[]

makale yayınlatma

merhaba duyurunun akademik insanları, tez savunmasına çıkmadan önce bir adet makale yayınlatmam gerekiyor. makalem hazır fakat ne yapabileceğimi bilmiyorum. danışmanım şu aralar bu konuda bana pek yardımcı olamıyor. ne yapmalıyım ben şimdi? çabuk yayınlatmak için para ödenerek bazı dergilerde yayınlatılabiliyormuş diye duydum, doğruluk payı nedir?

alanım sosyal bilimler, pazarlama.
teşekkürler.

 
Makalende hangi dergilerden kaynak kullandiysan once o dergileri dene. ABD'de bir hocam oyle onermisti. Mantikli geldi.


  • Traveller  (06.06.17 21:43:45) 
Alanınızla ilgili bir dergi bulun, pazarlama ile ilgili bilgim yok, isterseniz hangi dergi olacağını hocanıza sorun. Dergilerde yayımlanmış makalelerin üzerlerinde artık makalenin gönderim, düzeltme ve kabul tarihleri yazıyor; hatta artık hakemleri bile oluyor. Bu bilgilere bakarak ne kadar sürede yayımlanacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca dergilerin belirli yayın dönemleri de olur, kimisi 6 ayda bir, kimisi 3 ayda bir, kimisi de ay ay duyuruya çıkar. Bunları da sitelerinden bulabilirsiniz.
Siz göndermeyi planladığınız derginin yazım ilkelerini bulup sitesinden o formata göre yazınızı düzenleyin ve varsa sisteme yükleyin yoksa da e-posta adreslerine gönderin. 2 ya da 3 hakem sizin makalenizi kontrol edip derginin editörü üzerinden size varsa gerekli düzeltmeleri ya da yayımlanabilir/yayımlanamaz durumunu bildirirler. Sadece düzeltme isteniyorsa gerekli düzeltmeleri yapıp yazıyı tekrar gönderirsiniz.

  • duyond  (06.06.17 22:01:22) 
Para isteyen dergiler var ama o dergiler sonradan insanın ayağına dolanır, sakın o topa girmeyin. Hiç göndermeyin daha iyi, sonradan rezil olursunuz yayınınızla.

Türkiye'de iseniz Ulakbim'de Journal list var. Oralardan sizinle ilgili dergileri bulabilirsiniz ama genelde o dergideki bir iki makaleye referans vermek adettendir. O yüzden, en çok referans verdiğiniz dergilere bakın ama orada şöyle bir sorun var, eğer dergi çok popüler bir yerse alım kriterleri yüksek olabilir ve değerlendirme çok uzun sürebilir. Bana 13 aydan sonra red gelmişti mesela. Sonrasında çalışmayı güncellemem gerekmişti o kadar sabah geçince. Tübitak listesinde dergi puanları var. Çabuk yayıblatmak için çom düşün puanlı olmayan ama aşırı yüksek puanlı olmayan dergileri seçin. Sonra da seçtiğiniz dergilerin sitesinden yıllık kaç sayı bastığına bakın ve 3-4 ise hiç göndermeyin, süreç çok uzun sürer. En az 6-8 sayısı olsun yıllık.
  • aychovsky  (06.06.17 22:05:31 ~ 22:12:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.