[]

Aile ortamından sıkılmak

Bi yandan çok sıkılıyorum ailemin yanında; ama diğer yandan çok da vicdan azabı çekiyorum bu durumdan dolayı. Ailemle çok kafamız uyuşmuyor. Aslında sevgi bağımız var, annem aşırı fedakar bi insan, babam da çok merhametli biri ama bilmiyorum olmuyor işte. Galiba kendimi çok rahat hissetmiyorum onların yanında.
Yakın zamanda da evlenicem, Kara Kara düşünüyorum. eşimin ailesinin yanında mecburen bulunmak zorunda kalıcam, ilk zamanlar normal geçer; ama ilerleyen zamanlarda napıcam. Annemler benim asık suratımı çekmeye alışkın ama onun ailesi bunu kabullenmez ki falan.
Sizde de oluyor mu böyle düşünceler?


 
çok oluyor. bir yaştan sonra aileyle yaşamak iki tarafı da zorluyor, bariz bir aile baskısı olmasa bile böyle. 25 yaşındayım ve bir yerden sonra bozulan ilişkileri tamir etmek de zorlaşacak. evlilik konusunda da sizinle aynı düşüncelerdeyim hatta. tahammül, sevgi, sorumluluk.. kendinden ve verdiğin/ vereceğin tepkilerden çekinmek. ailemden bir de yetişkinken kopup (üniversite için 4 yıl ayrı kalmıştım) kendimi bu duruma adapte etmem gerektiğini düşünüyorum. direkt evlilik için ayrılırsam sanki her şey daha kötü olacak benim için hissindeyim son ilişkimden beri.


  • blacksky  (04.06.17 15:13:57) 
aynen bende de oluyor. beni anamdan babamdan başkası çekmez ben napıcam diyorum bazen. dediğin gibi aileyle yaşam belli bir yaştan sonra olmuyor. fazla içiçe duruldu mu hır gür çıkıyor. uzak olmak en iyisi.


  • vayezikhan  (04.06.17 19:45:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.