[]

Yeni tanışılan insanların çekici gelen meslekleri?

Merhaba Ekşi duyuru sakinleri,

Sorum şu,

Bir arkadaş ortamında yeni birisi ile tanıştınız, sohbet ilerledi ve mesleği konusuna geldi. Bu noktada hangi meslek size çekici gelir?

yaş/cinsiyet/cevap şeklinde yaparsak sevinirim. isteyenler nedenini detaylı açıklayabilirler :)


Yaş 32 / Erkek / Aslında bana çekici gelen bir değil iki meslek var . Bunlardan birincisi havayolu kabin memurluğu. Her zaman bakımlı ve hoş hatunları seçiyorlar :) Her eve lazım tarzda sürekli güleryüzlüler. Ayrıca benim gibi Dünyanın birçok yerini görmelerinden ötürü sohbetim uyuşur diye tahmin ediyorum. İkincisi ise öğretmenlik, kutsal meslek olmanın yanı sıra her konuda bilgi sahibi okuyan eden, tarzı olan, genel konular hakkında tartışabileceğiniz ve realist insanlar :)

 
32/kadın

Doktorlar ve pilotlar. İkisi de ağır sorumluluk içeren meslekler olduğundan saygımı kazanıyorlar. Tanıyana kadar tabii, mesleğin saygısı da bir yere kadar.
  • devilred  (04.06.17 00:37:23) 
mesleği değil de her ne yapıyorsa işini iyi yapma istediğinde ve güdüsünde olmak cok albenili.

23k
  • yuvarlanantencereninkapagi  (04.06.17 00:41:09) 
yaş 30 / Erkek / hepsi çekici geliyo, ayrıca aseksüel olduğum için bi çok konuda anlaşırız gibime de geliyo.


  • sanrı  (04.06.17 00:42:48) 
mesleğini öne çıkaran insan otomatikman itici geliyor. çünkü mesleği dışında bir özelliği yoktur ve mesleğini de para ve itibar için seçmiştir.


  • black mamba  (04.06.17 00:43:35) 
ben kendim gibi el işi yapanların işlerine saygı duyuyorum(çekici gelmiyor hiçbiri saygı uyandırıyor sadece)

33 erkek
  • basond  (04.06.17 00:45:32) 
24, erkek, kimyager.

Bu kız şimdi ne çok şey biliyordur, acaba bana da hepsini anlatır mı diye heyecanlanıyorum bazen. Böyle atomlar çarpışıyor falan, çiuvvv. Çok heyecanlı.
  • dissendium  (04.06.17 00:47:13) 
pazarcı / saygı duyuyorum abi onlara.

2x // erkek
  • blue eyes white dragon  (04.06.17 00:50:27) 
mesleğiyle kimse çekici gelmiyor. özel bir meslek saygım, ilgim yok.


  • pinkpeony  (04.06.17 00:52:00) 
Yuvarlanantencereninkapağına katılıyorum. Mesleği abuk subuk gelse bile bana bu işi hırs ve şevkle yapıyorsa o mesleğe saygı ve ilgi duymaya başlayabiliyorum.


  • gkct  (04.06.17 00:55:13) 
Hiçbir meslek çekici gelmiyor, kariyeri iyi veya geliri yüksek olan bir meslekse zaren egosu da peşinden geliyor. Genel olarak konu mesleklere geldi mi konuşmayı sevmiyorum.


  • cabiday  (04.06.17 00:58:39) 
25/ kadın
Bilgisayar mühendisi / yazılımcı, bu iki grup kendi işleri ile ilgili bir şey anlatırken bana aşırı zeki geliyorlar. Sanırım hiçbir fikrimin olmadığı alanlar olduğundan başkasından dinlerken ilgimi çekiyor. Bazen bir problem olduğunda uzaktan bağlanıyorlar bilgisayarıma. Kendilerini görmesem de ekrandan yaptıkları işleri hayranlıkla izliyorum.

