[]

meme kanseri belirtileri?

google sonuçlarına göre meme kanseriyim ama ben ona inanmadan önce gerçek vakalarda belirtiler nasıl oluyor bilmek istiyorum.
çevrenizden, yakınlarınızdan, belki de içinizden meme kanseri olan varsa bildiğiniz, gördüğünüz meme kanseri belirtilerini yazabilir misiniz?

edit: doktora elbette gideceğim. bu sadece bir ön araştırma.

teşekkürler.

 
google'a göre teşhis koyamayız, burada yazılacak cevaplar da tek başına belirleyici olmayacaktır, sizi yanıltmasına izin vermeyin. bizim gördüğümüz belirtiler çeşitli sivilceler, geçmeyen kızarıklıklar, yaralar idi ilk etapta, fakat herhangi başka bir sebebi de olabilirdi bunların. teşhisi doktor koydu, eğer şüpheleniyorsanız derhal doktora gitmenizi şiddetle öneririm. geçmiş olsun.


  • evde liyakat kalmamis  (06.06.17 14:35:26) 
Memede ele gelen kitle, meme başında çekinti, portakal kabuğu görünümü, şekil ve boyut farklılıkları gibi. Ele gelen kitlenin sert, fikse olması, ağrı olmaması.


  • pastörizesüt  (06.06.17 14:36:46 ~ 14:38:21) 
Kendi kendinize hemen kotu dusunmeyin ilk belirti agrisiz kitledir. Ancak her kitle kotu huylu degildir ve ancak biyopsi ile anlasilir. Bu nedenle en yakin surede doktora danismakta fayda var. Cok gecmis olsun.


  • neferkitty  (06.06.17 14:37:03) 
öncelikle umarım yanılıyorsundur.

yakınımda meme kanseri teşhisi konulan iki kişi oldu, ikisi de ellerine bir şey geldikten sonra hemen doktora gidip öğrendiler.
normal şartlarda zaten çoğu insan bu şekilde ya da artık iş metastas boyutuna falan geldiğinde, gözle görülür sorunlar oluştuğunda öğreniyor.

ne googleda yazanların ne de bizim çevremizde gördüklerimizin bir önemi yok. mümkün olduğunca çabuk bir doktora görünmende fayda var.
  • cay koy geliyorum  (06.06.17 14:39:36) 
Her kitle meme kanseri demek değildir, ultrasonla, mamografi, mr ya da biyopsiyle kanser lezyonu olduğu ayırt edilir. Geçmiş olsun ama kendinizi bu şekilde düşünürek yıpratmayın. Kanser diğer hastalıklar gibi belirtilere bakılarak tanı konan birşey değil. Geçmiş olsun şimdiden.


  • curukturpkokusu  (06.06.17 15:07:52) 
Genelde ele gelen kitle ile geliyor hastalar. tabii bu kitlelerin çok büyük çoğunluğu iyi huylu oluyor. Hocalar her 8 kadından biri meme kanseri olacak derdi. O yüzden her bulguyu önemsemekte fayda var. Erkekler de meme kanseri oluyor bu arada. onlar da dikkat etsin.


  • betsy  (06.06.17 15:50:43) 
Annem atlattı bu hastalığı. Eline gelen bir şey olmadı, hatta meme ile alakalı bir şey olmadı. Kadın hastalıkları ile ilgili bir sıkıntısı vardı, ilgili doktor başka bir uzmana mammografi için svk etmiş. Annm de "Meme ne alaka. Zaten işim başımdan aşkın, zamanım olunca giderim" diyerek 7 ay sonra gitmiş doktora. O zaman keşfedildi. Sol memenin dörtte biri alındı ve radyoterapi gördü.


  • aychovsky  (06.06.17 18:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.