[]

Multivitaminlerin ders çalışmaya etkisi

Öyle kendimi bitkin falan hissetmiyorum ama kendimi bildim bileli konsantrasyon sorunum var. Bütün gün dersin başında oturup iki satıt bişey çalışamıyorum kafa sürekli dağılıyo e tabi uyku gelmesi kaçınılmaz oluyor. Bu liseden beri böyle. En azından bu final dönemi iyi geçsin istiyorum. Bu pharmatondur supradyndir ıvır zıvır bunlar bana çare olur mu?




 
Kesin bir cevap veremeyeceğim ama kendi tecrübelerimi söyleyeyim.

Multivitamin takviyeleri iyi beslenince çok bir işe yaramıyor. Genelde, multivitaminler vücudunda besin kaynaklı bir eksiklik varsa onu tamir ediyor. Yerine süper enerjiler vermiyor.

Tükenmişlik sendromu, yorgunluk, bitkinlik için aşvaganda kökünü öneriyorlar. Açıkçası denedim ben de bir iki kere, işe yaradı ama pişman oldum. Antibiyotiğin karaciğere yaptığı yıpratıcı etkiyi bu bitkisel özler de yapıyormuş. Hatta C vitamini için çok çok kötü sonuçları olan çalışmalar gördüm. Bu son 1-2 senede öne çıkan bir bilgi, hatta özel adı da var. Aşvaganda kökü için henüz bir çalışma yok. Tolerans geliştirmediği biliniyor ama riskli tabii ki.

Kafeine karşı tolerans gelişebiliyor ama yine de kafein şu ana kadarki en düzgün çözüm gibi.
  • aychovsky  (31.05.17 00:19:22) 
önceki gün benzer bir soru sormuştum, şuraya bakabilirsin, www.eksiduyuru.com

ikincisi multivitaminler bu aralar reklamlarla falan bilinçli olarak dinç tutan, enerji veren şeyler gibi gösteriliyor. bu da apaçık aldatmaca. vitamin eksiğin yoksa bunların hiçbir faydası yok. hatta zararı olabilir. kanser de dahil. şurada da bu konuda yapılmış bir araştırma var. www.ncbi.nlm.nih.gov

özetle, böyle bir şüphen varsa doktora git. kısa vadade körlemesine bunları almanın plasebo dışında etkisi olmaz.
  • doxanikee  (31.05.17 00:31:44) 
Vitaminlerin çoğunda fazlası depo edilmez yani vücuttan atılır. O yüzden düzgün besleniyorsanız vitamin takviyesi hiçbir işe yaramaz.


  • powerpufgirl  (31.05.17 00:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.