[]

ense kökünde ses

bu bende yıllardır var ama bi sorun teşkil etmedi. nasıl desem eskiden patlayan şekerler vardı ağza atınca tuhaf sesler çıkarırdı onun gibi veya toz şekeri çiğneyince çıkan sese benzer bi ses geliyor bazen ensemden. başka fiziki bir sorunum yok o bölgede veya ben farkedemedim yıllardır. sebebi ne olabilir normal midir.




 
hemen kaynak yapayım...
bende de vardır o çıtırtı.
siz sorunca ben de merak ettim.
  • blatta hiberna  (31.05.17 14:35:38) 
telefon, tablet, bilgisayar vs kullanımının etkisi. şurada sorsak 10 kişinin 7-8'i "bende de var" der. yeni yeni gelişen bir durum olduğundan uzun vadeli sonuçları net değil, ileri yaşlarda hep beraber yaşayıp öğreneceğiz.


  • nrmnm  (31.05.17 15:01:58) 
Arkadaşlar sanırım ses normal çünkü bende de uzun yıllardır var. 'Bende varsa normaldir.' manasında söylemiyorum tabii ki. :) Kaynaklar çoğaldığı için diyorum.


  • transendental  (31.05.17 15:04:55) 
Aynısından bende de var. Sanki incecik bir borudan baloncuklar geçmeye çalışıyor gibi. Beyin omurilik sıvısının medulla spinalise geçerken çıkardığı ses olarak anlamlandiriyorum kendi çapımda. Hiçbir bilimsel dayanağı yoktur.


  • betsy  (31.05.17 15:05:44) 
boyun fıtığı is coming


  • supermatik  (31.05.17 15:06:37) 
Boyun düzleşmesi


  • insomnia  (31.05.17 15:16:14) 
@nrmnm + @supermatik:

telefon, tablet kullanmadığım yaşlardan itibaren, kendimi bildim bileli olan bir şey bu.
boynumda fıtık da yok, düzleşme de.

bu nedenlerle olduğunu sanmıyorum.
belki de normaldir?
  • blatta hiberna  (31.05.17 15:23:05) 
O ses tamamen dinlenme halindeyken mesela yastıkta hareketsiz yatarken de geliyor. Bu da boyun fıtığı vb tanılarısı ekarte ettiriyor. Ki ben yeni mr cektirdim oyle bir sey yok. Kemik/eklem sesi değil.
Dinlenme halinde bile hareket eden bir şey olmasi sıvı olduğunu dusunduruyor. Tam ense kökünde orta hatta olan sıvı ya kan ya da BOStur. İç kulak sıvısı ile ilgili de olabilir ama o zaman tek tarafta duymamız gerekirdi.

  • betsy  (31.05.17 15:44:25 ~ 15:47:54) 
bende de var ve hep nasıl tarif eder nasıl sorarım diye düşünüyordum. sebebini açıklayan olursa çok makbule geçer:)


  • barbeque  (31.05.17 17:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.