[]

alerji dediğimiz şey bu mu?

hiçbir şeye alerjim yokmuşcasına yaşadım bunca senedir. yalnız birkaç gündür geceleri başlayan bir burun tıkanıklığı, boğaz kaşıntısı, hapşırık, nefes darlığı...vs. oluyor. dün mesela akşam 10'da başladı, artarak devam etti ve sabah 4'te sona erdi. gündüz ise, normalim.

ülke değiştirdim bu arada. yaşadığım yerde yeşil alan bol. önceden istanbul'da yaşardım. iki senedir buradayım, geçen sene bu sorunla karşılaşmamıştım ama bu sene havalar erken ısındı ve ortalık polenden geçilmiyor. camlar bile sarı sarı toz oluyor her sabah. acaba bunla mı alakalıdır? misal şimdi yağmur yağıyor nihayet, bugün bu sorunla karşılaşmayabilirim eğer alerjim varsa değil mi?

özetle, alerjik rinit böyle bir şey mi arkadaşlar? bende de mi var yani bu şimdi? yaz mevsimini zaten sevmezdim, şimdi bir sebep daha mı çıktı sevmemek için?

doktora gitmedim, geçmezse giderim belki bir ara.

 
Aynen öyle başlıyor alerji. İlaçsız katlanmak çok zor oluyor bazı günler. Zyrtec kullanıyorum ben, canavar gibi.


  • desdenova34  (04.06.17 13:28:34) 
şuan bir alerjik durum içerisindeyim.Bir anda burnum tikandi ve arka arkaya 3 4 kere hapşırma,burun akıntısı gözlerden yas gelmesi,nefes alamama ve bende geniz eti de oldugu icin burnum şişiyor (geniz etleri şişiyor) ve cetryn şurup kullaniyorum iyi geliyor.


  • verbanadüşlerimi  (04.06.17 13:42:24) 
bahar (polen) elerjisi ve alerjik astım klubune hos geldin. gazan mubarek olsun.

- bogazina elini sokarak yirtarcasina kasimak isteyeceksin
- kulaklarının ici kasintidan oldurecek seviyeye varacak
- gozler kızaracak
- hapsurup duracaksın
- geceleri astım başlayacak, once vızlayarak nefes alacak, sonra gittikçe kotuleseceksin
- ani bir kahkaha attığında ya da fiziksel efor sarfettigin zaman (kosmak mesela) gogsune sikisma hissedecek, astim nobeti gecireceksin.

zyrtec ve ventolin'siz çıkmam abi motton olacak.
  • no christ requires  (04.06.17 14:39:20) 
ya bi bu eksikti hayatımda.

şimdi bu zyrtec denen ilacın olayı içerdiği setirizinmiş. ancak baya da yan etkisi mevcutmuş. almanya'dayım ve araştırdığıma göre yanılmıyorsam duo ürünler varmış, setirizinden kaynaklanan o halsizliği zayıflatan kontra özelliğinde bir uyarıcıyı da (mesela psödoefedrin) içeriyormuş. mesela şu öneriliyor: www.apo-rot.de

böyle bir ilacı denemek mantıklı sanki bu durumda?

gerçi gündüzleri bir sıkıntı yaşamıyorum şimdilik, sadece geceleri birkaç saatlik kriz gibi bir şey geliyor. belki uyarıcıya gerek bile yok, direkt bayıltsın beni gece.

edit: bu arada farklı bir mesaj da geldi. ilaç kullanmadan önce bu alerjinin asıl sebebini öğrenmek için doktora gitmeli sanki. gündüz bir sıkıntı yaşamamam soru işareti biraz.
  • philus  (04.06.17 15:01:50 ~ 15:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.