[]

Alüminyum folyo tost makinesi

www.google.com.tr şöyle bir haber gördüm doğru mudur sizce?




 
Haberlere de çıktı bu isindigi zaman zararlı oluyormus


  • all girls dream  (05.06.17 14:42:48) 
Tost makinesinden de teflon soyuluyor teflon yiyoruz resmen o zararlı değil midir? Pişirme kağıdıyla yapayım o zaman.


  • uyusam iyi olur  (05.06.17 14:47:15) 
Folyo zararlı temizlik acisindansa pişirme kağıdı kullanabilirsiniz dökümler en güzeli


  • keditik  (05.06.17 15:08:54) 
alüminyumun erime noktası 660 santigrat derece. bir tost makinesinin o kadar ısınıp alüminyumu eritip yemeğe geçirebileceğini sanmıyorum. malzemesinde daha düşük sıcaklıkta açığa çıkabilecek zararlı bir katkı var mı (kurşun murşun mesela) bilmiyorum ama malzeme saf alüminyum ise tost makinesi sıcaklığı ile olacak iş değil.

evet alüminyum folyonun böyle bir zararından hep bahsedilir ama gün teyzesi gibi değil de bilimsel verilerle desteklerlerse anca inanırım ben bunlara.
  • kibritsuyu  (05.06.17 15:09:50 ~ 15:10:27) 
alüminyum erimeden de gıdaya karışıyor. isterseniz beyaz peyniri alüminyum folyo ile sarıp 1 hafta sonra haline bakabilirsiniz. tek geçiş yolu erime değil. birbirinin içinde eser miktarda da olsa çözünüyor veya etkileşiyor bazı malzemeler bu da bazı durumlarda problem yaratmaya yetiyor.


  • tukenmez adam  (05.06.17 15:58:03) 
Alüminyum folyo yerine pişirme kağıdı kullanıyorum.
Teflonun da bakımını iyi yapmak, metal bıçak çatalla kazımamak, eskiyince atmak gerekiyor.

  • peggy  (05.06.17 16:03:48) 
alüminyumun zararlı olması için ergimesi gerektiğini sanmıyorum. bir süredir zararlı olduğu söyleniyor ama çoğu yerde kullanıyoruz örneğin kullandığınız tavaların çoğu alüminyum üstüne teflon kaplamadır. şimdilik bende pişirme kağıdı kullanıyorum onun zararı var mı yok mu araştırmadım.


  • kararsızataletfilozofu  (06.06.17 00:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.