[]

Sizce bu çok mu zor ?

Ailesi sıradan biri olanın yani atiyorum türkiyede ortalama bir aileye 3 ile 6 bin arası bir gelir girer.Bu standartta okuyan birinin okuyarak 23 24 yaşında aylık 50 bin TL kazanan biri yada gerçekten çok üst düzey bir görevli olması çok zor değil mi ?




 
zor sanırım. çünkü aileden değil de kendi emeklerinle gelmek istersen bir yerlere ya tıp mühendislik gibi üni mezunu olup direkt 5-10k'ya çalışırsın,ya da kendi işini kurar yardırmaya bakarsın ama dediğin meblağlar için de en az 10 küsür sene geçmesi gerekir.


  • prens zuko  (31.05.17 04:12:16) 
network marketing yapıp da daha kucuk yaslarda o parayı kazanan birini tanıyorum


  • galandar kostumu  (31.05.17 04:28:10) 
Evet çok zor.


  • megalomaniac  (31.05.17 04:38:31) 
O yaşta istisnai bir durum olur.


  • arnold schwarzeneger  (31.05.17 09:00:03) 
aylik 50 bin, yillik 600 bin tl. 150 bin dolar desek.

21 yasinda universite bitirip, 26 yasinda doktora bitirsen, google vs ise girsen olabilir.

ya da esnaf veya muteahhit olacaksin ama o zaman maas degil gelirin olur.
  • cedex  (31.05.17 09:19:06) 
esnafsındır, türkiye'de olmayan bi şey bulup ithalatına başlamışsındır olur.
sporcusundur, yeteneklisindir ve büyük takımların dikkatini çekmişsindir olur.
piyasası olan el zanaatın vardır, olur.

bunlar dışında zor. üst düzey görevli olmak zaten imkansız, üst düzey olmak için önce alt düzey görevli olmak lazım.
  • orange coffee  (31.05.17 09:42:05) 
İş hayatında orta düzeyde bir aileden gelip de söylediğin mertebeleri "maaş" olarak alan birine hiç rastlamadım. Bir istisna olarak diplomat yakını olup genel kültür, dil vb. anlamında kendini çok geliştirmiş sağlam çevre yapmışsan olabilir.

Bir istisna mühendislik şirketlerinde patronun gözdesi yıllanmış mühendisler oluyor. İcra kuruluna falan girince alıyorsun tabi o paraları.
  • zombi  (31.05.17 10:14:52) 
O yaşlarda zor ama 30 dersen çok zor değil.
Bizim akraba var, kocası çok erken ölmüş. Ondan kalan dul maaşı ve yazları tarlaya çapaya pamuğa giderek 3 çocuk buyutmuş. Çocuklar da zehir tabi. Uçu de daha 30 bile olmadan senin dediğin gibi ust duzey yonetici, mufettiş ve cumhuriyet başsavcısı oldular.

Bence ailede değil çocukta bitiyor iş. Ailesi çok zengin olup bi bok olamayan bir suru insan var.
  • halanne  (31.05.17 11:40:47) 
Net mi brut mu



XD
  • beriberi  (31.05.17 12:26:37) 
@halanne saydığın meslekler 50k almaz. max 10k falan alırlar. onlar da zengin değildir zaten. onları yapmak zor değildir.

ve evet orta gelirli birinin üst sınıfa çıkması çok çok çok zordur. istisnalar her zaman vardır tabii ancak %95'i bunu yapamaz. hatta alt sınıftan orta sınıfa çıkmak bile kolay değildir.
  • black mamba  (31.05.17 13:11:06) 
@black mamba tam olarak bunu dedim bende.Orta duzeyli birinin ust sinifa cikmasindan bahsettim bende.Cok zor yani...


  • sorunvar  (31.05.17 13:34:03) 
okul olarak sadece top okullarda okuyup mba yaparak olur bu gördüğüm kadarıyla. ya da girişimcilik yaparak. ancak bu da biraz üst orta sınıfın elinde oluyor maalesef. alt orta ve alt sınıftan bunu yapmak çok zor. gerçi yapan var da %5 falandır. hatta daha az.

onun dışında bence başarı denilen şey tamamen bulunulan sınıfla alakalı. mesela savcılık vs. denilmiş. savcılar genelde alt sınıftan çıkar. babası zengin olan adam 5-10k için ilçe ilçe gezmez. zengin olanlar genelde özelde parayla bir hukuk diploması alıp keyfine bakıyor. az daha parası varsa yurtdışında bir de yüksek lisans yapıyor. gariban çocuğunun didinerek olduğu savcılık mesleğinden çok kazanabiliyor.

yine de imkansız değil. yani fakirsin diye kimse şu işi yapamazsın demez. ancak sıkıntı burda. bakış açısı. çevremde birçok kesimden insan var. mesela memur ailelerden gelen arkadaşlarım kpss kasarken biraz daha imkanı olan ve üst sınıf olanlar yurtdışı seçeneğini değerlendiriyor. memur çocuğu da bunu yapar ama nasıl olacağını bilmiyor. işçi çocuğu ise 2 yıllık okula girse kendini şanslı sayıyor.
  • black mamba  (31.05.17 14:16:57) 
ama yine de imkansız değil. mehmet şimşek var mesela. adam batman'ın bir köyünden çıkıp merrill lynch'te çalışıp sonra bakan olmuş bir adam. böyle örnek çok.


  • black mamba  (31.05.17 14:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.