[]

Pasaport kontrolüne sakalla gitmek

sorun çıkarır mı? Pasaport fotoğrafım sakalsız da.

edit: Türkiye'den Almanya'ya gideceğim. Alman polislerinin biraz belalı olduklarını duydum da tereddüt ettim.


 
trde sıkıntı olmuyor ama ab ülkelerinde biraz daha dikkat ediyorlar. hollanda polisi hatta sakallarını kessen diye uyarmıştı güzelce.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (04.06.17 14:46:28) 
1 senede 7 farkli avrupa ulkesine giris yaptim ve hepsinde kirli sakal vardi. ben bir problem yasamadim sahsen.


  • a340  (04.06.17 14:51:56) 
Yunanistan'da pasaport kontrolü yapan memur sakallıydı. Kimse sizi sakalını kes diye uyaramaz bu açıkça ayrımcılıktır. Böyle şeyler bizim ülkemizde daha çok sorun oluyor çünkü insanları dış görünüşüne göre yargılayan yabancılara tahammül edemeyen daha çok bizleriz. Avrupada çoğu iş yerinde saç sakal kılık kıyafet yönetmeliği yoktur herkes istediği gibi giyinir. Ben şahsen bir sürü sakallı küpeli belediye otobüsü şoförü gördüm.


  • but that was just a dream  (04.06.17 15:17:21) 
stockholm arlanda havalimanındaki bir pasaport görevlisi titretmişti beni. en az 25 dk uğraştım, en son yanımdaki parayı falan önüne attım öyle geçtim. bir sonraki gidişimde sakalı kesmiştim, naber nasılsın muhabbetinden sonra yani takribi 30 sn, geçtim. ha almanya'da öyle olur mu bilemem tabi.


  • embermane  (04.06.17 15:23:13) 
en son yurt dışına gittiğimde italya'da napoli'den giriş yaptım uzun keçi sakalla. pasaport kontrolündeki dayı bir abd vizesine, bir schengene, bir tipime, bir de pasaport ilk sayfasına baktı, tekrar yüzüme bakıp içindne "tipini sikeyim" dedi ve damgayı bastı.

ondan öncesinde abd'ye de keçi sakalla girmiştim. "neden sakallısın koç" denmedi. babam da o zamanlar bıyıklıydı hatta nigel mansell'in 90'lı yıllar hali gibi.
  • rain when i die  (04.06.17 15:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.