[]

Yardım Çağrısı

(duyuru bir süre üstte kalabilirse çok sevinirim)
Arkadaşlar biraz uzun olacak ama şimdiden okuyanlar için çok teşekkür ederim.

Yeni bir binada eve taşındım. Bina yeni olduğu için oranın işlerini yapan bir abi vardı. Onunla tanıştık. Bu abinin adı Murat, 39 yaşında, Afganistanlı. Kendisini o kadar çok sevdim ve güvendim ki insanlığına gözüm kapalı kefil olabilirim.

Ailesinin Afganistan'da olduğunu ve onları uzun süredir göremediğini zaten biliyordum. Dün akşam da kendisini iftara davet ettik ve Murat abiden oldukça etkileyici/yaralayıcı hikayeler dinledik. Anlatacaklarımın eksiği var fazlası yok.

Murat abi üniversite sınavlarını derece ile kazanıyor. Tıp 1. sınıfı bitirdikten sonra Afganistan'da savaş başlıyor. Babası 30 metre ilerisinde, gözlerinin önünde bomba patlamasında hayatını kaybediyor. Birkaç ay sonra askere alıyorlar, Murat abiyi. Tamı tamına 11 sene askerlik yaptıktan sonra ülkeden çıkış yapıyor. Bir sonraki gelişinde de aşık olduğu kadınla evlenip, çocuk sahibi oluyor.

Ailesi ve annesine bakmakla yükümlü olan Murat abi çareyi yurtdışına çıkmakta buluyor. 4 farklı ülkede çalıştıktan sonra Türkiye'ye geliyor. Burada çalışma ve oturma izni olmadan ağır şartlarda, çok düşük maaşlarla çalışmaya başlıyor. Çok çalışkan ve yetenekli olduğu için kısa sürede çalıştığı yerlerin gözde adamı olmayı başarıyor fakat çalışma izni olmadığı için maaşı sadece 1.500TL olarak kalıyor.

Bu son çalıştığı yerde ilk başlarda günde 3 öğün yemek verilirken, ilk önce 2 öğüne daha sonra ise tek öğüne kadar verilen yemeği düşürmüşler. 9 aydır adamı oturma izni alacağız diye oyalayarak 1.500TL'ye çalıştırmışlar. Geçtiğimiz haftalarda ise karısı rahatsızlanmış ve ilaç için paraya ihtiyacı olmuş. İş yerinden istediğinde 1 hafta sonra anca vermişler. Böyle vicdansızların yanında çalışan Murat abinin en büyük sıkıntısı ise para değil, Ailesi.

"Sabahları çok iş oluyor problem değil ama akşamları çok zor" dedi bana. Gece 2'ye kadar ailemi düşünüyorum. Her gün bomba patlıyor, bir şey olacak mı, iyiler mi, onlara ne zaman sarılabileceğim diye düşünüyorum hep diyor. Dün gece benim en çok canımı acıtan dakikalardı. Ailesinden yıllardır uzak sadece telefondan görüntülü konuşabilmiş bir insan.

Murat abimin, hayali ise burada ailesini yanına getirebilmek. Savaş bölgesi olduğu için Türkiye, Afganistan'dan gelenler için kişi başı vize fiyatını 3.000$ olarak belirlemiş. Murat abinin ailesini bu durumda getirebilmesinin imkanı yok. Fakat çalışma izni ve oturma izni alabilirse bu durumu farklı kanallardan çözebileceğini söylüyor.

Aranızda çalışma ve oturma izni konusunda tanıdığı olan, bilgisi olan, yardımı dokunabilecek kim varsa bana ulaşabilirseniz çok minnettar kalırım. Ben elimden geleni yapıyorum ama sizin de yardımınız çok önemli. Bilgi bilgiden, torpil torpilden üstündür.

 
Malesef tanıdığım yok, umarım birileri yardımcı olabilir.


  • mephistoo  (31.05.17 15:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.