi de, ondan mi? bu kadar derine mi girdi?" vs. diye dusunurken bir baktim sag altta internet baglantisini gosteren yerde sari ucgen icinde unlem isareti. İnternete bagli degilim.

Ac-kapa'lari yaptik tabii. Modemdeki yanmasi gereken tum isiklar yaniyor. Masaustunden baglanamiyorum ama tablet ve telefondan baglanabiliyorum. Ttnet'i aradim, sacma sapan seyler yaptirdi (ilk is dns'i duzelttirmek oluyor), sorun cozulmeyince kayit aldi, doneceklermis bana.

192.168.1.1'e de giremiyorum.

Ne yapacagiz, nasil yapacagiz?

Windows defender cevrimdisi taramayi calistiriyorum mesela birkac haftadir. Tariyor 12 dk falan, tararken sari oluyor ustteki cubuk, "bilgisayariniz buyuk olasilikla korunmuyor" diyor, "zararli yazilimlar bulundu, bilgisayar acildiginda bunlari inceleyebilirsiniz" diyor ama hicbir defa bilgisayar acildiginda tarama sonuclarini goremedim ben. Bunlari da "virus var" diye yorumluyordum ben.

Ne yapacagim simdi?

 
bazen bende de öyle oluyordu ama ben "sorunları gider" dediğimde gidiyordu. o şekilde de çözülmedi mi? sorun çözülmese dahi sebebi yazıyor en azından.


  • m e b  (06.06.17 23:25:42) 
Oyle cozulmedi. Soyle bir sey yaziyordu: "ethernete tanimli bir ip adresi yok"


  • ahm1  (06.06.17 23:26:53) 
windows 8 için ama 10'da da çözüm olabilir:
answers.microsoft.com

  • m e b  (06.06.17 23:29:06) 
Modem arayüzüne giremiyorsanız ethernet kablosu ile bağlanacaksınız.
Genelde bu gibi hatalar DNS hatasıyla beraber cereyan eder, 10 dk bekleyince düzelir. Onun dışında virüs kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sorunun.
Ne zamandır bağlanamıyorsunuz?
  • norek  (06.06.17 23:29:40) 
1 saat oldu gibi

"Ethernet" gecerli bir ip yapilandirmasina sahip degil, diyormus
  • ahm1  (06.06.17 23:31:47) 
www.chip.com.tr
şurada aynı sorunu çözmüşler heralde.

  • norek  (06.06.17 23:56:54) 
@m e b:

netsh int ip reset a.txt

Komutunu yazdiktan sonra biri haric hepsinde OK yaziyor ama en sonuncusunda failed yaziyor, erisim engellendi diyor. Baglanamadim hala, acaba ondan mi?
  • ahm1  (07.06.17 00:51:52) 
@ahm1: valla o kadar teknik detay bilmiyorum. ben de internette cevap olarak dolaşan çözümleri uyguluyorum sadece.


  • m e b  (07.06.17 01:54:57) 
Bu sabah aradilar ttnet'ten "buradan bakiyorum her sey duzgun gozukuyor, sadece pc'den giremiyorsaniz onda bir sikinti vardir, bizim yapabilecegimiz bir sey yok" deyip gelmediler. Format atsam duzelir mi acaba ya?


  • ahm1  (07.06.17 11:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.