[]

İkinci üniversite

32 yaşında ve 2003 yılında liseden 68 ek puan alarak mezun olmuş bir insanım.
Kasım ayında hali hazırda mimarlık kariyerimin 10. Yılını kutlayacağım.

Ancak içimde hep ukte kalmış bir şey olan diş hekimliği okumak istiyorum.

Biraz internetten bakındım ancak bulamadım.

Önümde sınavda başarı göstermek dışında bir engel var mıdır? Şimdiki kanuna göre şu puanlara da bakılıyordu 2003 öncesi o sistem yoktu. Kusura bakmayın giremezsiniz durumu var mı?

Bu arada hedef ist üni. diş. Çıkmış sorulara baktım. Zor geldi. Yapımayacak gibi değil ama hız lazım sanırım. 14 sene önce sınava hazırlanmış biri olarak tavsiyelere açığım.

 
lise mezuniyet notunuzu 100'lük sistemde hesaplayıp ordan bir şeyler yapıyorlar. ösym temsilciliğine bir uğramanız gerekecek büyük ihtimalle. girmeniz için teknik bir engel yok.


  • zgrydn  (05.06.17 11:11:02) 
obp puan hesaplama diye internette aratırsanız yeni puan hesaplama yontemink bulursunuz. boyle mezuniyet ortalamasini 5 ile carpmali bir şeyler.

giremezsiniz diye bir sey yok. zorlanmak da size kalmis.
  • blue eyes white dragon  (05.06.17 11:49:25) 
2004 mezunuyum ben de giriyorum bu sene. ilk basvuru icin (ygs) online olarak degil de basvuru alan okullardan birine gitmek gerekiyor. onun disinda dikkat etmelik bi sey yok.


  • pide  (05.06.17 12:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.