[]

Silme işlemi yapan modu neden göremiyoruz?

Bir mod kardeş ne yazsam siliyor.
Kimin sildiğini neden öğrenemiyoruz ?

Ortaya çıkıp konuşsa derdi neyse anlatsa fena mı olur?

 
hallowlife zamanında kaldırıldı o, göremiyoruz. göremememiz mantıklı aslında.


  • elorelia  (06.06.17 16:58:36) 
cok uzun suredir bu sekilde yuruyor sistem.

cok merak ediyorsaniz soyleyeyim; cevabiniz ve duyurulariniz tek bir moderator tarafindan silinmemis. bu durumda cevaplarinizin ve duyurularinizin kurallara uygun olup olmadigini kontrol etmeniz yerinde olacaktir.

ust uste duyuru acmak ya da baska duyurulara cevap yazmak yerine moderasyona mesaj yolu ile ulasmayi denerseniz hem sorunuza daha cabuk cevap alirsiniz hem de konuyla ilgisi olmayan insanlari bos yere mesgul etmezsiniz.
  • fraise  (06.06.17 16:59:06 ~ 17:03:08) 
kurallari uymayi deneseniz daha iyi olacak. modlar kusursuz demiyorum ama bazilari her silinen cevabinin haksiz yere silindigini iddia edecek kadar paranoyak.


  • baldur2  (06.06.17 17:00:54) 
çok merak ediyoruz lütfen 1 daha söyle. biliyorsun biz de seni seviyoruz.

Silme işlemi yapan moderatörü görememek sistemin lehine işleyen bir çark sadece. Ve inanılmaz mantıksız. Çünkü bu şekilde hak arayamazsınız, ekşisözlükte de bu yüzden kaldırılmıştı işlemi yapan kişinin nicki. Sonra da buna kılıf hazırladı ssg(çünkü önceden öngörülen bir karar değil, bir olaydan sonra alınan bir refleksdi.) kıyamam.

Ama bu tür portallarda kapıda bekleyen birsürü aç(bilgiye) insan oldukça kurallar alternatifsizlikten pek değişmez.
  • mete kudur  (06.06.17 17:05:07) 
Modlar gönüllü çalışıyorlar ve her işlem yaptıkları kişiyle tartışma yaşamaları çok yıpratıcı olurdu ki bazı kişiler hiç kibar olmayabiliyorlar. Bunun dışında kimin sildiği çok önemli değil, herhangi bir moda da sorulabilir, konuyu kişiselleştirmeye gerek yok.


  • mikro patlama  (06.06.17 17:12:35 ~ 17:19:50) 
çok hassas modlarımız varmış. şunu silmişler:

Gerekçe: Küfür/argo
Moderatör Notu: [yok]

Detay:
Silinen Cevap: aha sanırım yeni modların ilk mağduru oldum.
facebook'dan bir kızın kendi yayınladığı fotosunu alıp
bu kız kaç alır diye duyuru actım sildiler hemen.
özel bir foto olmadığı belli, kız poz vermiş face'e koymus.
sana ne oluyor da kişilik hakkı falan deyip siliyorsun zevzek mod.

bu duyurunun silinmemesi gibi bir ihtimal yok. duyuruyu gördüm cevap olarak kişinin rızası olmadan yapılan bir paylaşım olduğunu yazıp yolladım fakat modlar erken davranıp silmişler. iyi de etmişler.

sizin kardeşiniz ya da kız arkadaşınız ya da sevgilinizin fotoğrafını "poz vermiş" diye alıp birileri istediği mecralarda kullansa bu doğru olur mu? ne yapardınız?

bir düşünün sonra üzerinde tartışırız.

peşin olarak da facebook'da herkese açık diyebilirsin ki kişi zaten bunun facebook'da herkese açık olduğunu kabul ederek yayınlamış kalkıp ekşi duyuruda puanlasınlar diye değil.
  • eeb  (06.06.17 17:12:52) 
@doxanikee
yok kanka sadece modlarla alip verilemeyen ne var onu merak ediyorum. her gun su mod boyle, o mod boyle duyurusu aciliyor da. nedir sabahtan aksama kadar modlardan bahsetmeye deger olan?
benim de cevaplarim siliyor, silinirse silinsin aq deyip geciyorum, tekrar yazmaya vs ugrasmiyorum.
  • baldur2  (06.06.17 17:13:19) 
Ekşi Duyuru bir meta tartışma alanı değildir. Moderasyonun sizin her sorunuza cevap verecek zamanı yoktur. Bir şeyiniz siliniyorsa gerçekten neden silindiğini anlamıyorsaniz yardım hakkında kısmını okuyunuz. "Sen kim oluyorsun da alıyorsun" tarzı bir yaklaşımımız varsa, uçarsiniz başka bir şey olmaz.


  • compumaster  (06.06.17 17:45:25) 
beğenmedikleri mesajları keyfi olarak siliyorlar.
mesela yukarıda benim cevabım icerigi yüzünden silindi.
benim cevabıma cevap veren, benim cevabımı da iceren yanıt duruyor.
@doxani'nin de mesajı yok cevabı var.
modların tavrını tartışmak icin başlık açıyorum siliyorlar.
soru sormak, konuşmak da mı yasak oldu artık ?
moderasyonda sıkıntı var ki günlerdir huzursuzluk bitmiyor.
  • supermatik  (06.06.17 17:58:22 ~ 18:14:06) 
Sahibi geldi kaçın.

Bayılıyorum böyle üstten cevaplara; ''birşeyiniz siliniyorsa ve neden silindiğini anlamıyorsanız yardım/hakkında kısmını okuyunuz...''

Biz değil de yöneticilerin daha bi' tekrarı bol okuması gerekli esasında, çünkü neden silindiğini anlamıyorsaM(diğerlerini bilmem) yanlış gerekçeyle silinmiştir. Burada moderasyonu ya da birilerini kutsamaya gerek yok, çünkü daha bugün bile tanımadığım birisi yazmış 2 cevabı silinmiş sonra tekrar canlandırılmış, benim 1 kere peşine düştüğüm bir duyurum silinmişti sonra ''kusura bakmayın, haklısınız tekrar açabilirsiniz'' vari birşey denilmişti. Sonra ben başka şeylerin de peşine düşmedim zaten(daha önce de konuyu detaylandırmıştım) bunlar aklıma alalede gelen 2 örnek, tekrarında sizin fazlasını bildiğiniz tonlası vardır.

Benim üslübum hiç o yönde olmadı(sen kim oluyorsun... gibi), gelen cevap da bana değildi farkındayım ama mazluma da yandaş olmadan duramıyorum. Ayrıca uçacaksak da uçarız yani nedir ? gider uzakta yandaş oluruz mazlumlara, çok sıkılırsak gelir alternatif nicklerle burada oluruz. Eskiden irc'den ban yediğimizde çok girmek istersek modemi kapatır açardık, şimdi de öyle çok girmek istesek farklı nickler alırız, ölüyorsak duyurusuzluktan mesela ama yönetici büyüklenmesine de elimizden geldiği müddetce sessiz kalmayız. isyankar_41m@hotmail.com mail adresim benim tatlı su solcusuyum ben, anarşizme gönül vermişim zamanında bi' kere.

not: mail adresi bana ait değil.(yatırım tavsiyesi değildir)
  • mete kudur  (06.06.17 18:02:22 ~ 18:08:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.