[]

Davulcular ve Davulculara Bahşiş Verilmesi Konusu

Geçen konusu açıldı arkadaşlarla otururken; yanımızda bize göre daha muhafazakar, gelenekçi kalan bi arkadaşımız var, sert bi şekilde atladı "abi lütfen bir kuruş vermeyin bak rica ediyorum" diye. Şaşırdım açıkçası çünkü şakayla karışık şekilde "ne var lan tabi ki vereceksiniz adamın parasını" gibi bi şey beklerdim ondan yani benzeri konularda bu şekilde davranır normalde. Bu kadar canhıraş bi şekilde karşı duruş göstermesi şaşırttı beni.
Sormak istediğim (hem de konusu bi açılmış olsun, ne düşündüğünüzü öğreneyim) aranızda ya da etrafınızda davulcuların gerekliliğini savunan, tartışan var mı?
Davulcuya para verecek misiniz, verecekseniz ne kadar vereceksiniz merak ediyorum.
Teşekkürler.

 
Kapıyı bile açmıyorum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (01.06.17 21:00:23) 
vermeyeceğim.


  • theseachange  (01.06.17 21:04:15) 
Ben veririm tabi ki. Çünkü hoşuma gidiyor gece öyle sokakta çalarak gezmeleri. Çocukluğumdan beri o ses beni heyecanlandırıyor mutlu ediyor, seviyorum.
Mahalleye yakın boş bi alanda çadırda yaşıyor bizimkiler, mevsimlik işçi gibi ramazan bitene kadar ordalar.
Geldiklerinde 10₺ veririm. Hatta kapıda da biraz çalarlar özel olarak.
  • megalomaniac  (01.06.17 21:05:39) 
Çevremde hiç konusu dönmedi. Davulcunun bana bir faydası yok, gürültü kirliliği bence. Geleneksel olabilir belki ama gelenekçi değilim. Kuruş vermem.


  • bir ileti paylastim  (01.06.17 21:05:44) 
Kimse sevmiyor davulcuyu. O da uzaktan çalıp gidiyor on saniyede.


  • ruhen hastayim ben  (01.06.17 21:08:51) 
Oruç tutmuyorum, inançlı da değilim ama davulcuları çok severim. İşe giderken zangıdı zangıdı uyandırmanın dışında, çocukken mani söylerlerdi. O manilerin kaybolmasını içim kabul etmiyor ve bu kültürün kaybolmasını istemiyorum. Benim için Karagöz-Hacivat romantikliğinde bir şey. Her sene okula gelirlerdi perde oyunu için ve çok gülerdim. Çocukken de bize sahurda bazen şeker geyiren bir amcaydı, Nubar Terziyan iyiliğindeyd mahallemizin davulcusu. Bu kültürün yok olmasına gerçekten üzülüyorum. Eskiden 5 TL falan verirdim de ama uzun zamandır gelenler davulcu falan değil; mafya gibi, şehir eşkıyası gibi insanlar. Gerçekten, Ramazan davulculuğu bayağı mafyaya bağlanmış zaten. Mani okuyan davulcu da kalmadı. Bunlar gelenek yaşaatmak isteyen insanlar değil, bunlar mahalleyi söğüşlemek isteyen insanlar. Zaten bizim mahallede araba ile banttan davul sesi yayını yapıyorlar, yürüye yürüye geçmiyorlar. Seçim arabasının hoparlöründen bağırttırıyorlar ve konşunun bebeği gece kalkıp ağlamaya başlıyor. Geçen sene apartmandaki bir amcayı da tehdit ettiler "Arabanın benzini çıkmadı, para ver" diye. O yüzden artık para vermiyorum. Kapıyı açmıyorum bir 5 küsur senedir.


  • aychovsky  (01.06.17 21:23:16 ~ 21:26:51) 
Vermiyorum.
Genelde teravih namazı saatinde geziyorlar burada. Dayı oruc tutanlar namazda diyorum ben.

  • ketcapli dondurma  (01.06.17 21:30:48) 
Bizim davulcu allah rızası için yapıyor sanırım bu işi. geçen gün camdan bakayım dedim rüzgar gibi geçti motorsikletle, takip ettim ertesi gün yine aynı şekilde. harcı bokunu kurtarmaz alacağı harçlıkla. gelse muthiş buluşunun ödülü olarak 5-10 tl veririm.


  • dedi ve gitti  (01.06.17 22:45:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.