[]

atv motor olanlarından kullanan var mı

araba mı almak istersin deseler kesinlikle hayır diyip atv diyebilecek bir adamım.

kullanananız varsa biraz anlatsa ya.

on road/off road varmış. off roadla yollardaa gezmek sıkıntıymış ama on road olunca gezebilirmişsin. off road da motorlu taşıtlar vergisi de yokmuş ama sıkıntı işte yola çıkmak falan. ancak köyde falan kullanılır.

on road olursa da 250 cc'den aşağı iyi bir şey bulunur mu bilmem ama vergisi 100 lira falan.

hem dört teker, hem açık havada sürmek güzel şey.

kullanıp beğenen, kullanıp aldığı güne lanet edenler var mu?

 
Bir kaç kez kiraladım, bir iki kez de tanıdıklarınkiyle gün geçirdim.

Zevkli aletler ama 250cc altı biraz akülü araba gibi oluyor. En zevklisi 800'lük CFMoto idi benim kullandıklarımdan.

Öncelikle çok yakıyorlar. Bir de bakım maliyetleri can sıkabilir dağa bayıra vuracaksan. Model konusunda tavsiye verecek kadar deneyimim yok ama dayanıklı ve masrafsız bir model aramak önceliğin olsun. Koca aletle off-road'da kalırsan sonra başına dert olur.

On-road alıp da uzak mesafelere gitmek için de pek uygun araçlar değiller. Torku yüksek ama son hızları düşük olduğundan otobanlarda falan tatsız olur. Ancak yakınındaki arazilere kadar gidişlerde trafiğe açık yollardan geçerken başının ağrımamasını sağlar.

Çıkmadıysan sağda solda safri yaptıran yerler var. Dene bir iki model.
  • arnold schwarzeneger  (03.06.17 15:20:58) 
Köyde dagda bayirda kullanmak, bahçeye gidip gelmek icin aldik bir tane hevesle kanuni 150lilik. Başta cok güzeldi böyle hevesli hevesli kullandık sonra aldigimiza pişman olduk. Off road di bu arada. Yani bisiklet gibi düşünün ama yola cikamiyorsunuz plaka yok çünkü. Sadece fatura var elinizde.

1. cabuk dağıldı. Kanuni almayin o zamanin parasiyla 3500 e almıştık. 5 sene falan oldu galiba. 1 senedir kullanmadık. Zaten ihtiyaç olmadi.

2. yüksek hıza cikamiyorsun. 60 ta bile kontrol etmesi zorlasiyor zaten daha fazla hız tehlikeli alette. Benimki 65 yapiyodu max denedigimde.
3. ben devirmedim ama akrabamiz ve heyecanli heyecanli ben de deneyeyim abi bir tur ver diyen herkes devirdi. Yani biraz dikkat etmek gerekiyor aşırı olmasa da. Cok kolay devrilen bi alet. Aletin pertini çıkardı serefsizler.
4. vites otomatikti. Yari otomatikler de var sanırım. Eski otomatik vites mersolarin vitesleri gibi girintili çıkıntılı vitesleri olanlar falan.
5. Acayip seviyorum hala ben kullanması ayakta sürmesi ziplamasi daha tasa vurmasi hala cok güzel. Ama verdigimiz paraya degmedi.
6. Yakıtı az yakıyor. Benzinli oluyor.
7. Bayir aşağı motoru kapatıp bayağı yol alabiliyorsunuz avantajlı.

Yalnız on road a gelirsek bildigim kadariyla 4 teker oldugu için araba vergisi alınıyor ondan. Her şeyi trafige uygun olmak zorunda sanırım.

En kaliteli marka bunun piyasasinda polaris. Bayağı hayvani makinaları var.

Nerde kullanacaginiza bakın bence önce. Eger sehir iciyse bos verin araba alın. Çok heves ediyorsanız arada bir kiralayin gezin polarislerden.

Cok istiyorum param var diyorsaniz diyorsaniz alin bir tane.
  • westblack  (03.06.17 15:27:37) 
son yapilan rock'n coke'ta gorevliydim ve biz de bunlardan kullandik siklikla. off road'du muhtemelen. cok zevkliydi ve cok sevdigimi soyleyebilirim. birkac kere calismadi neden bilmiyoruz asdfdsa dandikti herhalde. ama dusununce alir miydim, bilemem. alsaydim en iyisini alirdim sanirim.


  • hopeless  (03.06.17 16:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.