[]

belgrad mı lviv mi?

4-5 gün kalınacak. fiyat uygunluğu ve gezilecek yerlerin daha fazla olması tercih sebebi. mimariyi, doğal güzellikleri ve güzel yemeği severiz.




 
lviv'i bilmiyorum, doğrudan cevap değil o yüzden.

beklenti çok yüksek değilse belgrad güzel. mimari olarak bir şey beklemek doğru olmaz ama yemekler ve yemek yenilen mekanlardaki ortam (mood) güzel.
  • nodrap  (05.06.17 16:32:27) 
Kesinlikle lviv


  • ugrcn  (05.06.17 16:47:30) 
lviv daha tarihi dokusu olan bir yer. 4-5 gün fazla ama sıkılırsınız. 3 gün yeterli bence. otelde kalmayın, oda ev vs kiralayın bence. yeme içme olayı ucuz zaten. içki sigara fiyatlarını görünce biz türkiyede ne kazık yiyormuşuz diyeceksiniz.
belgrad yeşili, parkları, yemek yenilen yerlerin ambiyansı çok iyi oluyor. bol bol yürüyüş yapılabilir. biz türkiyede tabiri caizse çölde yaşıyoruz diyebilirsin.

  • sarlatan  (05.06.17 16:50:13) 
Bence iki ülkeyide gördükten sonra ulan biz yaşıyomuyuz diyebilirsin :)


  • ugrcn  (05.06.17 17:03:42) 
belgrad gayet güzel ve yeşil bir şehir. tavsiye ederim.


  • rosencruz  (05.06.17 18:06:49) 
belgrad'ı görmedim ama lviv çok ucuz ve güzel bir yer.

geçen yıl 10 gün kalmıştım, tekrar gitmemek için zor tutuyorum kendimi.
  • sabirstone  (05.06.17 18:17:05) 
belgrad lvivden cok daha pahali


  • seljax  (05.06.17 18:37:58) 
Tüm kriterlerde Lviv önde ancak doğal güzelliklerde Belgrad daha önde denebilir Tuna ve Sava nehirleriyle ormanları göz önüne alırsak.


  • Lethe  (05.06.17 18:42:19) 
Lviv'i görmedim, o yüzden haksızlık olmasın.

Belgrad'ın 'İstanbul gerçekten Avrupa şehri olsaydı, birçok konuda Belgrad gibi olurdu' havası var. Kültürü bize çok benzer (haliyle) ama Avrupalı rahatlığında bir hayat var. 'Ülkecek saçmalamasak, yüzümüzü muasır medeniyete ya da benzer şeylere dönsek biz de bu uğraştığımız saçmalıklarla uğraşmazmışız. Ne güzel olurmuş!' diye hayıflandım ama bunu gözlemlemek de güzel geldi.

Gezilecek yer dendiğinde 2 günde biter Belgrad ama Belgrad'da kalmak zorunda değilsiniz. Bir gün Novi Sad'a gidilebilir, bir gün Zlatibor'a gidilebilir. Bol bol yeşili de var, doğa olarak çok güzel. Lviv'e göre gezilecek yeri fazla mı bilmiyorum. İstanbul'da dışarıda gezme/yeme fiyatları civarı ve belki çok hafif fazlası diyebiliriz ama Avrupa geneline göre ucuz. Bir de ne yediğinize bağlı. 'Acıkınca dürümü gömer, dolaşmaya devam ederiz' diyorsanız ucuz olur ama 'Kalemegdan'da Sava nehrine karşı Chardonnay içeceğim' diyorsanız o zaman bayağı pahalı olur.

Belki Lviv'i görsem ona da böyle övgüler yazardım ama bilmiyorum.
  • aychovsky  (05.06.17 18:50:43 ~ 18:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.