Avukatlar, bu da bir diğer grup. Genelde iletişim yetenekleri kuvvetli, bilgili, günceli takip eden, pratik zekalı insanlar oluyorlar. Yaptıkları iş adalet ile ilgili olduğundan saygım çok büyük.

Ama bu iki meslek grubundan da dünyanın en zeki en yakışıklı erkeği olsun, mesleği üzerinden kendini övdüğüne şahit olursam fersah ferah soğurum.
  • irene  (04.06.17 01:23:41) 
22/E

Üni sınavında derece yapanlar ve top okullardan mezun mühendisler saygımı kazanmıştır hep. Hele bir de master veya dontoraya stanford, mit, harvard gibi okullara gitmişse saygım 10 kat daha artıyor. Onun dışında ege, gazi, sakarya gibi yerlerden mezun mühendisi sallamam.
  • elvedui  (04.06.17 01:27:55 ~ 01:31:17) 
başarılı ve işine hakim, kendi alanında deneyimi/bilgisi derya olan erkek genel olarak çekici gelir.
bu, hayata karşı da olabilir.

yani genel olarak neyin nasıl yapılacağını, yolunu yordamını bilmesi, bir konu hakkında "x'e sorayım" diye düşünebilmek, benim bilmediğim şeyleri bildiğini bilmek, bana kavram olarak çekici gelen bir şey.

31, kadın.
  • blatta hiberna  (04.06.17 01:36:26) 
mesleği çekici yapan yine kendisi. kendisini sevince mesleğini de sevdim şimdi acayip bi algıda seçicilik oldu bende. ne zaman nerde hemşire lafını duysam ta içimde bi yerler cız ediyor. olm bu kadar çok sevmeyin bak, ya da terk edilmeyi başarmayın. ikisi de kolay değil. ne öküzlük etmişim ya. bedeli ayrılık olmamalıydı..


  • [GODDARD]  (04.06.17 01:39:18) 
yüksek zeka ve bilgiye ihtiyaç duyan meslekler çekici geliyor bana. ama boğaziçi bilgisayar bitirdim demesi çok ilginç değil. okul bu ortalama zekada olup ders çalışan herkes bitirebilir.

bu yapıda bir kadının bilimsel bir araştırma yapıyor olması ya da bir yenilik üzerinde çalışıyor olması ilginç gelir.
  • orpheus  (04.06.17 02:45:18 ~ 02:48:15) 
çekiciyi genel anlamından sıyırmak isterim. Özellikle mesleği "ilgi" çekici gelen bir kişi olmuştu. Bir uçak yolculuğu ve sonrasında 3 saat aralıksız sohbet ettiğim halk bilim doktorası yapan arkadaş. Ortak arkadaşımız olduğundan önceden tanıyorduk birbirimizi ama böyle yağ gibi kayan bir diyaloga girmemiştik.

Onun dışında mesleğe özel çekilme durumum yok. Zaten aslında bende fazlasıyla itme durumu var. 27k
  • fallopian  (04.06.17 05:09:46) 
polis/asker. 24, erkek


  • xenophobe  (04.06.17 05:23:36) 
sanatçı, sosyal bilimci vs kadınlar çok ilgimi çekiyo benim. benim hiç alakam yok o saydıklarımla ve bilen kadını çok çekici buluyorum. tamamen benimle farklı domainlerde bilgisi varsa çekicilik arşa çıkıyor. ama çok bilen mühendisi de çekici bulurum. bilsin yeter. 20e


  • ghilleinthemist  (04.06.17 06:09:47 ~ 06:10:04) 
Hukukçu ve psikolog kadınlar çok ilgimi çekiyor. Pek aptal olma ihtimalleri yok gibime geliyor niyeyse. Müzisyen ve ressam kadınlar da tahrik düzeyinde ilgimi çekiyor.


  • yirmisantim  (04.06.17 18:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.