[]

İstanbul ve varoşlar

Bakıyorum mesela seba royal istinye konutlarında 3000 dolar kira verip oturuyorsunuz ama karşınızda iftar çadırı var. Ne kadar paran olursa olsun şehir dışına göktürk vs. gibi çıkmadıkça varoştan kurtulamıyorsun gibi. Dünyada başka böyle şehirler var mı? Sırt sırta evlerin, iş yerlerinin tezatlığını arıyorum. Yakında bi fotoğraf sergisi açıcam zaten özellikle reşitpaşadaki tezatlık üzerine (örneğin lahmacuncunun karşısındaki tasarım butikleri vs), varsa başka böyle şehirler ve caddeler bilmek isterim. Tenks.




 
Mumbai
Napoli

  • kuehles blondes  (31.05.17 03:01:03) 
Benim belgesellerde gördüğüm şehir Rio De Janeiro var. Favelalara bakıyor evler. Hırsızlık ve gasp çok yaygın. Evlere girmek için birsürü kapıdan geçmek gerekiyor.


  • tahin pekmez yoğurt  (31.05.17 03:33:41) 
sorunun içerisinde sadece soru değil eleştiri de olduğu için ordan yardırıp konuşmak istiyorum. türkiye burası. lahmacuncunun,iftar çadırlarının varoşlukla uzaktan yakından alakası yok,beğen yada beğenme onlar bu ülkenin değerleri hocam. 4 sene hollanda'da yaşadım(utrecht-venlo) emin ol bizimkini özletecek varoşlukları gördüm.

göktürk demişken şunu da okumanızı tavsiye ederim. sanırım sizde hayatını kazanamayanlardansınız: medium.com
  • prens zuko  (31.05.17 04:16:07) 
hangi ülkeydi hatırlayamadım, otoban kenarlarına duvar yapmışlar diye duymuştum gecekondu mahalleleri gözükmesin diye.


  • reavelyn  (31.05.17 04:16:54) 
Tum gelismemis ulkelerde durum boyle. Zengin fakir ucurumu cok yuksek.

Kotu olan sey ise o varoslardaki insanlarin kendilerinin daima fakir olmasina neden olan politikacilari destekliyor olmalari.

Bati'da da durum az cok bu hale geliyor ama Turkiye'dekinin 10'da 1'i degil. 10 gun Balkan gezisi tatili yapip demiyorum bunu. Hem Avrupa'da hem ABD'de yasadim ki Los Angeles'tan yaziyorum su anda. Bos yere Traveller degil hesabim.
  • Traveller  (31.05.17 04:23:27) 
@prens zuko göktürk amerika'daki suburbların karşılığı biraz, batı ataşehir de buna örnek olabilir mesela, o da şimdi aklıma geldi, 0'dan yerleşim olduğu için araya varoş karışamamış. Ben oturmuyorum buralarda yoksa, ben istinye'de oturup, her gün apartmanlara küfrediyorum <3. Fotoğraf sergisi olayı da eleştirimin bir parçasıydı ciddiye alanlar olmuş, almayın :'D. Ben görmekle ilgileniyorum sadece, kara mizah tarzı değişik bir tat alıyorum bu durumdan. Gene de isteyene fotoğraflarımı gösteririm.

@traveller, Gelişmemiş ülke diyorsunuz ama Türkiye'nin bile çoğu şehrinde bu derece tezatlık yoktur. Özellikle belirli semt ve cadde isimleriyle gelseniz daha iyi. ayrıca travellersiniz ama genelleyip cevap vermişsiniz. Bir tane bile yer belirtmemişsiniz :/. Ben zengin fakir uçurumunu değil, bunların gözümüze sokulduğu yerleri soruyorum.
  • giselle  (31.05.17 04:54:49 ~ 05:02:30) 
Şişli, nişantaşı ve beşiktaş'taki evler eski, yeni yapılanlar da küçücük. insanlar depremden korkuyor. Ayrıca trafik iş yeriniz oralarda değilse çok büyük problem, isteyen tercih edebilir ben edemiyorum. ataşehirde, göktürkte, istinyede oturan kaç kişi tanıyorsunuz da bu sonuca vardınız acaba? Rezidansta oturan herkes varoş mu oluyor, çok ilginç gerçekten. Hep de öyle dediğiniz gibi varoş insanlar da yaşamıyor. Varoş ali ağaoğlu bahsettiğiniz semtlerde oturuyor asıl.

Ayrıca nişantaşı çok güzel tamam, pangaltına doğru azıcık inince noluyor nişantaşı? Varoş orası da varoş. Topağacı çok güzel 2 sokak inmeye bakıyor güzelliğin bitmesi. Beşiktaşın kendisi varoş olmuş zaten oraya hiç girmiyorum. Cevabınız soruma cevap değil. Çok biliyorum sananlardan bi kez daha bıktığımı anladım bu duyuruda.
  • giselle  (31.05.17 11:57:49) 
bu konuyu ele alan güzel bir film var.
la zona/the zone
www.imdb.com

bu o kadar yaygın bir örnek ki İstanbul'da...
dragos'ta villada ya da müstakil evde yaşıyorsun, hafta sonları adam gelip önünde ya da hemen aşağında atletiyle, çıplak ayağıyla mangal yapıyor.
zaten bostancıdan itibaren sahil rezil halde.
hafta sonları resmen duman altı falan oluyor.
  • blatta hiberna  (31.05.17 12:02:01 ~ 12:05:07) 
varos kelimesinin benim bildigim disinda bir anlami yoksa soruda bir tuhaflik var. istinye'de luks evlerin karsisinda iftar cadiri olmasindaki tezatligin varosla nasil bir baglantisi var anlamadim. diyorsunuz ki gokturk varos degil. halbuki varosun kendisi gokturk'tur. yani merkezin disinda kalan yerlesim yeri. lahmacuncu - tasarim butik deyince aslinda niyetiniz belli oluyor biraz. siz yasam tarzlari arasindaki ucurumu gosteren sehir fotograflari pesindesiniz saniyorum. istanbul'da ise oyle bir ayrim yok. her sey ic ice, ust uste bu sehirde. ama maslak'ta agaoglu'nun mashattan konutlari var mesela. etrafinda ineklerin otladigi bir yesil alan var. yr welcome.


  • jimicik  (31.05.17 12:39:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.