[]

Muhabbet kuşu edinmek istiyorum

Alırken ve bakımı esnasında nelere dikkat etmeliyim? İnternette bununla ilgili pek çok yazı var, onları da okudum ama ben sizin deneyimlerinizi de merak ediyorum. Aklınıza gelebilecek her konuda (kafes, yem, temizlik, genel yaklaşım vs.) tavsiye verebilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.

Edit: Bu arada elime alıştırmayı çok istiyorum, onu hep kafeste tutmak istemiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?


 
Valla bende istiyorum hatta @want2die ın dediği gibi yapmak istiyorum ama petshop lardakilere güvenemiyorum. Dişi ve Erkek ayırmak zor ya ikisiide aynı cins verirse diye


  • ugrcn  (02.06.17 12:28:25) 
Annesinin beslemeyi yeni bıraktığı, yuvadan yeni ayrılmış bir kuş alırsan çabuk alışır. o kadar alışır ki zaman zaman sıkar, bıktırır.
Sosyal hayvanlardır, yanındaki kuşa sürekli sarar, yanında bir kuş yoksa size sarar. Bir muhabbet kuşuna verilebilecek en büyük ceza yalnız yaşayan bir kuş olmasıdır.
telleri yatay olan kafeslerden al. Dikey telli kafesler başka kuşlar içindir.
Tek erkek yavru bir kuş alırsan, kısa süre içinde sizin sık kullandığınız bazı kelimeleri tekrarlamaya başlar. İçinde ş ve ç harfleri çok bulunan kelimeleri daha çabuk öğrenir. Sonra da kısa basit cümleleri söyleyebilir.
Kızlar insanlara özgü sesleri taklit etme konusunda nazlıdır. Bir iki kelime belki.
Burun delikleri etrafındaki halkanın kırmızı, pembe olmasına girmiyorum. İnternette bol miktarda var.
Suyunu ve yemini her gün değiştirmelisin.
Üzerine basmazsan, evden kaçırıp kurda kuşa yem etmezsen, tırnak bakımını yapmayıp bacağının kırılmasına neden olmazsan, hasta etmezsen, kafesinde değilken perdeleri açık bırakıp cama kafa attırmazsan, tüle takılıp kanadını bacağını kırmasını sağlamazsan 16 yıl civarı yaşar.
Kafesinde değilse mutfak kapısını ve klozetin kapağını kapalı tutmalısın, kaynayan tencereye veya klozete dalarak ölüm sayısı istatistiksel olarak fazladır.
Zaman zaman kafesine temiz beyaz kağıt serip ara sıra kontrol et. zor görülür kırmızı organizmalar görürsen, pet shoptan parazit ilacı alıp kullan.
Tek kuş alma. Günah.
  • oguz altun  (02.06.17 17:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.