[]

Güneşin Doğuşu Beni Yoruyor.

Bunun dinlerde de bi' yeri vardı, güneşin doğuşu ve batışı arasında dünyadaki enerjiden filan bahsediyordu. Yine sanırım farklı bir yaklaşımla, bu vakitlerde uyumayın, delirirsiniz gibi de bi' öğreti vardı(hadise dayandırıyorlardı sanırım).

Benim sorum şu esasında; Şimdi ben saat kaçta uyanırsam uyanayım, kaç saat uyumuş olursam olayım. Güneşin doğuşuna yekten maruz kaldığımda yorgun hissediyorum kendimi. Uykum geliyor, başım ağrıyor. Misal, dün gece 2'de uyandım ama şimdi fena başım ağrıyor.

Gece insana gelen huzur
Gece insana gelen yakışıklılık hissi vs gibi bu da acaba herkeste rastlanan birşey mi ?

Bir de buraya kadar okuyana daha da bi' külfet olayım diye, yeni bi' sorum daha var.
Şimdi bu kahve ile ilgili, en uygun sıcaklık 60-80 derece arası filan diyorlar, ben de malum her çok parası olmayan tc vatandaşı gibi suyu ocakta kaynatıyorum, bu sıcaklık dilimlerini nasıl ayarlamalı, suyu kaynattıktan sonra soğumasını mı beklemeli(suyun kaynaması lazım mı ? mesela çay da su kaynamayınca haşlama olmuş filan diyorlardı) yoksa su kaynamadan o ısılara geldiği öngörüldüğünde alınmalı mı ?

Sevgiler.
Gizem.

 
Kaynasin. Kisin 20-30 saniyede, yazin 1 dakikada 90 derece ve hatta altina iniyor su.

Cayi soguk suyla porselen demlikte yapmayi dene. Super.
  • alperz  (04.06.17 09:06:59) 
Ikindi ile aksam vakti arasi uyumak tavsiye edilmiyor. Dediginiz vb sebepten


  • runagain  (04.06.17 12:27:07) 
Vitamin ya da minera eksiğiniz olabilir, bi dahiliye doktoruna görünün isterseniz.


  • humblebirth  (04.06.17 12:32:48) 
Bunun bircok sebebi olabilir. Google'a "fatigue after sun exposure" yazınca birkac fikir sahibi olabilirsiniz. Mesela şurada: sleep.org

Buraya gore yeterince su içmiyor olabilir, vücudunuz soğumaya çalıştığı icin metabolizma hizini dusuruyor olabilir, ya da kimyasal değişiklikler sizi yoruyor olabilir.

Buradan benim cikardigim sonuç, ilk olarak su tüketimini artirmaniz.
  • humblebirth  (04.06.17 12:46:59) 
kahve ve çay için kaynamış su kullanmayın diyorlar,evet. ölçme imkanı yoksa su kaynadıktan sonra 2dk bekleyin diyorlar. profesyonel kahve makineleri 94-96 derecede hazırlıyor.


  • MtKrt  (04.06.17 12:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.