[]

Heyecan sorunsalı

Diyelim ki önemli bir mesele için heyecan&stres&korku vb bilimum duyguları bir arada yaşıyorsunuz, ben heyecan diye özetledim. Kafa sürekli orada; ne bileyim çok çok kritik bir sınav olabilir, önemli bir iş görüşmesi olur, kıza açılacaksınızdır o da olur.

Heyecanı yenmek için neler yapıyorsunuz. Günler öncesinden başlayan sıkıntı, olay anına doğru malum iyice artıyor. Benim gibi içi içini yiyen insanlar neler yapmalı? Rahatlatıcı bir içecekten (alkol harici - dikkat dağıtmasın diye dedim) medikal çözümlere kadar geniş bir yelpazede çözüm önerileri olabilir. Teşekkürler.


 
o an dışarıdan nasıl görünebileceğimi hiç ama hiç düşünmemeye çalışıyorum. uf saçmalıyorum mu acaba komik mi görünüyorum acaba diye düşündükçe daha çok batıracağımı biliyorum çünkü. bi de annelerin bi lafı vardır ya, ucunda ölüm yok ya diye. işte bu lafı tekrar edince içimden işe yarıyor :] en fazla ne olabilir ki gerçekten de, kritik sınavda ya da birine açılırken. ucunda ölüm yok ya! bu kadar net aslında.


  • arpacik kumrusu  (13.01.10 19:33:46) 
şimdiye kadar kanıtlanmış en adam gibi yol nefes tekniğiyle rahatlama. çünkü derin derin nefes alıp verirken zihnin başka hiçbir duygu ve düşünceye odaklanamıyor ve hemencecik rahatlıyorsun.

biz psikoterapi uygulamalarında da hep bununla başlayıp bununla bitiriyoruz.

nasıl yapıcam dersen. alırken ve verirken burnunu kullan. rahat edemezsen ağız da olur ama burun daha iyi serinlersin hem. göğüs nefesi değil diyafram nefesi al. yani nefes aldığında karnın şişeceki omuzların falan kalkmicak kesinlikle.

ilk nefesi 4 saniyede al 8 saniyede ver. sonrasında rahatladığını hissedene kadar 4 saniyede alıp 4 saniyede ver nefeslerini. sadece nefese odaklan. gerilimi iyice attıktan sonra 4 saniyede alıp 8 saniyede vererek egzersizi bitir. sonra gözlerini yavaşça aç.

işe yarayacaktır ;') kolay gele
  • titanayus  (14.01.10 00:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.