[]

Yunanistan Vizesi Hk.

Merhaba. Ramazan bayramı sonunda Thassos'a gitmeyi planlıyoruz 8 arkadaş. Ulaşım aracı olarak arabayı tercih ettik. Arabalar için gerekli evraklar tamam. Yeşil sigorta vb. Aracı kurum benim başvurum için araç sahibinin yunanistan konsolosluğuna dilekçe yazması filan gerektiğini söyledi. Kafayı yedim en sonunda. Arabayla yunanistan'a giden var mı? Ya da arabayla gidiş konusunda bilgisi olan?




 
ben geçen sene gittim. arkadaşım ayarlamıştı vize için belgeleri ama arabayı hiç karıştırma ben sana ucak rez. yapayım oyle alalım vize demişti, o şekilde aldık.


  • t joe  (31.05.17 14:28:37) 
2 sene önce gittik.
Araç sana ait değilse aracın sahibinin (ya da şirket yetkilisinin) noterden aracı yurt dışına çıkış izni düzenletmesi gerekiyor.

Konsolosluğa dilekçe istememişlerdi bizden, vize için uçak bileti rezervasyonu göstermiştik.
  • cakabo  (31.05.17 14:29:02) 
otobüs bileti alıp iptal et en kolayı o şekilde olur.

ben kendi aracımla çıkmıştım dilekçede şu şase nolu araçla şu tarihler arasında yunanistanda bulunacağım şeklinde 2 satırlık bi dilekçe vermiştim.
  • prezarlatif  (31.05.17 14:36:36) 
2 hafta önce yunanistan'dan vize aldık.

araç için yeşil sigortaya ek olarak eğer araç sahibi siz değilseniz araç sahibiyle notere gidip bir yetki yazısı amanız gerekiyor. bu işlemi biz 90 liraya yaptırdık.

bir de ehliyetinizin yeni tip ehliyetlerden olması gerekiyor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (31.05.17 14:43:20) 
Uçak bileti rezervasyonu yapıp onu götürsem kabul ederler mi? Bir de vizeyi aldım diyelim, sınırda uçakla gitmediğim için bi sıkıntı olur mu?


  • yankee jumping  (31.05.17 14:45:55) 
uçak göster. sınırda hiçbir şey olmaz


  • cekilmis gayfe  (31.05.17 15:01:13) 
Aracı ben kullanmayacağım. Yolcuyum sadece. Araçta toplamda 4 kişi olacağız ve bir arkadaşımızın yeni tip ehliyeti var. O kullanacak yunanistan'da. Araç sahibiyle bugün notere gitmem imkansız:/ aracı kurumla da görüşmem yarın :/


  • yankee jumping  (31.05.17 15:09:11) 
kaynak yapiyim, takip edeyim ben de izninizle, önümüzdeki ağustos ben de planlıyorum araçlı bir gezi :)


  • lostys  (31.05.17 15:15:43) 
vizeyi sanki uçakla gidiyormuş gibi gösterip alabilirsiniz, araçla geçerken bir sıkıntı olmaz. sonuçta vizeye "uçakla gidecekler" yazılmayacak. ama sınırdan geçerken araç ile ilgili belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekiyor bence. yerinizde olsam tatile gitmeden önce noterden yetki yazısını da alıp ehliyeti, ruhsatı, yetki yazısını ve yeşil sigortayı yanımda bulundururdum. en azından biz şimdi giderken bunları yanımızda götürücez.

ek. aracı siz kullanmayacaksanız, belgelerinize aracın asıl sahibinden noter onaylı yetki yazısı ve yeşil sigortaya ek olarak araç sürücüsünden de bir dilekçe koymanız gerekiyor. işte "şu tarihler arasında, şu plakalı araçla yapacağım yunanistan ziyaretimde, yankee jumping (ve varsa arabadaki diğer kişilerin isimleri) benimle seyahat edecektir, imza: sürücünün adı" gibi. aracı kurum bundan bahsetmiştir.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (31.05.17 15:29:09 ~ 15:34:30) 
5 gün önce döndüm. Öncelikle bir gün erkenden ya da sabah kuşluk vakti yola çıkmazsanız çok bekleyeceksiniz, bayram diye herkes orada olacak. Arabayı pek aramıyorlar ama gene de dikkatli olmakta fayda var. Biz bir dilekçe yazmamıştık. Direk vize için başvurduk sonra elimizi kolumuzu sallayarak geçtik arabayla.


  • wild honey suckle  (31.05.17 15:31:40) 
arada şunu sorsam, araç eşimin üzerine, ben kullanacağım, eşim de arabada olacak, illa ki noter evrağı gerekir mi onun için de ?


  • lostys  (31.05.17 17:41:02) 
@lostys sanırım gerekir. gene bir kosmos'u arayıp sorun.

gerekir derlerse ve noterle uğraşmak istemezseniz vizeyi alırken aracı eşiniz kullanacakmış siz yolcuymuşsunuz gibi gösterin, aracı sınıra kadar siz kullanın, sınırdan geçerken eşiniz kullansın. eşinizin ehliyetinin de yeni tip ehliyet olması gerekiyor ama.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (31.05.17 18:18:26) 
Sınır geçişinde araç sahibi arabada olduğu sürece, sürenin kim olduğu önemli değil. Tek şart yeni tip ehliyet olması sürücüde. Vize için bilmiyorum, fakat sınır geçişinde araç sahibi olduğu sürece arabada noter onayına gerek yok.


  • bi mekan  (31.05.17 18:26:51) 
Tanıdık vasıtasıyla uçak rezarvasyonu yaptırmaya karar verdik. Artık ya herro ya merro. Çok çok 3000 liramız yanacak :) inşallah bi sıkıntı çıkarmazlar


  • yankee jumping  (31.05.17 20:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.