[]

iğne yapmak

Merhaba

daha önce hiç iğne yapmamış ve iğne yapmayı bilmeyen biri kalçadan iğne yapabilir mi ? çok riskli bir şey midir ?


 
Riskli bir şey. Kendi basit iğnem için sormuştum hemşireye, tıbbi eğitimin yoksa deneme bile dedi. Felç kalmaya kadar gidermiş.


  • devilred  (03.06.17 23:11:05) 
ne yalan söyleyeyim, bence değil. bilim dünyası tabii ki riskli oldugunu düşünüyordur.

youtube' da falan kesin vardır videosu. hangi sınırlar içinde vurulmalı, nasıl vurulmalı, napılmalı vs.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.06.17 23:13:07) 
yapma.


  • doxanikee  (03.06.17 23:15:36) 
sinire denk gelirse ömür boyu sakatlık olabilir. yapmayın.


  • zgrydn  (03.06.17 23:17:38) 
eski sevgilime iki günde bir demir iğnesi yapılması gerekiyordu. sürekli kalk hastaneye git falan meşakatli geldiği için ben yapıyordum. şey demişti, zaten hastanede yapılsa bile risk var, bir de eve yakın hastane var zaten, bir şey olursa direkt götürürüm diye rahattım açıkçası. yer olarak da, kalçasında zaten morluklar vardı önceki iğnelerden dolayı, onların yakınına yapıyordum. çok zor değil, ama siz yine önce bilen birisinden öğrenseniz daha iyi olur.


  • embermane  (03.06.17 23:20:30) 
enistem tek ayagi sekerek yuruyor. kucukken hasta olunca babasi yapmis ignesini ve sinire denk geldiginden tek ayagi sakat kaldih


  • oscar  (03.06.17 23:36:37) 
Risk var. Hele ki tozlu iğneler falan daha riskli.


  • uzunuzunilgi  (03.06.17 23:55:01) 
Yok yapma. Benim att arkadaşım kalçama iğne yapmıştı yıllarca acısını yaşadım, kendisi sağlık meslek lisesi mezunu, 2 yıllık yüksek okul okumuştu buna rağmen baya kötüydü.


  • sakar in san  (04.06.17 00:14:46) 
Ben de evde defalarca iğne olmuş biriyim, şimdi başkasına yapmam. Sakat kalmasını geçtim ölme ihtimali var. Bizzat doktor tarafından yapılsa bile birisi ciddi alerjik reaksiyon yaşarsa gelip o ortamda buna müdahale edecek malzemeniz var mı diye bakılıyor.

@embermane Özellikle demir ilaçları aşırı alerjiktir asla evde yapılmaması gerekir. Kasa da yapılmıyor artık, sarkom adında bir tümör oluşumuna sebep olduğu söyleniyor. Gerekirse hastanede damardan verilir. Bir daha kimseye yapmayın. Hastanede yapılsa bile risk var, evinizde ölün diyen için ne desem gg.
  • Lim5  (04.06.17 00:26:28) 
Yapma, benim dayım çocukluğunda vurulan yanlış iğneden dolayı şuan yıllardır topallayarak yürüyor. Şaka yapmıyorum.


  • ruh i tibbiye  (04.06.17 00:32:31) 
(bkz: enjeksiyon nöropatisi)
(bkz: düşük ayak)

iğne yapmak bilene basit bir olay ya hani, ben yapardım. Hatta beraber çalıştığım hemşirenin başka işi varsa ya da yemeğini yiyorsa ona seslenmezdim. Gider hastanın iğnesini yapardım. Hatta evde de arkadaşlarla birbirimize B12 iğnesi yapardık. ( yazınca çok komik durdu, doktorların ev tipi eğlencesi :)

Ortalama üstü bir yiğitlikmiş. Allahtan kötü bir durum yaşanmadı. Yapan kişi doğru yöntemle iğneyi yapsa bile hastanın sinir seyri çoğunluktan farklı olabilir. Bu kadar bilinmezlik içinde ben de artık eşe dosta yapmıyorum. Geçen haftalarda da bu konu kafamı epey kurcaladı hatta bir cihaz tasarladım kafamda. Muhtemelen kafamda kalmaya devam eder.

Alerjiden bahsetmedim yukarıda zaten söylenmiş. Hastanede yaptırın
  • fallopian  (04.06.17 05:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.