[]

Mezuniyete gitmeli miyim?

Çok yakın bir arkadaşım Okan ünv'den mezun oluyor cumartesi.

Daha önce konuştuğumuz şey şuydu, erkek arkadaşının arabasıyla gidecektik mezuniyete, annesi kardeşi ben ve arkadaşımız x. İzmit'ten gideceğiz az buz bi yol değil okul Allah'ın siktir ettiği bi yerde.

Sonra mezuniyete birkaç gün kala bir sürü şey değişti. Babası ve anneannesi gelmek istemiş. İkinci araba tutulacaktı 20 25 lira benzin için para verebilir misin dedi tamam dedim. Sonra ikinci araba işi iptal oldu.

Benden istediği şu: şıkır şıkır elbiselerle havalimanı otobüsüne bineyim ki kendisi tıklım tıkış bi otobüs. Ordan da taksiyle okula geçeyim. Dönüşte de aynı şekilde döneyim. Çünkü bir kere mezun oluyor.

Bu benim içime asla sinmiyor. Kendi mezuniyetimde uzak şehirden gelen teyzemin bile biletini ben almıştım ki kimseye asla bırakın bunu 20 lira benzini bile teklif edemem ben. Üstüne o kıyafetlerle bilmediğim otobüslere bilmediğim yerlere 2 saat gidişi 2 saat dönüşü asla istemiyorum. Arkadaşımız x bunu kabul etmiş ama. Kabak benim başıma patladı sen niye gelmiyorsun diyorlar.

Siz olsanız napardınız? Dediğim gibi durum asla içime sinmiyor ama gitmeli miyim?

 
Denenmişi var, bir düğün için benzer bir senaryodaki her şeyi göze alıp düştüm yollara. Bin pişmanım... Değecek bir arkadaş ise gidin diyemiyorum çünkü değecek bir arkadaş bunca zahmete sokmaz arkadaşını.


  • md11  (02.06.17 03:16:50) 
Ya gitme ya da çat çat söyle bunu. Başka türlüsü olmaz. Kendine eziyet çektireceksin. Bencilce davranmış. Eğer senin çekeceğin sıkıntıyı direkt anlatırsan belki senden istediği şeyin farkına varır.


  • helena  (02.06.17 03:17:10) 
arkadaşlığınıza bağlı, benim arkadaşım olsa giderdim. Ama sen bunu soruyorsan eğer bence sen gitmemelisin.

Ben arabalar neden iptal oldu onu anlamadım, ya da 2. araba iptal olduysa ilk plana göre siz de ilk arabayla gidin, kızın babası filan erkek arkadaşının arabasıyla mı gidecekmiş ? ilginç.

ben bu şekilde gelemem, isterseniz biz kendi aramızda araba ayarlayıp onun bedelini 3'e bölelim öyle gidelim diye bi' teklifte bulunabilirsin.
  • mete kudur  (02.06.17 03:19:09) 
gitmeyin,
bir daha sorarsa da "şaka mı yapıyorsun?" filan deyin.

bonus olarak da şu karikatürü gönderin - galeri8.uludagsozluk.com
mezuniyeti hayırlı olsun arkadaşınızın.
  • luchetti  (02.06.17 03:19:21) 
Söyledim. Hatta en başından da araba işi olmazsa nasıl geliceksin dediğinde öyle gelemeyeceğimi çok zor olduğunu söylemiştim. Şimdi tekrar aynı şeyi ısrarla teklif etmesi, diğer arkadaşın bunu kabul etmesi ve sürekli "niye böyle yapıyosun" diye beni savunma yapmak zorunda bırakmaları çok sinirimi bozdu.

Herkes gidiyor ben gitmiyor oldum.
  • mutlusismankedi2015  (02.06.17 03:20:20) 
okan üniversitesinin izmit otogardan kalkan shuttleları var ona binebiliyor musun önce onu öğren. eğer olmuyorsa toplu taşımayla gitmezdim ben.


  • sta  (02.06.17 03:20:45) 
O shuttlelar sınavlar bittiği için artık yokmuş. O seçenek Yok yani maalesef.

İlk arabayla gidemiyoruz çünkü işte yer Yok. Babası annesi anneannesi filan o arabada. Kızın kendisi ve erkek kardeşi de var. Normalde baba ve anneanne yoktu ben ve x vardık.
  • mutlusismankedi2015  (02.06.17 03:22:50) 
O şekilde giyinerek gitmek zorunda değilsin. Bir tane çanta al yanına. Uygun olan bir yerde üstünü değiştirirsin. Bir tane elbise ne kadar yer kaplayabilir ki... Bir tek sen açıkta kalıyorsan saçma bence. Yanına başka bir arkadaşını da alabilirsin. Ben gitmezdim herhalde çünkü çok tembel bir insanım.


