[]

Modem bilgisayari görmüyir

Merhaba. Evdeki modemimi anneme getirdim, aktive oldu, kullandığım bilgisayarımı da getirdim, şifre girdim (modemin üstündeki), bağladım. Annemin bilgisayari kablosuz ağı görmüyor :( ne yapacağım, nası yapacağım?

Teşekkürler


 
Eski bilgisayarlarda wireless tuşla filan açılıyordu belki kapalıdır; Wireless'in açık olup olmadığından emin olduktan sonra, eğer açıksa başka bi' wireless tarama programı kurarsanız çözülür sanırım o iş.

bir de bunu denemek için kendi telefonunuzu erişim noktası olarak aktif edip, annenizin bilgisayarını bi' telefonunuza bağlamaya çalışın(wi-fi ile), eğer telefonunuzu görüp modemi görmüyorsa da onun çözümünü bilmiyorum.
  • mete kudur  (06.06.17 13:01:36) 
neynepcan
mete + 1
bir de su var bazı pclerin wireless kartı belli bir hizdakileri gormeyebiliyor.
o yüzden modemin uyumlulugunu eski hıza gore ayarlamak isteyebilirsin.
  • kingcyrax  (06.06.17 13:11:39) 
wireless açık, diğerlerini görüyor. bu modemi görmüyor

modemin uyumluğunu eski hıza göre ayarlamak? (0.o)
  • neynep  (06.06.17 13:24:43) 
Yeni modemlerin bazıları 5 ghz de yayın yapıyor. Belki annenin bilgisayarındaki kablosuz iletişim kartı 5 ghz desteklemiyordur. Modemin arayüzünde 2.4 ghz ile çalış (kanal 1,7,13) diye bi ibare vardır onu seçince problem çözülebilir


  • rastocasdelay  (06.06.17 14:06:49) 
modemin modelini yaz istersen
rasto nun dedigi ayarı yapıcaksın - gorecek.

  • kingcyrax  (06.06.17 15:12:58) 
kablonet netmaster infinity 401 yaziyor.
Evet ya, bi tane minibuk vardı, onda da görmüyo, bağlanamıyorum hâlâ. modem arayüzüne nasıl gidicem ki ?

  • neynep  (07.06.17 15:54:34) 
192.168.1.1 yaz goren bir sistemden girip
admin - admin dir buyuk ihtimalle default sifre
oradan gir bir bakalım
  • kingcyrax  (07.06.17 17:44:07) 
açılmiyür o sayfa :(


  • neynep  (09.06.17 19:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.