[]

Bulaşık Makinesi Su Tahliye Sıkıntısı

Merhabalar.

Evdeki bulaşık makinesi, lavabonun altındaki tahliye giderine 4-5 metre mesafede olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Makine zaten çok eski, mutfak lavabosunu kullandığımda tahliye borusuna da su gidiyor ve makinenin içinde su birikiyor. Makineyi de çalışmıyor. Bir kaç gün lavaboyu kullanmadığımda içindeki su azalıyor mu bilmiyorum ama makine çalışıyor. Daha önce eve gelen bir ustaya bahsettiğimde mesafeden kaynaklı tahliye borusunda kalan sudan olduğunu söylemişti ancak makineyi koyabileceğim başka bir yer de yok.

Bu arada lavabonun altındaki gider borusuna makinenin bağlandığı yerde detaylı lavabo sifonu düzeneğinden yok görsele koyduğumdan. Basit eklemli bir plastik boru var. Acaba sifon alsam sıkıntı çözülür mü? Makinenin tahliye pompasını değiştirmek lazım desem, bozuk olsa makine hiç çalışmazdı sanırım. Sıkıntıyı nasıl halledebilirim?

 
Gider borusunun uzunluğu yeterliyse eğim vermeye çalışın, yani şu makinaya doğru gelmesin lavabodan. Eğim vermek imkansizsa da suyun geriye kaçışını engelleyen valfler var, büyük borularda kullanılıyor kanalizasyon suyu geri dönmesin diye, öyle bir çözüm üretebilirsiniz. Boru uzun süredir değişmediyse boruyu yenilemek de faydali olur. Makinanın filtresi varsa temizletin, atık su sistemini de temizletin. Bunlar hep pompa verimini düşüren unsurlar.

Aklıma gelen çözüm önerileri bunlar, umarım işinize yarar.

Görselini eklediğiniz sifonlar da makina çıkışlarında kullanılmaz genelde. Yani ondan almanız gerekmiyor, alırsanız da pompanın işini daha da zorlaştırırsınız.
  • md11  (05.06.17 04:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.