[]

Askerlik para cezası nereye yatırılabilir?

Merhabalar, bakaya kaldığımdan dolayı devletin taktığı bir 338 TL borcum gözüküyor sistemde. Banka hesaplarıma bugün bloke kaydı koydukları için de 4s kuralı gereği bir an önce ödemem gerekiyor bunu.

Uzun uğraşlar sonunda anladığım kadarıyla bu ceza diğer vergi cezaları gibi bankadan veya gelir idaresinin internet adresi üzerinden ödenemiyor. Bu da bizi başlıktaki soruya getiriyor.

not: İstanbul Bahçelievler'de oturuyorum.

 
Valla nereden geldiğine ilişkin hiç bir fikrim yok. Gelir idaresi başkanlığının sitesinden borç sorgulama yapınca 9004 Askerlik Para Cezası açıklamalı bu borç gözüküyor.

İtiraz etmemin bir işe yarayacağını sanmıyorum zira 2015 yılında bakaya kaldığımda böyle bir ceza ile muhattap olacağımı söylemişlerdi.
  • mate soul  (30.05.17 17:07:45) 
vergi dairesi?

hatta birkaç gün önce çıkan yapılandırmayla yapılandırabilirsiniz bile :)
  • blue eyes white dragon  (30.05.17 17:10:26) 
vergi dairesi. daha geçen hafta ödedim.


  • kosteklisaat  (30.05.17 17:18:50) 
vergi dairesine gitmeden bir çözüm yolu var mıdır acaba diye yokladım ama yokmuş galiba :)


  • mate soul  (30.05.17 18:17:09) 
ilçe mal müdürlüğüne ödemiştim ben. ama sistemden silinmediği için makbuzla çapa'nın arkasındaki istanbul vergi dairesi başkanlığına gidip sildirmiştim.


  • soft  (30.05.17 18:46:03) 
Ben de yoklamıştım ama yok malesef. Telefon ve internet bankacılığı yoluyla ödenmiyor. Banka şubelerine gitseniz de ödenmiyor. Mecburen vergi dairesine gideceksiniz. Ancak vezneler normalden erken kapanıyor vergi dairelerinde, 16.00 civarı kapanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Buna dikkat ederek gidin, benim gibi iki gününüzü harcamayın... :)


  • md11  (30.05.17 21:19:53 ~ 21:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.