[]

Diş çürüyüjnce mi doktora gitmeli yoksa büyüyüp acı vermeye başlayınca mı?

Bugün kontrole gittim. İki dişte çürük var. Haftaya gel dedi tedavi edelim.

Ama o dişlerde hassasiyet, acı vs hiçbir şey yok.

Niye istemiyorum, oyulmasını istemiyorum çünkü. En büyük sebep bu.

Siz napyıoprsuınuz?

 
Tek seçenek kanal tedavisi olmadan gitmelisin.


  • dissendium  (05.06.17 20:55:49) 
Tek seçenek kanal tedavisi olmadan gitmelisin.


  • güneyli çocuk  (05.06.17 21:10:02) 
tedavi olmazsan acımaya başladığı ilk dakikada hayatındaki her şeye lanet edersin. böyle bir acı yok. ben dişimin çürüdüğünü fırçalarken fark edip nası olsa acımıor diye dişçiye gitmedim. belki kendi kendine düzelir falan dedim hatta cahil gibi. 2 yıl hiçbir sorun olmadı. sonra bir gün durduk yere inanılmaz ağrımaya başladı hiç haber vermeden.

dişin çoktan çürümüş zaten, ha oyup çürüğü almışlar, ha çürük bir şekilde beklemiş, bir farkı yok. çürük kısım eski sağlıklı haline dönecek değil ya.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (05.06.17 21:14:41) 
ben arada aynayı elime alıp dişlerimin normalde göremediğim yerlerini de kontrol etmeye çalışırım. en ufak bir çürük belirtisi gördüğümde doktora giderim hemen. çürük büyük olsa da dişlerde her zaman ağrı olmayabiliyor. bende olmuyor en azından, o yüzden ne kadar erken tedavi o kadar iyi


  • nesenbilneben  (05.06.17 21:15:25) 
git tedavini ol. olmadıkça bir sonraki tedavi şekli daha can sıkıcı olacak. diş çekimine kadar yolu var. sonra diş yaptırmakla uğraşırsın.


  • rayde  (05.06.17 21:22:47) 
Basit bir dolguyla kurtulmak varken kanala gidip dişin ölmesine, daha da kötüsü dişin sinirlerinin gangren olmasına, onun sonucunda da dişinin çekilmesine neden olabilirsin zamanında tedavi olmadığında.


  • angelus  (05.06.17 21:57:22) 
Benim çürüklerim kontrol sonrası çıkar hep, dıştan anlaşılmıyor çürük olduğu. O yüzden dolgu ile yirttim. Acı ve ağrıyı beklersen dişini hep kaybedebilirsin.


  • cabiday  (05.06.17 22:09:38) 
koro halinde söylendiği üzere: dişin çürükse gidip bir an önce tedavini olmalısın. eninde sonunda zaten dayanılmaz hale gelecek ve kendini bir gece nöbetçi dişçide bulacaksın, o da sana apse yapmış dişe uyuşturucu vuramam diyecek ve apranax falan içip sabah olana kadar tepineceksin.

deneyimle konuşuyorum. git tedavi ol.
  • aranelsurion  (05.06.17 22:26:44) 
ne güzel, bilinçli doktorun var, aksatma.

dişte çürük var diye 1,5 sene önce doktora gittim, "bir şey yok hassasiyet var" diye yolladılar(film de çekti güya).
şu an aynı diş dolgulu, geçmezse kanal tedavisi yapacağız dediler(hala ağrım var)... göz göre göre gitti diş.
  • late viper  (05.06.17 22:28:32 ~ 22:29:24) 
kanal tedavisine gitmeden daha derinleşmeden oyup dolgu yapacak uyuşturmuyor bile.
bende istemiyordum ama gerekiyor dedi iyi ki de yaptırmışım işinin ehli biri olması önemli. farkına bile varmıyorum varlığının 1 seneyi geçti dolgular.

  • kararsızataletfilozofu  (06.06.17 00:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.