[]

bitcoin

ya ben bunu anlamadım. nasıl değerli olabiliyor? para yerine nasıl geçiyor? lale çılgınlığı gibi geliyor. değil mi?




 
Ne lalesi?


  • etna  (01.06.17 17:18:23) 
@etna lol
bi lale çılgınlığıdır gidiyor ya. güya hollandada bir ara laleler pahalanmış da milletin elinde kalmış
abicim bunun kolayı var. bitcoin nedir diye okursun, kafana yatarsa yatırım yaparsın, yatmazsa yapmazsın. ben gelecek görüyorum ve yatırım yaptım. sadece bitcoine değil altcoinlere de
  • dafuq  (01.06.17 17:24:03) 
fiyatının artması cezbediyor ama okudum ve hiçbir şey anlamadım.

bu nedir tam olarak? kod mu çözülen şeyler? sanal bir şey mi? satıp nakite dönüştürebiliyor muyuz? neden 21 milyon basılıyor? o kadar okudum kafam daha da karıştı.
  • black mamba  (01.06.17 17:25:52) 
bu nedir tam olarak? kripto para
kod mu çözülen şeyler? evet
sanal bir şey mi? dijital demek daha doğru
satıp nakite dönüştürebiliyor muyuz? evet bana satabilirsin mesela :) borsaları da var
neden 21 milyon basılıyor? icat eden öyle yapmış. ama açık kaynaklı, madenciler anlaşırsa herşey olur
o kadar okudum kafam daha da karıştı. bence ben daha da karıştırdım :)
  • dafuq  (01.06.17 17:33:49) 
Temel olarak para birimi diye biliyorum. Ilk etapta sadece internette gecerliligi vardi sanirim artik bazi magazalar da bitcoin kabul etmeye baslamis. Degerinin yukselip artmasini anlamak icin dolar, euro kuru gibi dusunebilirsin.


  • seksli harf  (01.06.17 17:34:07) 
peki bu neden bir algoritmaya bağlı? yapan adam salsaydı piyasaya baştan 21 milyon olmaz mıydı? bir de kim nasıl kabul etmiş bunu? yarın ben de toin diye bir şey başlatsam insanlar kabul eder mi?
üretmeye başlamak için hala geç midir? günde ne kadar üretiliyor?

  • black mamba  (01.06.17 17:40:15 ~ 17:40:31) 
Şöyle düşünelim: Bu matematiksel bi kripto ve bu kriptonun her çözülen kısmı bir bitcoin olarak piyasaya çıkıyor. Fakat bu durum matematiksel kriptonun çözülmesini biraz daha güçleştiriyor. Tıpkı sen doldurdukça yeni soruları çıkan bi çengel bulmaca gibi. İlk piyasaya çıktığında bir kaç bilgisayar ile bir kaç günde bi kısmını çözüp bitcoin elde edilebiliyorken artık bunu yapmak mümkün değil çünkü bulmaca aşırı zorlaştı. Nasa'nınkiler gibi bilgisayarlara ihtiacımız var. O hale geldi ve bu da bitcoinin daha da pahalanmasına yol açtı. Bu bitcoine özel bi kod mesela. Başka coinler de çıktı ama bitcoin kadar meşru olamadılar. Henüz her yerde tanınmıyorlar.
Edit: Ha sen de yaz aynı türden bi kod, de ki "ben de kendi coinimi çıkardım, ismi toin ve artık bununla alışveriş edecez." Bunu tanıyıp kabul edecek insanları bulman lazım ki meşruiyet elde edesin. Bitcoin'in avantajı o'ydu yani ilk olduğu için zamanında bir çok kişi tanıyıp kabul etti ve paralarını yatırmaya başladılar piyasasına. İşte o yüzden şu an "para ediyor" yani birileri onu alarak piyasası kadar para vermeyi kabul ettiği için. Toin bu duruma şu an için gelemez işte. Birilerine satabilirsen ve başkaları da para vererek almaya razı olurlarsa yapabilirsin.

  • norek  (01.06.17 17:42:53 ~ 17:46:01) 
Bu duyuru bu hafta açılan kaçıncı duyuru oldu sayamadım. Sorduğunuz sorularda spesifik değil ki internette cevabı olmasın. Googledan bir kaç saniyeler içinde gerekli cevaplara ulasabilirsiniz.


  • Depik  (01.06.17 18:08:17) 
seyler.eksisozluk.com/bitcoin-nedir-sorusuna-tertemiz-cevap-bulabileceginiz-devasa-bir-rehber


  • etna  (01.06.17 18:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.