[]

patoloji mi enfeksiyon mu ?

Tusa girdim tercih yapcam ikisinden birini cok kararsizim.bilmiom.siz olsaniz ne yazardiniz ?


Doktor olup olmadiginizi belirtirseniz sevinirim

Drtus denen aacma siteye aormak istemedim..eksi daha samimi gelior

 
tanıyon beni zaten
enfeksiyon bence tabi şehir/hastane de önemli bu kıyasta biliyorsundur.
kaç aldın?
  • bass solo take one  (02.06.17 02:45:09 ~ 02:45:18) 
insanlarla uğraşamam ben labarstuvarda takılırım dersen pataloji seç, birazda kişiliğe göre. yakın bir tanıdığım tus da derece yaptı gidip pataloji seçti ailesi yıkıldı. bizde doktor deyince muayene açabilen bilindik branşlar daha populerdir malum. ama çocuk ben hastayla insanlarla uğraşamam arkada takılmak istiyorum dedi.


  • oscar  (02.06.17 10:11:03) 
yakın arkadaşımdan örnek vereyim; tam bir dahiliyeci kafası var, boşa gitmemesi gereken bir beyin. Kliniği sevdiği halde ölü görmek istemedi, mecburideki tecrübesinden kaynaklı. Patolojiyi araştırdı. Hacettepeye gitti, oradaki asistan ortamını gördü. Zormuş gerçekten ve gidenin göz numarası büyüyormuş, kendisinin de göz bozukluğu var. Bir de fetus otopsilerini bazı yerlerde adli tıp değil patoloji yapıyormuş. Ben bilmiyordum, duyunca şaşırdım. Bu göz meselesi ve fetus otopsisi yüzünden patoyu sildi aklından..
Şimdi enfeksiyon asistanı. Çok isteyerek gitti, hem dahiliye gibi hem de o kadar sert değil diye. Yine de zorlanıyor ama asistanlıkta kolay bir bölüm yok zaten. Kendimden örnek vermek isterdim ama çok alakasız bir bölümdeyim

@pastörize Zaten bozukluğu olan gözü daha da artırabilir hakikaten de. Bir de arkadaşımın göz bozukluğu dışarıdan görünür cinstendi. Ondan öyle bir uyarı yapılmış olabilir. Fetus da ekstra üzücü gelmiyor ya da ben ceset göre göre alıştım. Kişiye göre yani.

Bir de enfeksiyon için klinik mikrobiyoloji de veriyor mu diye öğrenmek lazım. Enf olur ve yıllar içinde sıkılırsan mikrop uzmanlığınla bir laboratuvara geçersin
  • fallopian  (02.06.17 10:34:32 ~ 15:15:24) 
Açılın patolog geldi. Yeni başladım gerçi. Ben de aynı durumdaydım enfeksiyonla arasında kalmıştım.Fetüs otopsisi evet zor da sırf bu sebepten patolojiyi silmek çok saçma olmuş. Göz konusunda da burdaki asistanların yarısından çoğunun göz sorunu yok o da saçma bi genelleme olmuş. Hasta görmek istiyosan enfeksiyon istemiyorsan patoloji yaz. Bir de nöbet icap vs bunları düşün patoda haftasonun boş bütün resmî tatillerin tatil bunlar çok güzel avantajlar. Ama patoda teorik yükün çok fazla tahmin edersin ki enfeksiyon daha hafif. Bir de patonun makroskopi kısmı var eğer cerrahi vs seviyorsan çok tiksinme olayın yoksa bence eğlenceli ama herkes sevmeyebilir. Mikroskopi de aynı şekilde kimilerine çok sıkıcı gelir bana bulmaca çözmek gibi geliyor seviyorum. Bulabildiğin uzmanlarla konuş, benim her iki branştan konuştuğum uzmanlar da memnundu genel olarak, hangisini seçersen mutlu olursun umarım.


  • pastörizesüt  (02.06.17 14:00:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.