[]

haftada 2 tam gün izin yapmak

ya bana bu en temel insan hakkı gibi geliyor.

haftada en az 2 tam gün izin yapmadan çalışan insanlara sanki alt-sınıftanmış gibi bakıyorum.

tabii ki o kişileri suçlamıyorum bu durumdan ötürü.

ama benim gözümde ekonomik katmanlar bugünün dünyasında artık izin gününe göre şekilleniyor.

çok mu aptalım?

 
İsveç şartlarını bildiriyorum, haftasonu iş yok. Yıllık minimum 5 hafta izin. Hatta müdür olarak çalışan kuzenimin 8 hafta izni var.

Türkiye'de sömürü çok fazla. Haftada 2 gün de izin olmalı, yıllık 2 hafta da az.
  • senolll  (05.06.17 04:05:38) 
ben de öyle düşünüyorum. insafsızlık. ve bu insanlar da en erken 6'da çıkıp evlerine 7-8de gidiyolar.


  • klar  (05.06.17 04:11:42) 
Meslek ne olursa olsun ozel sektörde bu var malesef. Mesai aksam 7ye kadar ve cumartesi mesaisi de mevcut birçok iş ilanina baktigimizda. Çok insanlık dışı buluyorum ben de bu uygulamayi. Ama alt siniftan gozuyle bakmak ne kadar dogru bilemiyorum. Bir yerde işveren degil de ücretli çalışan olmak bu sadece. Bir bakıma alt sınıf evet ama ekonomik anlamda olmayabilir. Bu sartlarda calisip ekonomik yönden cok cok iyi durumda olanlar da var. Sirf bunun icin katlanan.


  • aquarium  (05.06.17 04:46:46) 
(bkz: bir günah çıkarma olarak ekşi duyuru)

kötülük toplum normlarıyla yıllardır karakterine yedirilmiş ama vicdanındaki "iyi olmalısın." sesinin verdiği rahatsızlığı susturmak adına bu düşüncelere sahipsin ve bu duyuruyu açtın.

belli ki üzüldüğünü düşünüyorsun. ancak aslında baya üzülmediğini ve üstünlüğünden -sandığın- zevk aldığını anlamak zor değil. haftada 2 gün izin yapamayan insanlar baya var. mesela şu an ben de onlardan biriyim. temel insan haklarımdan birinden yoksunmuşum gibi yaklaşmışsın bana. sınıf farklılığı olmasına karşıt gibi duruyor olsan da alt sınıf diye bir kelime öbeğini kullandığın anda o sınıfların sapasağlam durmasındaki en önemli adımı atıyorsun; bu sistemi tanıyor ve kabulleniyorsun. bakıyorum demen ise tam bir itiraf niteliğinde, insanları sınıf farkına göre ayırdığını ve onları aşağılık bir yere koyduğunu söylüyorsun.

çok mu aptalsın? kesinlikle. ayrıca, iyi olduğunu sanan ama iyilikle pek alakası da hiç olmayan ya da zaman içinde böyle şekillendirilmiş bir insansın da bence.
  • i drive the hearse  (05.06.17 05:14:37 ~ 05:17:38) 
iyi para kazanıyorum fakat haftada min 6 gün çalışıyorum.

oğluma iş ile ilgili vereceğim tek öğüt:
sikeyim parasını, hafta sonun tatil olsun!
  • hugoda küfreden çocuk  (05.06.17 10:32:11 ~ 10:32:51) 
Bu sistemin çarkı olmasa kimse düzeltmeye mecburlar da nerdeee. Benim işim de hafta sonu tatil mesela ama maaşı da bir hayli düşük buna göre. he umrumda mı? değil. kazandığım parayı harcayacak zamanım yoksa sıçayım o paraya. Evleneceğim kadının c.tesi çalışıyor olması da büyük sıkıntı bence. hafta sonu bok gibi bir pazar haricinde paylaşacak bir şeyimizin olmaması çok kötü olurdu muhtemelen.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (05.06.17 10:43:51) 
haftada 5 günden fazla çalışan kesimin bu kadar çok olduğunu bilmiyordum yahu.

ben haftasonları çalışmadığım halde 3 gün olsun istiyorum şahsen. yaşasın bangalar ^^
  • piremses  (05.06.17 10:52:02) 
3 hafta once Hamburg'da bir alman evine aksam yemegine konuk oldum. Havadan sudan konusurken is gucten konu acildi.
Ev sahibi dedi ki dedi ki "Cin'den gelen insanlarla konustum Barcelona`dayken, yilda sadece 2 hafta yillik izinleri varmis, aman tanrim felaket bir sey bu cok aci bir sey" falan dedi:)
Dedim Turkiye`de de oyle:)
Daha once bir grup fransizla konustugumda bu konu acildiginda onlar da error vermisti yillik izin 2 hafta diyince.

Turkiye`de temel haklardan caliniyor ozel sektorde. Koca yilda 2 hafta nedir yahu? Alistigimiz icin bize normal geliyor.

Haftada 2 gun izin kesinlikle gerekli.
  • stavro  (05.06.17 11:15:54) 
alt sınıf değiller aslında işe göre şirkete göre koşullar değişiyor. bizde mavi yaka beyaz yakadan daha rahat mesela cumarteside çalışıyorlar ama 8-4 çalıştıkları için çok mutluluar hallerinden. beyaz yaka 8-6. üretim müdürü fabrika müdürümüz gibi hem maaş hem imkanları çok iyi ama adam gece gündüz burda. napayım ben öyle imkanları. zamanında bana da müdür vasfı yükleyip maaş arttıralım dediler yok dedim ben çok mutluyum. biliyorum çünkü hafta sonum falan yalan olacaktı. şimdi rahat rahat iznimi alıyorum arada kafa izni şeklinde rapor alıp tatile çıkıyorum. oh mis. yılda rahat 2 ay çalışmıyorumdur. yükselme kariyer yapma gibi planları olan insanlar için ülkemizde en azından bir süre gece gündüz çalışmadan bir yerlere gelmek zor. özel sektör genel olarak sömürü üzerine kurulu.

geçen sohbet ettik burda mavi yakadan birinin annesi halı yıkama fabrikasında çalışıyormuş (öyle bildiğimiz halı yıkama değil üretimden sonra yapılan kimyasal yıkamalar) kadının maaş kartı patronda duruyormuş. asgari ücretten maaş yatırıp bir kısmını çekip kadına 700tl gibi bir para elden veriyorlarmış. dışardan bakınca her şey yasal tıkır tıkır işliyor. adam asgari ücreti vermemek için bin takla atıyor. yıllık izin yok bazen pazar dahil çalışma. emekliliği için ses çıkarmıyormuş küçücük yerde başka çalışacak yer yok zaten. insanlar boşa kalkıp büyük şehirlere gitmeye çalışmıyor. iki ucu boklu değnek. ülke şartları kötü yani.
  • yue  (05.06.17 12:15:27 ~ 12:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.