[]

ingilizce ve bir diğer dil.

bu soru milyonlarca kez sorulmuştur eminim. aratmaya üşendim, özür dilerim şimdiden.
sorum şu: en son kpds sınavına girmiştim ve 85 gibi bir rakam almıştım. fakat uzun zamandır kullanmıyorum. gramatik yapıya hakim olduğumu düşünsem de konuşma sıkıntım var. akıcı şekilde konuşmak için ne yapmak gerek? ya da bir şirkete başvurduğumda ingilizcemin iyi olduğunu ispatlamak için gerekli sınavlar neler?kendim oturup çalışabilirim, bununla ilgili bir problemim yok.

ikinci sorum şu: ikinci bir dil öğrenecekseniz buna nasıl karar veriyorsunuz?

üçüncü soru: ingilizceden başka hangi dilleri biliyorsunuz? bu dilleri neden öğrendiniz?

hızlı olan kazansın

 
-akıcı şekilde konuşmak için ne yapmak gerek?
+pratik yapmak gerek. yabancı arkadaş edinmeye çalışabilirsin. edinemiyorsan belirli bir ücretle skype üzerinden pratik yaptıranlar var.

+bir şirkete başvurduğumda ingilizcemin iyi olduğunu ispatlamak için gerekli sınavlar neler?
-toelf, ielts dünyada da geçerli olan sınavlar.

+kinci bir dil öğrenecekseniz buna nasıl karar veriyorsunuz?
-üniversitede seçmeli ders almam gerekiyordu, ispanyolca vardı onu almıştım.

+ingilizceden başka hangi dilleri biliyorsunuz? bu dilleri neden öğrendiniz?
-ispanyolca biliyorum derdimi anlatacak kadar. sebebi yukarda.
  • fakyoras  (30.05.17 17:09:13) 
Ben İngilizce roman okuyorum. Özellikle Harry Potter serisinin orijinal tüm PDF dosyaları var. Ruslar sağ olsun, kitabın New York City basımını İnternet'e koymuşlar. Türkçelerini de para verip ben aldım. Karşılaştırmalı okuma yapıyorum. Bir sürü kelime öğreniyorum.

İkinci dil olarak açık öğretimde Almanca gördüm. Az çok çakıyorum Almancayı. En azından İngilizce ile benzerliği olduğu için "bu neymiş la" demiyorum. Onu geliştireceğim inş. Öncelikli hedefim İngilizce.

Buna aslında bir gereklilik olarak karar verdim. Makine mühendisliği okuduğum için Almanca çok önemli. Teknik resimlerin kıyısında köşesinde bile Almanca açıklamalar yer alıyor. Türkiye'de bile gördüm bunu. Akademik olarak Almanlar bazı konuları çok çok önceden aşmışlar. Örneğin fizikteki ısı geçişi konusu üzerine Almanların onlarca çalışması var. Adamlar 50 yıl önce uğraşmışlar bu işlerle. O açıdan değerli gibi.

Bir de İtalya'ya gitme düşüncem olduğu için İtalyanca öğrenmeyi düşünüyorum ama ona daha var.
  • dissendium  (30.05.17 17:17:49) 
-Akıcı konuşmak için, bol dialog dinlemek/izlemek ve dialoga girmek.
-IELTS saymayan yerler çıktı Türkiye'de şimdi. O nedenle TOEFL.
-Ücüncü dil işine göre, ya da ilgine göre.

Benimki Almanca, çünkü Almanya'da Master/kariyer yapma amacım vardı. Almanya'da Erasmus ile geldiğimde ücretsiz kurslara gittim. Sonrası kendi çabam ve de toplamda altı aylık kurs. Şimdi C2 sertifakası sahibiyim. Akademik Almanca için yine üniversinin ücretsiz kursuna başladım.

B1 düzeyınde Farsça biliyorum. Üniversitede lisanstayken ögrendim, ilgim olduğundan kursla devam ettim.

Geçen yazın sonunda Fransızca'ya ve sadece ilgiden birkaç ay önce Kürtçe'ye başladım. Fransızca'yı başlangıç setinden ögreniyorum PONS'un (belki haftada iki saat) ve de telefon app.im var. Kürtçe için kursuna gidiyorum. İkisi de çok yavaş ilerliyor, gönül ister ki Fransız Kültür'e gideyim; fakirim ama dil ögrenmeyi çok seviyorum.
  • buf-e kür  (30.05.17 18:27:42 ~ 18:31:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.