  • dissendium  (02.06.17 03:31:09) 
gitme.


  • alkolsuz icecek  (02.06.17 03:38:12) 
Gİtmem ben olsam. Arkadaşlık mezuniyetten ibaret değil hem de haklı bir sürü gerekçeniz var. Karşı taraf düşünmeliydi.


  • ruh i tibbiye  (02.06.17 03:49:51) 
Ben kendiminkine dahi gitmedim ama facebookta gördüğüm kadarıyla senin şıkır şıkır giyinmene gerek yok zaten. Okulda yapılan kep töreni değil mi bu?şimdiye kadar gördüğüm fotoğraflarda arkadaşları hep gündelik şeyler giymiş gitmiş. Şirketlerde Casual friday dedikleri tarzda giyin atla otobüse git üşenme.


  • nickimin hakkini veremedim  (02.06.17 03:50:02 ~ 03:51:43) 
@maleficent Onu zaten yapıcaz işin tuhafı :)


  • mutlusismankedi2015  (02.06.17 05:31:33) 
arkadaşının çok yakın olduğuna emin misin? benzin parası istemesi bile ayıp yani, onun için gidiyosun sonuçta ulaşımını halletmesini lazım en rahat olacağın şekilde. gitme.


  • elorelia  (02.06.17 09:41:16) 
gitme.


  • pgup  (02.06.17 10:56:40) 
Lütfen gitme, rica ediyorum gitme yani. Çok sevdiğim, kıymet verdiğim samimi arkadaşımı bile isteye bu şekilde süründüremem şahsen. Hem çok zorlanırsın, sırtında kalabalık otobüslerde çanta taşı bilmem ne, orada yorulup tekrar otobüsle dön falan çok zor olur.

Bir de benzin parası istemesi ne tuhaf ne ayıp.

Gitme.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (02.06.17 11:01:03) 
mezuniyet töreninin bu kadar önemsendiğini bilmiyodum. yani arkadaşın gelmesini gerektirecek bir şey olduğunu düşünmemiştim hiç. bence aile gelse yeterli.

ben olsam gitmem ta izmit'ten oraya. istanbul'da yaşayan biri için bile uzak zaten.

edit: benzin parasına hiç girmedim bile. o çok ayıp bi şey. bence açık açık bunu ayıp bulduğunu fakat yine de başta kabul ettiğini ama sonrasında düşündükçe gelme konusunda hevesinin kırıldığını söyle. bilmesi gerekiyor. ben çok utanırdım arkadaşımdan 20-30 tl para istemeye.
  • nathanieltroy  (02.06.17 11:10:30 ~ 11:15:53) 
Gitme. Böyle ezik insanlarla da arkadaşlık yapma.

20 TL benzin parası nedir
  • MaNOfTheYear  (02.06.17 11:11:46) 
İnsanı zora sokan arkadaşlarınız için fedakarlık yapmayın, değmiyor.

Ben yurtdışında olduğum için bir arkadaşımın düğününe gidemedim mesela, ama Türkiye'ye geldiğimde buluştuğumuz vakit hediyesini verdim. İnsanların halden anlaması gerekiyor.

Bir de kutlama yemeği olacakmış, ne gerek var allasen.
Ben olsaydım soğumuştum böyle arkadaştan.
  • chitosan  (02.06.17 11:15:15) 
Ben öyle sıkış tıkış toplu taşımayla gidecek olsam kendi mezuniyetime bile gitmezdim.


  • Lim5  (02.06.17 14:48:15) 
@lim5, asdkjsk aynen ben kendi mezuniyetime bile gitmedim :D

gitme valla bu neymiş.
  • piremses  (02.06.17 14:52:28) 
Mezuniyet onun için çok önemli bi şeymiş. Yanında olmamızı istiyormuş... vs vs. Söyledikleri bunlar. Trip atıyor bildiğiniz -_-

Ama çoğunuzun da dediği gibi otobüsle git taksitle geç vs kesinlikle içime sinmeyen, doğru bulmadığım, hatta ayıp bulduğum bi şey. Bu yüzden kesin kararım, bu şekilde gitmeyeceğim.

İşin bir diğer sinirimi bozan kısmı ise arkadaşımın asla kendini sorgulamayıp, "ya senin de haklı olduğun yanlar var" filan demeyip, ısrarla durumun gayet zor ve saçma olduğunu anlamayıp beni "gelmedi" şeklinde düşünmesi. Bu konuda da yapabileceğim bir şey Yok sanırım...
  • mutlusismankedi2015  (02.06.17 16:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.